Отговори на тема
 проблем със скоростната кутия 
Автор Съобщение

Постове: 4
Автомобил: subaru legacy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги. моето "легаси", ( 2000г., 2,5 бензин,ръчна скоростна кутия) почна да ме изхвърля на пета скорост, влизането на скорост е нормално - без хъркане, след 5-6 км. каране на пета ме изхвърля на свободна, без проблем вкарвам на пета отново и така е постоянно, при подаване на газ се усеща доста силно ритане в скоростния лост. Или е муфа или синхронизатор, или и двете:) ](*,) ](*,) . Най- евтиния вариант скоростна кутия втора ръка :) интересува ме дали от другите модели на субару(импреза,форестър и т.н) ще паснат на легасито ми.понеже повечето имат бързи и бавни...и така .:) кой според вас е по дория вариант за решаване на проблема? :)

Сря Апр 01, 2015 11:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На бека ми прави така, но доста рядко и за сега се кара така.
По проучвания - смяна на кутия или на 5та само.
Питай Любо, ако ти откаже да търси той пета - търси си кутия (само, но трябва да знаеш каква точно).
Да ти кажат предавателните числа какви са ти и каква кутия да търсиш. :beer:
Стига да съвпадат предавателните числа, няма значение от какво субару е.

Чет Апр 02, 2015 12:15 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
От Джъсти не стават бре :)

Към колегата пуснал поста си:
Защо не си отвориш кутията? Части за тези кутии има както нови, така и втора употреба в перфектно състояние на добри цени.
До колкото гледам по обявите кутиите се продават с диференциали предимно. Взимаш и слагаш.

Чет Апр 02, 2015 9:46 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 259
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имах подобен проблем, но с първа ск. - изключваше на моторна спирачка.
Смених кутията и всичко е ок. Не че не можеше да се направи старата, но като й видях карантийте разбрах, че не е проста работа. Цената на труда по сервизирането й вероятно щеше да надхвърли смяната с читава "втора ръка". Освен това почти сигурно е, че старата ще има и други щети (макар и не фатални) след 15 годишна употреба.
По-добрият вариант според мен е да се поразтърсиш по моргите за кутия на малко километри в добро здраве. Естествено трябва да има и добра атестация и от майстора ти, т.е. да я погледне предварително и той.

Чет Апр 02, 2015 9:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 86
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Самоизключването на предавки е типичен признак на разбита включваща муфа на дадената предавка...
Все пак провери дали включващият механизъм си изпълнява целият ход...

Пет Апр 03, 2015 8:18 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 12
Автомобил: legacy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, имам следния проблем - ръчката за бързи и бавни застава в неутрално положение по време на движение. Смених маслото и за няколко месеца се оправи.
Някой може ли да помогне?

Пон Май 18, 2015 8:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема