Отговори на тема
 Силни и слаби страни на Subaru Legacy IV 
Автор Съобщение

Постове: 5
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги!
Насочил съм се към този модел на Субару, изчетох много от темите във форума и доколкото виждам се потвърждава славата марката като традиционно здрави автомобили... но като всеки автомобил предполагам си имат и слаби места.
Моля притежателите на Legacy IV да споделят какви са слабите страни на модела и с какви ремонти са се сблъсквали след покупката на такъв втора ръка и какви са най- честите болежки на модела като цяло.
Това ще ми е първо Субару и ще ви бъда благодарен да споделите своите впечатления за модела за да ориентирате поне малко мен и всички като мен! :)

Сря Апр 08, 2015 12:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Твърде много може да се каже... малко от това има смисъл но ..

Окачване 5+ за здравина , 3+ за комфорт.
Двигатели: Всякакви но все боксерни. И с калпави гарнитури, и харчеши много и с въртящ момент като на локомотив с турбо и звучни 6 цилиндрови, зависи от избора.
Поведение на пътя: Рабираемо и ясно.. да кажем оценка 4+, на мокро и на сняг 5+.
Скоростни кутии: Надеждни но остарели според мен..особено автоматите, но за тая цена толкова може.
Купе: Добро и красиво.. доста красиво. Няма ръжда. Тук там алуминий за да е по интересно с ремонта. ( примерно преден капак )
Интериор: Добри материали, но на места японски инженеринг.. т.е да се чудиш какво са мислили докато го конструират.
( Пример: За да свалиш жабката трябва да свалиш най напред подлакътника и после общо 5 неща )
Прозорци без рамки, е влиза ми вода през отворения прозорец като набия спирачките... но за тази красота и на това съм съгласен.
Аеродинамика .. при затворени прозорци.. до 180 нищо интересно. При отворен прозорец .. духа много ако го отвориш над 3 см. :)
Имал съм други коли , които смучат навън от прозореца, тази прави завихряния. Шибидах -шумен при високи скорости.
Седалки - средно добри, но не префектни.
Офроуд качества: Ниско е .. конкретно за Легаси.
Части по окачването.. нормално евтини.
Части по купето.. скъпи, понякога доста особно фарове и стопове, защото не е най-масовия автомобил и няма алтернативи на оригиналните.
По двигателя - нормални цени.. но трябва специализирани сервизи.. не всеки иска да пипа такива двигатели... сервизи обаче има .. и са добри.
Флуиди в системите. Изискват регулярна смяна, по често от някои европейски марки.
Развлекателна система. Морално остаряла и много трудна за преправяне.
Спирачки - 4+ по шестобалната система.

Кеф от колата... 5+ поне за 6 цилиндровия двигател и 2.5 турбото.

Сря Апр 15, 2015 2:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 162
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Много изчерпателно мнение на колегата Subarist! Въпреки, че карам Аутбек (който се различава от Легаси само по клиренса и някой дребни външни детайли) със същия двигател и година мнениято ми до голяма степен съвпада. Преди това имах Аутбек от предишното поколение и струва ми се комфорта там беше по-добър. Возията при новия е доста по-твърда, което от друга страна предполага да е по-стабилен, но лично за мен това е най-слабата му страна. Иначе качеството на изработка и по интериор и и екстериор е доста добро, автомобилът е удобен за дълъг път и дори за града. За здравина все още не мога да кажа достатъчно, тъй като до момента имам близо 20 000 км, за тях нищо не съм правил, но и предишния собственик е поддържал добре колата. За мен лично шестцилиндровото Субару е перфектния автомобил - страхотна динамика в комбинация с петстепенен автоматик, доста надежден двигател, луксозен интериор и надеждна 4х4 система и както каза колегата преди мен - красив дизайн. Относно цени на части - сравнявал съм доста части и при предишното и при настоящото Субару - струва ми се, че най-често сменяните части са с доста добра цена. Сега ако говорим за покупка на фарове или нова скоростна кутия - при никоя марка те не са евтини. Разходи по поддръжка може би са по-високи предвид смяната на масло в скоростни кутии и диференциал, изискването за по-качествено масло и някои други дребни фактори. Което е много важно да се отбележи и е казвано и доказано много пъти - търсете добре поддържан автомобил, с проверима сервизна история.

Пон Апр 20, 2015 8:16 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема