Отговори на тема
 VDC и поведението му на път със сняг 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги събота и неделя ходих до боровец ( гонейки първа седалка ) и наблюдавах странното поведение
че на моменти колата си занася или не завива и след това презавива рязко със VDC включено като го изключих беше доста по добре и си вървеше кораба доста по добре .
Като пътя беше просто с натрупал сняг по него. А иначе на мокро нямам оплаквания от работата на VDC.

И какво трябва да прочета или променя за да не стават такива неща освен да изключвам VDC като има сняг. ( ЗНам че от като влизам в пряспа, коловози пресен сняг и тн трябва да го спра но дали и на пътя къето има сняг трябва да го спирам )

ПС : аз съм с VDC и ръчна кутия и не съм добър шифиьор.. взех си субарото за да стигнам до пистите.

Пон Мар 09, 2015 10:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 216
Автомобил: Outback '10 2.5CVT,Outback '02 H6
Рейтинг: 252
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И при мен е същата работа - с VDC-то при газ в завоя недозавива повече от колкото ако е изключено. Дори при чукване на волана по посока на завоя, пак има леко недозавиване. При изключено VDC тръгва правилно задницата веднага... Последно време на няколко пъти даже се престаравам с поднасянето с VDC -off, че рефлексите ми с волана са повече от каране с VDC и съм свикнал да компенсирам повече с волана :lol:
..затова при бавно качване 30-40 км/ч на изцяло заснежен път вече изключвам VDC.

Пон Мар 09, 2015 7:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен пък се влияе от настроението ми - усетя ли, че при тръгване VDC-то почва да недоволства, значи настроението ми е ...хм, палаво и ще влезе в конфликт с тази иначе полезна система, съответно елиминирам системата :D
Иначе сериозно - да, и аз наблюдавам недозавиване, но го отдавам на факта, че тракшън системите на която и да е марка автомобил при определени условия (рязък завой, рязко спиране или подаване на газ и т.н.) се доближават една до друга като начин на противодействие и съответно краен резултат.

Пон Мар 09, 2015 8:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Автомобил: Subaru Legacy
Телефон: 0879364629
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Как се изключва VDC-то говоря за АТ трансмисия .. :)

Съб Мар 28, 2015 9:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Chukchata написа:
Как се изключва VDC-то говоря за АТ трансмисия .. :)

Ако нямаш бутин се слага бушин, оторед в двигателния отсег.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Нед Мар 29, 2015 7:17 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Автомобил: Subaru Legacy
Телефон: 0879364629
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Малко по точно какъф бушон къде се слага точно имали ли някакви странични ефекти... :)

Нед Мар 29, 2015 11:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Отговори с цитат
Chukchata написа:
Малко по точно какъф бушон къде се слага точно имали ли някакви странични ефекти... :)

Бива ли такъв мързел.
Има търсачка.
В съседния раздел Аутбек е наи отпред и има изписани 6 страници.
viewtopic.php?f=5&t=9559

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пон Мар 30, 2015 1:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема