| Автор |
Съобщение |
|
kace79
Регистриран на: Пон Окт 22, 2007 10:42 pm Постове: 40 Местоположение: варна
Автомобил: Subaru 2.5 outback 99
Рейтинг: 0
|
Здравейте колеги имам странен шум при пълен десен или пълен ляв/не мога да хвана кога точно/освен шума се появява и лека вибрация.мисля си за каре,но не съм сигурен.Някой може ли да ми каже как да се диагностицирам или поне къде да отида,защото съм от варна.И не знам тук къде би могло да има добър сервиз за субару.Колата е 2.2 93г. автомат. Сигурен съм в компетентния отговор,за това благодаря предварително 
|
|
|
|
| Нед Апр 27, 2008 9:38 pm |
|
|
|
Pepi
Регистриран на: Нед Май 06, 2007 4:24 pm Постове: 820 Местоположение: Sofia, Bulgaria Рейтинг: 63 
|
kace79 написа: Здравейте колеги имам странен шум при пълен десен или пълен ляв/не мога да хвана кога точно/освен шума се появява и лека вибрация.мисля си за каре,но не съм сигурен.Някой може ли да ми каже как да се диагностицирам или поне къде да отида,защото съм от варна.И не знам тук къде би могло да има добър сервиз за субару.Колата е 2.2 93г. автомат. Сигурен съм в компетентния отговор,за това благодаря предварително 
Не пренебрегвай възможността шумът да идва от хидравличната система на волана и по-точно от хидравличната помпа. При мене се появи този проблем с помпата след смяна на ремъците, при запален ДВГ шумът беше по-силен от преди смяната и неестествен, при навиване на волана до крайно положение се усилваше още повече. Ремонтираха ми помпата и сега всичко е ОК.
_________________ EJ20E Legacy BG5 Продава се на части VQ35DE Infiniti FX
|
|
|
|
| Нед Апр 27, 2008 9:53 pm |
|
|
|
leone84
Subaru 1800 Fanatic
Регистриран на: Пон Яну 07, 2008 5:50 pm Постове: 272 Местоположение: sofia Рейтинг: -16
|
|
колега и при мене е същото едно като стържещо скърцане некво такова е тва е от хидравличната помпа при мене се появвява като е съвсем докраи волана и няма накъде да мърда
_________________84 subaru 1800 hatchback 84 subaru 1800 leone 87 subaru legacy 93 tva sa moite koli

|
|
|
|
| Нед Апр 27, 2008 11:18 pm |
|
|
|
Provigo
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 9:16 pm Постове: 657 Местоположение: Канада
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
|
|
Накарай някой твой познат да завърти в двете крайни положения волана, а ти гледай и се ослушвай откъде идва шума. Ако ремъка ти не е добре опънат, започва плъзга и да вибрира дори. На мен ми се случи преди 2 дена, понеже бях оставил ремъка на климатика по-хлабав, и като го пуснах ремъка преплъзва и вибрира при натоварване. При навит докрай волан натоварването за помпата е най-голямо, и затова точно в тоя момент ти прави това.
Нищо не пречи и да е нещо друго, но ти прегледай тия неща. Все пак не си писал дали тоя шум при навит волан е само в движение, или при неподвижен автомобил също го има.
|
|
|
|
| Пон Апр 28, 2008 3:27 am |
|
|
|
kace79
|
|
шума се появява само при движение и сащо така и едно леко тракане.аз си мисля и за каре и за помпа хидравлика.но не съм сигурен.
|
|
|
|
| Пон Апр 28, 2008 8:24 am |
|
|
|
kace79
|
|
мисля да прегледам нещата за които ми споменахте и ако не се оправи право в сервиз.Обичам си колата почти колкото жената.
|
|
|
|
| Пон Апр 28, 2008 8:27 am |
|
|
|
Pepi
Регистриран на: Нед Май 06, 2007 4:24 pm Постове: 820 Местоположение: Sofia, Bulgaria Рейтинг: 63 
|
kace79 написа: мисля да прегледам нещата за които ми споменахте и ако не се оправи право в сервиз.Обичам си колата почти колкото жената.

_________________ EJ20E Legacy BG5 Продава се на части VQ35DE Infiniti FX
|
|
|
|
| Пон Апр 28, 2008 12:30 pm |
|
|
|
Provigo
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 9:16 pm Постове: 657 Местоположение: Канада
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
|
Ако си с АВД и имаш бушон за ФВД в двигателния отсек, там където е десния амортисьор близо до моторчето за чистачките, пробвай да сложиш бушон. И направи колата с предно и виж дали ще имаш вибрация при завой с напълно навит волан. Каре ако имаш прецакано, ще ти трака, но чак да вибрира не знам. Но ако си за АВД ще вибрира на завой та чак ще подскача задницата  Знам го от личен опит и от един човек от форума който за жалост вече не пише - Nick  Писал съм за това в подфорума на Легаси.
|
|
|
|
| Пон Апр 28, 2008 1:13 pm |
|
|
|
smotko
Регистриран на: Пет Апр 25, 2008 7:54 pm Постове: 17 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy 2,2 AT
Рейтинг: 15
|
|
Ако шумът е пукане или по-скоро тракане при пълен ляв и пълен десен най-вероятно са тампони на амортисьорите. Шумът е същият, който издават повредените карета на обикновените автомобили с предно предаване. Преди два дни смених моите. В София струват 140 лв/бройката. Повредата се дължи на прахта и калта, които влизат в лагерите и ги съсипват. И така лагерите блокират, задържат при въртене на волана на ляво и на дясно и се получава пукането. За съжаление само лагерите не могат да се сменят, а се подменя цялата опора (тампон) на макферсона, в която са набити лагерите. Моят автомобил е Субару Легаси, 2.2, 1992 г. и предполагам че при теб проблемът е същия.
|
|
|
|
| Пон Апр 28, 2008 3:56 pm |
|
|
|