Отговори на тема
 LEGASY 2.2 93G. Имам странен шум 
Автор Съобщение

Постове: 40
Автомобил: Subaru 2.5 outback 99
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги имам странен шум при пълен десен или пълен ляв/не мога да хвана кога точно/освен шума се появява и лека вибрация.мисля си за каре,но не съм сигурен.Някой може ли да ми каже как да се диагностицирам или поне къде да отида,защото съм от варна.И не знам тук къде би могло да има добър сервиз за субару.Колата е 2.2 93г. автомат. Сигурен съм в компетентния отговор,за това благодаря предварително :)

Нед Апр 27, 2008 9:38 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 820
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kace79 написа:
Здравейте колеги имам странен шум при пълен десен или пълен ляв/не мога да хвана кога точно/освен шума се появява и лека вибрация.мисля си за каре,но не съм сигурен.Някой може ли да ми каже как да се диагностицирам или поне къде да отида,защото съм от варна.И не знам тук къде би могло да има добър сервиз за субару.Колата е 2.2 93г. автомат. Сигурен съм в компетентния отговор,за това благодаря предварително :)

Не пренебрегвай възможността шумът да идва от хидравличната система на волана и по-точно от хидравличната помпа. При мене се появи този проблем с помпата след смяна на ремъците, при запален ДВГ шумът беше по-силен от преди смяната и неестествен, при навиване на волана до крайно положение се усилваше още повече. Ремонтираха ми помпата и сега всичко е ОК.

Нед Апр 27, 2008 9:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru 1800 Fanatic
Аватар

Постове: 272
Рейтинг: -16
Кофти...
Отговори с цитат
Пост 
колега и при мене е същото едно като стържещо скърцане некво такова е тва е от хидравличната помпа при мене се появвява като е съвсем докраи волана и няма накъде да мърда

Нед Апр 27, 2008 11:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Накарай някой твой познат да завърти в двете крайни положения волана, а ти гледай и се ослушвай откъде идва шума. Ако ремъка ти не е добре опънат, започва плъзга и да вибрира дори. На мен ми се случи преди 2 дена, понеже бях оставил ремъка на климатика по-хлабав, и като го пуснах ремъка преплъзва и вибрира при натоварване. При навит докрай волан натоварването за помпата е най-голямо, и затова точно в тоя момент ти прави това.
Нищо не пречи и да е нещо друго, но ти прегледай тия неща. Все пак не си писал дали тоя шум при навит волан е само в движение, или при неподвижен автомобил също го има.

Пон Апр 28, 2008 3:27 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
шума се появява само при движение и сащо така и едно леко тракане.аз си мисля и за каре и за помпа хидравлика.но не съм сигурен.

Пон Апр 28, 2008 8:24 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
мисля да прегледам нещата за които ми споменахте и ако не се оправи право в сервиз.Обичам си колата почти колкото жената.

Пон Апр 28, 2008 8:27 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 820
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
kace79 написа:
мисля да прегледам нещата за които ми споменахте и ако не се оправи право в сервиз.Обичам си колата почти колкото жената.

:smt023 :smt023 :smt023

Пон Апр 28, 2008 12:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Ако си с АВД и имаш бушон за ФВД в двигателния отсек, там където е десния амортисьор близо до моторчето за чистачките, пробвай да сложиш бушон. И направи колата с предно и виж дали ще имаш вибрация при завой с напълно навит волан. Каре ако имаш прецакано, ще ти трака, но чак да вибрира не знам. Но ако си за АВД ще вибрира на завой та чак ще подскача задницата :) Знам го от личен опит и от един човек от форума който за жалост вече не пише - Nick ;) Писал съм за това в подфорума на Легаси.

Пон Апр 28, 2008 1:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 17
Автомобил: Subaru Legacy 2,2 AT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Ако шумът е пукане или по-скоро тракане при пълен ляв и пълен десен най-вероятно са тампони на амортисьорите. Шумът е същият, който издават повредените карета на обикновените автомобили с предно предаване. Преди два дни смених моите. В София струват 140 лв/бройката. Повредата се дължи на прахта и калта, които влизат в лагерите и ги съсипват. И така лагерите блокират, задържат при въртене на волана на ляво и на дясно и се получава пукането. За съжаление само лагерите не могат да се сменят, а се подменя цялата опора (тампон) на макферсона, в която са набити лагерите. Моят автомобил е Субару Легаси, 2.2, 1992 г. и предполагам че при теб проблемът е същия.

Пон Апр 28, 2008 3:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема