Отговори на тема
 Избор на Subaru 
Автор Съобщение

Постове: 30
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Все още не съм субару член, но се оглеждам активно. Като цяло искам японски бензинов автомобил. Спрял съм се на аутбек или легаси след 2004г. Финансите не са много и май, май като гледам клоня към легасито, а и честно казано визуално ми харесва повече. Въпроса е сега какъв мотор??? Бих искал да чуя вашето мнение за 2,5 или 3.0, ръчка или автоматик - аз лично си мечтая за автомав, но не знам как са субарутата с автоматичните кутии (на места чета че са 4 степенни). Харесвам 3.0 екземплярите защото са с много екстри, а аз обичам да има всичко възможно като електроника по колата :).

Ще се радвам да споделите слабите места на тези коли (ако въобще имат такива :) ) и по-точно за тези две модификации. Също така каква е цялостната подръька на тази кола, как са частите като цени в момента карам Мазда 6 2004г. и смея да твърдя, че за мен е поносима. Колко би ми стъпило първоначалното обслужване.

Благодаря предварително.

Съб Апр 02, 2016 5:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 304
Автомобил: Legacy 2,5 - 2004 АТ
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
По-хубаво от автомата няма. Убеждавам се всеки ден от малко повече от 3 месеца.
Автомата след като си го обслужиш спираш да се занимаваш с него само ще му се наслаждаваш.
3,0 харчи сравнително повече от 2,5 не че вторият мотор харчи малко. По-принцип Субару не са икономични коли, но пък са податливи на газифициране.
Слаби страни са ламда сондите но те са консуматив, аз още се боря с мойте. Почти на всеки му се е налагало смяна на поне една.
2,5 моторите на легаси имат 2 сонди три литровите май имат повече не съм сигурен.
Относно електрониките има и 2,5 литрови с фул екстри само трябва да търсиш повече. Данъка /в зависимост от общината/ при 2,5 е малко над 300лв за другия не ми се и мисли.

Първонаачалното обслужване и цените на часстите много си зависи от това за какви цени ги намериш.
Сондите около 250лв
вътрешно каре 300лв
външно от 75 до 200лв

Ама кефа цена няма
Успех с търсенето

Съб Апр 02, 2016 7:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 30
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, забравих да спомена, че и при двата случая ще сложа газова :).

Съб Апр 02, 2016 7:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема