Отговори на тема
 Проблем с хидравликата - Legacy 2.0 1999 
Автор Съобщение
Изгонен
Аватар

Постове: 32
Автомобил: Subaru Legacy 2000 2.0L
Рейтинг: -25
Кофти...
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
От месец насам се появи някакъв неприятен звук като завивам на ляво или на дясно на първа скорост. Усеща се най-вече като е на скорост колата. Един мн. странен вибриращ звук и същото усещане във волана. Все едно се опитва да ти върне волана наобратно. По принцип имам един тампон на двигателя за смяна но не вярвам това да е причината. Има вибрации заради самия прецакан тампон.
Имате ли идея каква може да е причината и майстор в София, който да окаже съдействие?

Благодаря предварително.

Сря Апр 11, 2012 7:12 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 24
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 МТ 99'
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Аз май имам същия проблем.Като ми загрее колата(над 15 км) на пълен ляв и пълен десен ми тропа и ми задържа волана,едвам завивам.Среден диф си е отишъл ако имаш същите симптоми,много е неприятно(и аз си помислих че е хидравлика).Казаха ми,че ако е само шум без задържане, е каре.Най-добре е да идеш да я видят.Поздрави

Сря Апр 11, 2012 9:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Много вероятно е да е средния диф...силикона в касетата е заминал...намира се 2-ра ръка около 300...нов..около 1000,та дано НЕ Е....че това е без труда :-~ :facepalm:

Сря Апр 11, 2012 9:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
Някой майстор да препоръчате? Имате ли идея колко време може да се кара така и дали може да те остави на път. Много благодаря за отговорите. Странното е че на място не се усеща и за това и аз си мисля, че не е проблема в хидравликата. На мен не ми задържа волана. Просто се чува този шум, но е осезаемо, че го прави само на скорост. Като карам по-бързо не се усеща, само като много бавно се движа на първа и завия на ляво или на дясно.

Чет Апр 12, 2012 10:22 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 64
Автомобил: SUBARU LEGASY 2.2 128ks
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Pacone 4X4 написа:
Много вероятно е да е средния диф...силикона в касетата е заминал...намира се 2-ра ръка около 300...нов..около 1000,та дано НЕ Е....че това е без труда :-~ :facepalm:

Колеги ако може някой да обясни какъв е този (силикон в касетата и то на диференциал),че ми стана интересно.

Чет Апр 12, 2012 11:58 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 24
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 МТ 99'
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Да де :) за това говоря.Проблема се усеща при пълен ляв и десен..карай с 100 км/ч и дай пълен ляв например и ще почустваш същото като с 10..шегувам се ;) Пробвай първо като е студена прави ли го,моята няма проблеми преди да загрее дифа.
Под задържане имах предвид,че сякаш натискам спирачката и чука ABS-а(неправилно се изразих в предишния пост ) и съответно се получават удари в волана.Жалкото е,че Pacone е прав за цените и 'гадната' силикономаслена течност дето не се намирала даже. :swear:
Единствено мога да ти пожелая да нямаш този проблем и късмет.

Чет Апр 12, 2012 6:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
Колеги благодаря за съдействието. Аз тези дни малко я повъртях по дупките и леко затихна проблема. Ще я карам в бокса тези дни да видим маслото първо.

Пон Апр 16, 2012 7:39 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Изгонен
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
Проблема се оказа рейката в крайна сметка плюс лагер на полуоската от който съм чувал допълнителния шум. Митко Субару-то се оказа най-читав от всички сервизи, които обиколих. Доста висока цена за ремонт(труд), но поне адекватно обслужване. В интерес на истината другите сервизи през, които минах дори не разбраха къде е проблема. Дано олегне вече, че докато се обърне човек и една хиледарка изчезва. Оказа се доста скъпа за поддържане кола :).

Чет Май 03, 2012 3:14 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема