Здравейте,
След дълго търсене на Волво в40 или в70, бях отчаян че мога да намеря хубав бензин, който да е в добро състояние или да няма газова уредба.
Обичам бензина, както се казва падам си Petrolhead. Те след поредният оглед на една Мазда 6-ца, която се оказа не читава в другият край на автокъщата седеше този господин. Приятелката ми го погледна и много го хареса, почна да се овърта да отваря врати, да скача от седалка на седалка и да му се радва.
Питах за да двигателя, след като получих отговора си казах, че трябва да се пробва. След огледа забележките бяха приемливи.
И ето на, от тази седмица сме горди собственици на Legacy III SW 2.5L 156bhp АТ

Колата е внос от Швейцария, регистрацията и е анулирана на 29 Април 2015.
Изглежда не е била в движение около 6 месеца.
Всичко по двигателя и скоростната кутия е перфектно. Като изключим това, че картера е отварян 2011, поради дефект(из сервизните записки) и после е уплътнен със силикон.
Веднага щом я регистрирах и я извадих от КАТ Плевен, я отбих на първото възможно място и смених маслото. От там се видя, че и накладките отпред са изтъркани, сменихме ги. .
После я докарах в София с малко отклонения от маршрута, абе покарах я около 300км.
Колата е с въздушни възглавници.
И тогава осъзнах, че наистина имам проблем с окачването и той не е само че HI Height мига ускорено.
Сутринта я оставих в сервиза. На пръв поглед се вижда, че има много ръжда по задните амортисьори. Вчера не искаше да ги напомпа, тази сутрин ги вдигна и ме возеше нормално, голям кеф. Климатроник, подгрети седалки и меко возене. Но HI Height си мигаше ускорено.
Дано не съм претоварил компресора с този тур вчера.
Ясно е че това окачване в този си вид не може да го бъде и трябва да се направи нещо.
Вариант е нови възглавници или рециклирани, стига останалите две да са наистина добре, което изглежда е така, защото не изпускат (отпред си стои вдигната).
Друго, да се мине на газови и продавам здравите части от въздушното.
Утре като я качат на стенда и огледат по подробно цялата система, ще имам по-подробна информация за състоянието й.
Друг интересен проблем, за който нямам обяснение е.
При въртене на волана, примерно при паркиране се чува тиктакане на волана на равни интервали.
Тракането е механично и се чува от купето и в двете посоки на въртене. Мисля си за, как се казва, и
зключвателя на мигача???
Друг интересен проблем е перката за въздуха в купето, сякаш леко е спекла или нещо и опира и се чува звънливо. И с времето почва много сериозно да ти се набива в главата този звук.
Иначе колицата е супвер, не съм очаквал да ме радва толкова много и толкова лесно се кара.
Вчера даже карах повечето време с Cruise Control-a, изпреварвам си и после пак го връщам (resume). Един приятел ми каза, че с автопилота колата гори повече, изчислих си разхода на около и за 300км съм минал с полловин резервоар. Поносимо е, четох във форума, че с 98 октана мога да намаля разхода с около 20%?
Това е засега,
Поздрави Радо.