Отговори на тема
 Смяна на дирекция на легаси 
Автор Съобщение

Постове: 92
Автомобил: subaru impreza и legacy twin turbo
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте колеги , бихте ли ми препоръчали някой за смяна на дирекция на легасито ми в района на Добрич или Варна. Легасито е туин турбо. Видях че има тема във форума за смяна на дирекция на същото легаси и видях че е възможно. Благодаря предварително. Забравих да кажа че имам и донос.

Нед Дек 27, 2015 12:12 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 35
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Познавам един майстор, който успешно обърна дирекцията на една Шкода Октавия 2006г. Направил го е доста качествено. Ако искаш мога да го попитам дали би се наел да обърне Субару.

Нед Дек 27, 2015 10:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
То не е само да питаш, ами и да види темата тук (майстора), защото трябва да се преправя ъппайп и още няколко неща - не става само с донор. По-скоро да се преправи от би-турбо към турбо е по-често срещаното обръщане :idea:

Малко са хората, които могат да го направят кадърно и още по-малко са тези, които биха се навили да го направят и да стане както трябва за някой друг...
Иначе, колицата е :bow: (бялата предполагам)?
Успех и ни дръж в течение. :beer:

Пон Дек 28, 2015 1:35 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Това с ъппайпа е най малкия проблем според мен. Инсталацията и климатроник са по сложни, както и отворите за кормилния прът и парното. Не съм в България сега и нямам време да се занимавам с това така че си мислех ако има някой къдърен майстор да го направи. Между другото вече намерих един мой познат да свърши цялата работа . Много къдърен авиомоделар , изпива всичко до най малкия детайл .

Пон Дек 28, 2015 7:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 35
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Valqk, точно за това предложих да попитам майстора дали би се навил. Знам ли, може пък да е обръщал и друг път Субару и да има опит. От питане глава не боли, нали? ;)

Пон Дек 28, 2015 11:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
thunder81 написа:
Valqk, точно за това предложих да попитам майстора дали би се навил. Знам ли, може пък да е обръщал и друг път Субару и да има опит. От питане глава не боли, нали? ;)

О, разбира се! Просто е важно да знае, че не е "да обърне едно субару", ами е "да обърне битурбо", че да не каже да и после #-o ](*,)

Важното е, че колегата е намерил кой!
Вярно, за климатроника и клапите бях забравил...
Успех с обръщането и всичко да мине по мед и масло!

Вто Дек 29, 2015 10:01 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Отговори с цитат
В темата на колегата @unufri се коментира проблема на туин турбо сетъп-а и изборът на кормилното каре, помпа и серво на спирачките. Ако колата е МТ май горната помпа и казанчето за съединителя също се местят. Климатроник, моторче за чистачки, самите чистачки с конзолата също изискват промени. Отворите на стената между мотора и купето трябва да се преправят, трябва нов радиатор за климата и нови тръби за него. После остава привързването на инсталацията, което е страшно много прецизна електро работа, а не са много източниците за информация или са на японски. ЕКУ-то е заключено и не може да се пипа, настроено е за японския РОН 98 бензин, който е различен от нашите. Има някакви възможности за добавяне на допълнителна платка (ESL) с възможност за писане на рома, има готови мапнати ЕКУ-та на zero sport, има някои ЕКУ-та с лиценз на ecutek, може да се ползва изцяло стендалоун ЕКУ като apexi FC commander, което е болт он, сигурно има и други. Винаги стои възможност за ползване на megasquit или ecumaster EMU.
Туин турбото сетъпа е с паралелно развъртане на двете турбини в началото, което преминава в последователно после. При достигане на определени обороти и надув, един голям вакумен клапан затваря/ограничава изхода на газовете към дясната турбина (от шофьорската страна преди обръщане) и целия поток газове се насочва към лявата турбина. Управлението на това последователно пълнене, както и управлението на разтоварването на двете турбини е доста сложно, не случайно има толкова изводи за вакуми по колектора, а при десния ботуш има една черна кутийка с 5-6 соленоида, които се грижат точно за това. Голямата турбина обикновено е IHI vf18/20, които не са кой знае колко големи. Друг момент е интеркулера, който е с вход за всяка от турбините и не е много голям, малко под въпрос е ефективността му. Общо взето туин турбо е доста екзотично и японците сами се отказват след второ и трето поколение легаси, новите ГТ-та са с едно турбо, но се използва или друго лагеруване или туин скрол за ранен спул и мощност във високи обороти.

Далеч по практична е конверсията към сингъл сетъп при обръщането - ще се сменят всмукателен и изпускателен колектори, дросел, кулер, датчици, ъп-пайп, турбо с някакво масово, ЕКУ. Възможно е някакво дясно ГТ да се ползва само за донор за спирачки, интериорни и екстериорни части, окачване, кутия, дори за самия двигател, който като блок е сходен с този на ВРХ, но главите май са SOHC.

Повече инфо на
http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/Le ... back/2003/ , големия файл, след 1542 стр.

Вто Дек 29, 2015 11:39 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
1 .GT Legacy е JDM кола и като такава не е имала за цел да се изнася .
2. Сингъл турбо и си ти ( печалбите от туина са по-малко от загубите).
3. Идиотски колекторен сетъп ( много кофти идея)
4. Един американец беше правил такова - огледален колектор - много трудоемко .
5. Карам такова животно и вярваш ли досега да не съм сменил дирекцията.
6. Пара на вятъра .

Вто Дек 29, 2015 8:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Дидо ти от 8 години караш деснячки и не ти пука за дирекцията ама мене не ме кефи кормилото да ми е отдясно , а и ми се кара туин турбо от правилната страна . Ще постна снимки като е готово

Сря Дек 30, 2015 8:04 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема