|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
dqdokoleda
Регистриран на: Сря Фев 27, 2008 6:54 pm Постове: 150 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 1.8 GL 1993
Рейтинг: 0
|

Здравейте. Преди три дни измих двигателя на колата(легаси 1.8 1993 година) с лека струя вода и малко сапунец.Това го правя на няколко месеца и съм нямал никакви проблеми. Но сега не запалих колата веднага ,а на следващия ден. Нямаше проблеми до второто палене. Светна ми лампа за акумолатор и спирачна чеяност.(удивителен знак на таблото). Всичко под капака изглежда наред.Ония ден като вдигна 3000 оборота и задържа така около 10 секунди лампата изгасваше за няколко часа . Вчера стана,че като вдигна 6000 оборота и лампата изгасва, но като намаля оборотите отново светва. Днес колата загуби всякакъв ток на пътя. Спрях,изчаках 10 мин и леко едва едва завъртя и от 2-3 оборота измъчени запали. Ако държа оборотите за около 10 мин работи и след това гасне. Нито бутане,нито теглене помага. Какъв е проблема? Чувал съм за някакви четчици в алтернатора(онази голяма бубина отпред на двигателя дето е с ремък свързана). Дали те може да са сдали багажа или проблема е по-сериозен и е за сервиз. Ако проблема е там кажете и дали мога сам да ги смена, ако не ще се ходи на сервиз. Благодаре предварително.
|
| Вто Авг 25, 2009 4:21 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Няма много логика проблема в паленето да е свързан с лампата за спирачната течност...Ако имаш проблеми с токове тогава може да има аномалии...Първо си тествай акумулатора на товарна вилка за да разбереш в какво състояние е....и после в сервиза за останалите симптоми
|
|
|
|
| Вто Авг 25, 2009 9:10 pm |
|
|
|
tonizdravkov
Регистриран на: Сря Окт 18, 2006 7:53 pm Постове: 768 Местоположение: София,България
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
|
|
виж си алтернатора.може докато си мил двигателя,някое кабелче да се е откачило и да не зарежда.виж си и пистовия ремък.ако приплъзва,лампата отчита че не зарежда
_________________ 2002 Subaru Legacy 2.5 GX luxe Sedan
|
|
|
|
| Вто Авг 25, 2009 9:22 pm |
|
|
|
isavev
Регистриран на: Чет Ное 27, 2008 11:51 am Постове: 108 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
|
Възможно е от миенето и някоя маса да не е в ред.
_________________ Смачкан Forester 2.0 2006 (: Subaru Outback 3.0 H6 2000 Subaru Forester 2.5 XT 2007 http://www.xcosports.com
|
|
|
|
| Сря Авг 26, 2009 3:52 pm |
|
|
|
Mitaka FU
Регистриран на: Вто Авг 12, 2014 11:52 am Постове: 346 Местоположение: Germany
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171   
|
Да Ви попитам нещо, колеги? Преди три дни ходих с колата на автомивка, и поръчах с измиване отдолу... След това смених въздушният филтър, запалих и си паркирах пред вкъщи... Вчера имах среща, тръгвам да паля- светват всички лампи, едно реле някъде пред жабката на колата почва да трака... не иска да запали!? Пробвах 5 пъти, и не иска да се завърти и да запали мотора... Изписва се над километража ,,ER 1U ,,. , което от прочетеното във форумите на субару означава проблем с акумолатора! А, той е BOSCH S4 62 Аh , само на една година...  ( и беше зареден напълно преди три месеца) Както и да е, тръгнах с градският транспорт... Тази сутрин сложих резервният 42 Ah, и колата запали от първият път. Слизам долу в мазето, закачвам Боша на зареждащото устройство, и то ми свети, след анализа, че батерията е пълна... Имате ли идея, дали Боша не е дефектен...или може нещо друго да е...? благодаря Ви предварително
Прикачени файлове:
IMG_20160205_133049.jpg [ 223.51 KiB | Прегледано 687 пъти ]
_________________ Моля не стреляйте по пианиста! Той толкова си може.
|
|
|
|
| Съб Фев 06, 2016 2:00 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
| Съб Фев 06, 2016 7:05 pm |
|
|
|
Mitaka FU
|
Благодаря много... Ще докладвам, как е протекла процедурата...! 
|
|
|
|
| Съб Фев 06, 2016 9:33 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Огледай в моторния кош за остатъчна вода и ако има възможност проверете масите които са хванати на кутията.
|
|
|
|
| Съб Фев 06, 2016 9:42 pm |
|
|
|
Монката
Регистриран на: Пет Юли 06, 2012 6:13 pm Постове: 104 Местоположение: Тутракан
Автомобил: '04 Outback 2.5
Рейтинг: 87 
|
|
Понякога акумолаторите умират по този начин. Мултицета показва 12-13 волта, зарядното приема , че е зареден и не сработва. Измерваш с товарна вилка - мъртвец.
_________________ Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
|
|
|
|
| Пон Фев 08, 2016 7:10 pm |
|
|
|
subarist
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244     
|
|
| Вто Фев 09, 2016 9:59 pm |
|
|
|
Mitaka FU
|

Малко да ,,обновя,, новините... Оказа се , че бях забравил единият плафон да свети в купето, след като измиха колата и я чистих... Може и това да е помогнало да се разреди бързо... ама за 16 часа светене с тази мощност?! Когато го сменях с резервният, след проблема, ми направи впечатление, че платформата(мястото) на акумолатора отдолу беше мокро...(на тази автомивка бях до сега само два пъти и с миене отдолу , и не бях имал проблеми, но лятото я обновяваха с по-нова техника...и сега, май го почувствах и аз) ПОВЕЧЕ никога няма да давам да се мие отдолу!!! И друго- с резервната батерия, имах само два дни радост. Вчера тръгвам на работа, и пак няма ток в акумолатора... Но, този път си бях сложил догоре зареденият Бош в багажника, и я смених за 4 минути... Колата запали от раз и потеглих! Боша, между другото го зареждах 24 часа, след първият инцидент, въпреки че при анализа на зареждащото показа, че е пълен... Аз си поиграх още малко, и зацепи да зарежда сериозно, та така 24 часа... Сега чакам със свито сърце, да видим, дали пак ще имам проблеми с разреден акумолатор... Товарна вилка , научих чак сега какво е..! Дали, пък не се губи от някъде ток по веригата...? Имам само една аларма да работи в момента... Благодаря Ви за съветите... и се пазете от миене отдолу, че виждате , как ми пламна главата..! 
|
|
|
|
| Сря Фев 10, 2016 12:22 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|