Отговори на тема
 Нов собственик на Субару. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 255
Автомобил: Legacy III '99 SW 2.5L 156bhp AT
Телефон: 0885078788
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте,
След дълго търсене на Волво в40 или в70, бях отчаян че мога да намеря хубав бензин, който да е в добро състояние или да няма газова уредба.
Обичам бензина, както се казва падам си Petrolhead. Те след поредният оглед на една Мазда 6-ца, която се оказа не читава в другият край на автокъщата седеше този господин. Приятелката ми го погледна и много го хареса, почна да се овърта да отваря врати, да скача от седалка на седалка и да му се радва.
Питах за да двигателя, след като получих отговора си казах, че трябва да се пробва. След огледа забележките бяха приемливи.

И ето на, от тази седмица сме горди собственици на Legacy III SW 2.5L 156bhp АТ :)
Изображение
Колата е внос от Швейцария, регистрацията и е анулирана на 29 Април 2015.
Изглежда не е била в движение около 6 месеца.
Всичко по двигателя и скоростната кутия е перфектно. Като изключим това, че картера е отварян 2011, поради дефект(из сервизните записки) и после е уплътнен със силикон.
Веднага щом я регистрирах и я извадих от КАТ Плевен, я отбих на първото възможно място и смених маслото. От там се видя, че и накладките отпред са изтъркани, сменихме ги. .
После я докарах в София с малко отклонения от маршрута, абе покарах я около 300км.
Колата е с въздушни възглавници.
И тогава осъзнах, че наистина имам проблем с окачването и той не е само че HI Height мига ускорено.

Сутринта я оставих в сервиза. На пръв поглед се вижда, че има много ръжда по задните амортисьори. Вчера не искаше да ги напомпа, тази сутрин ги вдигна и ме возеше нормално, голям кеф. Климатроник, подгрети седалки и меко возене. Но HI Height си мигаше ускорено.
Дано не съм претоварил компресора с този тур вчера.

Ясно е че това окачване в този си вид не може да го бъде и трябва да се направи нещо.
Вариант е нови възглавници или рециклирани, стига останалите две да са наистина добре, което изглежда е така, защото не изпускат (отпред си стои вдигната).
Друго, да се мине на газови и продавам здравите части от въздушното.
Утре като я качат на стенда и огледат по подробно цялата система, ще имам по-подробна информация за състоянието й.

Друг интересен проблем, за който нямам обяснение е.
При въртене на волана, примерно при паркиране се чува тиктакане на волана на равни интервали.
Тракането е механично и се чува от купето и в двете посоки на въртене. Мисля си за, как се казва, изключвателя на мигача???

Друг интересен проблем е перката за въздуха в купето, сякаш леко е спекла или нещо и опира и се чува звънливо. И с времето почва много сериозно да ти се набива в главата този звук.

Иначе колицата е супвер, не съм очаквал да ме радва толкова много и толкова лесно се кара.
Вчера даже карах повечето време с Cruise Control-a, изпреварвам си и после пак го връщам (resume). Един приятел ми каза, че с автопилота колата гори повече, изчислих си разхода на около и за 300км съм минал с полловин резервоар. Поносимо е, четох във форума, че с 98 октана мога да намаля разхода с около 20%?

Това е засега,
Поздрави Радо.

Вто Ное 24, 2015 9:35 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 640
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами честито колега! Винаги има какво да се пооправи на "нова" кола. Стягай я и те чакаме на зимните сбирки тук http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=20168 и http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=20015.

Много безаварийни километри :beer:

Вто Ное 24, 2015 10:16 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 82
Автомобил: Subaru Outback H6 2008
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Честито. Аз карах до преди 10 дни такава кола, много доволен останах с изключение на това въздушно от което много страдах.
Много е готино, но е скъпо за подмяна един амортисьор излиза около 1200 лева, а проблемите не са само в амовете, а доста комплексни.
Писано е по темата много и много.
Имам едни амове от outback ще ти пусна лично, ако имаш интерес обади се.
Поздрави
Ще се радваш на колата много сигурен съм.

Вто Ное 24, 2015 10:50 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ YIM WWW
Аватар

Постове: 261
Автомобил: Forester 2.0X,MT,158hp
Рейтинг: 36
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Честито колега и дано приятелката ти е късметлийка и сте попаднали на читав екземпляр.Много безаварийни километри и малко ремонти. :beer:

Сря Ное 25, 2015 12:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 416
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
rmiroslavov написа:
Друг интересен проблем, за който нямам обяснение е.
При въртене на волана, примерно при паркиране се чува тиктакане на волана на равни интервали.
Тракането е механично и се чува от купето и в двете посоки на въртене. Мисля си за, как се казва, изключвателя на мигача???

Друг интересен проблем е перката за въздуха в купето, сякаш леко е спекла или нещо и опира и се чува звънливо. И с времето почва много сериозно да ти се набива в главата този звук.

Иначе колицата е супвер, не съм очаквал да ме радва толкова много и толкова лесно се кара.
Вчера даже карах повечето време с Cruise Control-a, изпреварвам си и после пак го връщам (resume). Един приятел ми каза, че с автопилота колата гори повече, изчислих си разхода на около и за 300км съм минал с полловин резервоар. Поносимо е, четох във форума, че с 98 октана мога да намаля разхода с около 20%?

Това е засега,
Поздрави Радо.

Здравей и добре дошъл!

За окачването има много теми, потърси ги и ще прецениш от тук нататък какво ще правиш.

За механичното тракане и аз имам такова. Предполагам, че е от Круз Контрола. При въртене в коя да е посока се чува "Пук-пук-пук-пук...." Има един лентов кабел, който е тръгнал да заминава и някой ден ще се предаде. Ако работи Круиза карай си и ще свикнеш да не го чуваш. Според мен е на обратното на това, което ти е казал твоят приятел. Круиз контрола пести гориво на дълъг път. Естествено, че ако постоянно сменя надолу-нагоре не пести, но говоря за магистрално каране с постоянна скорост. Тъй като твоята кутия е АТ има една "успокоителна" скорост (половинка), която не винаги се усеща осезаемо. Тя се включва, когато си на D и при над 80км./ч не мърдаш педала на газта 2 мин.(май). Тази половинка се включва по-бързо,когато си на Круиз контрол. Още с първото ускорение, без значение с педала или с лостчето тя се сваля и оставаш на 4та. Ако си натиснал по-силно и не си над 152км./ч автомата ще свали и 3та. (3та е като 4та при ръчните, а 4та като 5та при тях).
viewtopic.php?f=25&t=14060

Другия проблем със звънтенето от парното е по-дразнещ, поне за мен. Направи си профилактика на въздуховодите, че може да са се запушили с времето.

Поздрави,
Лазар

Не карам пил и не пия карал.

... важно е да знаеш числата колко са ти...

Сря Ное 25, 2015 9:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Fixallot - Благодаря за поканата, ще го обсъдя с мацката дали е навита. Има и един момент, че сега имам един сериозен харч за подкарването на колата. Като приемем факта, че имам и харч за нейното купуване. Но въпреки това започвам да си мисля, че инвестицията си заслужава.

Lionko__ - Благодаря, за офертата. Говорихме на лично. Но си мисля, че ако окачването е по-високо от нормалното, ще се въздържа. Лашкащо купе не се отразява благоприятно за пасажерите отзад. Пък и нямам намерения да ходя OFF-Road. Cross Country по-вероятно.

Ивайло Добрев - Абе за 5 години и половина от както я познавам, върви й. :D Благодаря

Lazarus - Това си е наука, знаех за доста неща, но определено повечето ми беше ново. Попивам като гъба :D

Сря Ное 25, 2015 12:41 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 82
Автомобил: Subaru Outback H6 2008
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ако не ти е небоходима височина, по добре си търси от легаси. Аз съм карал с предни от impreza също стават. Просто колата става по-ниска, която на мен хич не ми допада.
Успех !!!

Сря Ное 25, 2015 10:11 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ YIM WWW
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няма смисъл от А98, защото компресията в тези двигатели не е толкова висока.

Пет Ное 27, 2015 6:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
:good:
На Аудито ми на капачката на резервоара пише min. 98 octane и там има осезаема разлика във вървежа ако сипя 98 сравнено с 95. На Аутбека съм сипвал, но разлика не намирам нито във вървеж, нито в разход. Дори най-нисък разход 6.5л/100км съм постигал с 96 на Петрол.

Пет Ное 27, 2015 7:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Конвертирам окачване и филмът е на ниво, надявам се поне един Оскар да взема.

Отидох при Дарин взех амове (с пружини и тампони). Обаче преден десен е ударен и аз си мислех, че лесно ще реша проблема, като се обадя в мегапартс и взема ам за отдясно и после само прехвърля пружините. Мегапартс си мислят, че ми дават ам за легаси 3, защото пише че е от 1999. С обяснявам им, че това е годината в която двете легасита се застъпват и има разлика. Греда.

Маса ровене за амортисьор и накрая поръчах два нови, утре ще дойдат и дано всичко приключи.

Сря Дек 02, 2015 12:52 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Конвертирах окачването.
Обаче сутрин съм много заспал и на излизане от една пряка, поздравих един бакшиш.

Изображение

Сега се ослушвам за някой да направи бронята лицеприятна, до следващият сблъсък.

П.П. На косъм от каското, тъкмо чаках брокера да ми дадет оферта. :-?
П.П.2 Внимавайте като карате по ул. Слатинска рано сутрин. :pardon:

Пон Дек 07, 2015 8:34 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема