Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5  >
 Съвети при избор на първо Субару! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 259
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Брейй, много скочили цените на превоза...преди беше 50 в рамките на града.
Иначе - да, преглед задължително при тая цена. Може пък да е читав автомобила.
В сервиза няма нищо да спестят - нито на продавача, нито на купувача.

Чет Май 21, 2015 4:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Автомобил: legacy 2.0 bifuel
Телефон: 0888858534
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Харесал съм едно легаси 2.0 Бифюел 2007 седан. При работа на двигателя на бензин звукът е нормален, но при преминаване на газ се чува едно "жужене". Това проблем ли е? и ако е проблем скъпо ли се решава?

Пет Юни 05, 2015 10:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59
Отговори с цитат
Моята кристална топка показва, че може да е проблем, но може жуженето да е просто звука на инжекторите. За по-точен отговор на въпроса ти ще трябва да изчакаш намесата на някой колега завършил в “Хогуортс” :good:

Пет Юни 05, 2015 11:55 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Да. Продавача каза, че са някакви клапани свързани с подаването на газта и било нормално, но да вярваш ли, да не вярваш ли!!??! :-?

Пет Юни 05, 2015 11:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59
Отговори с цитат
Гущер, аз не бих се осланял на вяра когато става въпрос за материален обект какъвто е автомобила, просто закарай колата в читав сервиз да я прегледат или поне вземи човек с теб които знае как да направи читав оглед. Така както си задал въпроса си е просто хвърляне на боб.

Пет Юни 05, 2015 12:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 22
Автомобил: нямам още
Телефон: 0895606234
Нов фен
Отговори с цитат
Нямам субару, а исках да имам, но те съветвам да купуваш автомобил с газово. Газовото се слага когато се кара много. Никой не слала газово за да си продаде колата...При всички положения му врътнал здрав километраж...

Пет Юни 05, 2015 1:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Lezard написа:
Да. Продавача каза, че са някакви клапани свързани с подаването на газта и било нормално, но да вярваш ли, да не вярваш ли!!??! :-?

На моето ланди ренцо са му шумни инжекторите, но няма проблеми. Просто си шумят да си знам, че бачка мотора :)

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Пет Юни 05, 2015 1:26 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, Купих колата и вече навъртях около 6000 км. До сега няма проблеми освен, че на диагностика показа намалено налягане в двигателя-390нм. А и круиз контролът не работи. Има и тампони на предни колела за смяна.

Чет Сеп 10, 2015 12:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте на всички. Нов съм тука, но ще купувам легаци и гледах едно. С мотора нямам проблеми имам представа работи равни и спокойно и върви добре 2,5 15---кс., но други неща не съм много на ясно. Има разбити тампони на задния диф и тропа при потегляни и смяна на предавки, лека омара от масло около предните полуоски и според мен не много допустим луфт на тези полуоски без усилие се мърдат леко на вън и на вътре и на горе долу от към скоростите- според мен клапат, но при 100км никакви вредни шумове, на задния диф имат подобен луфт, но по слабо изразен, скоростния лост е като откачен но включват предавките без проблем, маншони здрави, висящ лагер също,, има и други разбити биалетки и тампони, но те не ме притесняват. километража му е врътнат на около 110000, но според мен е на още толкова, притеснява ме само да не е на 300 и кусур хиляди. Благодаря предварително.

Вто Сеп 29, 2015 10:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Закарай го да го види и майстор ба Субару и да ри сметне масрафа и сложи още 1000 неоткрити.

Сря Сеп 30, 2015 5:38 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
quietriot написа:
Закарай го да го види и майстор ба Субару и да ри сметне масрафа и сложи още 1000 неоткрити.

Благодаря, за отговора. Но съм учуден нали са много здрави ,защо толкова- 1000 за скрити дефекти ще взема да се откажа от маркатар че не съм карал такава само чета. Да не би да трябва да си взема и едно за части да съм спокоен.

Сря Сеп 30, 2015 4:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4377
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Вземи си кола с ТЮВ и ще си спокоен ;)

Сря Сеп 30, 2015 4:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Alxx написа:
Вземи си кола с ТЮВ и ще си спокоен ;)

Така е но в Италия няма тюв. Благодаря.

Сря Сеп 30, 2015 7:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Защото първо Субару не толкова прехвалено здрава кола особено ако не се поддържа и защото майстор на Субару знае специфичните проблеми на всеки модел, а хилядата са за непредвидими, ако е прегрята примерно!

Чет Окт 01, 2015 5:17 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, моля за съвет относно двигателя на ЛегаСи 2.0(136 к.с.) 2004г. Не съм имал Субаро и се чудя добър вариант ли е. Читави ли са тези двигатели

Пон Май 23, 2016 12:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
2.0 е здрав, но за Легаси е "ентри левъл" и е тромав - колата е тежка. Щом не си имал допир с марката, потърси специализиран сервиз за оглед, че подводните камъни тука обръщат лодката.

Пон Май 23, 2016 3:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
quietriot написа:
Първо и златно правило, никога не купувайте кола отвън ( нов внос ) ако можете да я купите от България

аз не съм на 100% съгласен :pardon:
моята я видях само по обявата в мобиле.де и ми я докараха ,то цената си отговаряше на състоянието. само съвета ми е лично да се докара или човека да е доверен за да не дойде колата без 2рия комплект джанти или/и теглич !
взех я на 165к , сега е над 200к само косумативи
и като цяло съм доволен от избора

Вто Май 24, 2016 8:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Под нов внос имам предвид от автокъща тип горубляне или дупница купена отвън.....

Sent from my C6902 using Tapatalk

Сря Май 25, 2016 5:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Това важи с пълна сила за всички марки. Автоморгите...пардон, "автокъщите" всички знаем какво продават...

Сря Май 25, 2016 8:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Една доста полезна тема,особенно за бъдещите собственици на Субару.
Колегата ComingSoon доста добре е описал какво да се гледа,но и аз да добавя някои неща,като може би някои ще се дублират с колегата.
Все пак досега съм сменил 12 автомобила на старо/само 1 Субару/ и участвал в огледа на поне 50 броя Субарута преди да взема моето и до днешна дата/за приятели,роднини и колеги от Форума/.
1.Ако автомобила е няколко хл.лева по евтин от средната цена на пазара-не си губете времето с огледи.
2.Проверете колко собственика е имал автомобила.Ако е от Италия със сигурност има тази инф. в документите.Колкото повече са били, вероятността единият от тях да е бил мърляч по отношеное на поддръжката е много голяма.
3.Дали има 2 ключа
4.Щателна проверка за ръжда
5.Проверка за теч на реиката/слабото място на тази марка/
6. 4 бр. еднакви гуми -/марка,размер и износване-да са еднакви/
7.Външно състояние
а/брони- дали са боядисвани-това не е чак такъв проблем,ако е направено качествено.
б/видими луфтове между врати/врати; врати/калници ; калници/брони ;калник /капак/фарове
в/отворете предният капак и погледнете болтовете на калника,трябва да не са развивани,ако са -това оставя белези по тях от инструмента или им е олющена боята
8. Спирачните дисковете да нямат голям ръб
9.Ауспуха да не е черен
10.Ниво на масло и какво е като цвят/бистро,черно или катранено черно/
11.Течове на масло от диференциал,скоростна кутия ,мотор
12.Вдигнете стелката от шофорската страна и погледнете мокета/не трябва да е скъсан пред педала на газта/
13.Запалете мотора/преди това се уверете че е студен/ и ослушаите за странни шумове.След като загрее,което става за 3-5 минути /взависимост от сезона/ трябва да няма НИКАКВИ колебания в оборотите.Ако има газ трябва сама да премине на газ и оборотите отново да са постоянни
14.Проверете нивото на антифриза
15.Проверете дали работят ел. огледалата и ел. стъклата особенно откъм шофора -те се използват наи-много и не са никак евтини.Около половината от Субарутата кото съм гледал не им работеше ел.стъклото отляво
16.Проверете предното стъкло дали има нагревател за чистачките.Ако няма ,значи е сменяно и то с неоригинално.
17.Кормило,Седалки- да не са много изтрити
18.Сервизна книжка-ако е водена само до 100 хил.-това означава че е водена само до гаранцията
19.Като загрее ако ВИ позволят я покараите 5-10 мин./в повечето случаи това е невъзможно поради липса на регистрация/ и на широк участък направете кръгове напред и назад за да се уверите че всичко е наред със системата 4х4 и няма тласъци или предърпвания
20.Прочетете много внимателно първият пост на автора на темата quietriot .
Сега може би някои ще кажат че по атокъщите в БГ такава кола няма . Така е ,за 2 години огледи съм видял едно единствено Субару,което се чудех дали да го купя/цената му беше естествено 3000-4000 по висока от средната/.Задържа се в саита мобиле само 48 часа.Всеки сам трябва да прецени с кое от по горе написаното да направи комромис при покупката и каква сума ще му коства този компромис за в бъдеще.

Съб Юни 10, 2017 9:05 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5  >