Отговори на тема стр 1, 2  >
 Ново Legacy във форума 
Автор Съобщение

Постове: 35
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 MT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

от вчера съм собственик на Subaru Legacy 2.0 125, 03.1999. Колата е карана и в България, като не е поддържана добре, да не кажа никак. Сега...колата е с обикновена газова. До момента винаги съм карал с ГИ и не съм имал НИКАКВИ проблеми с тях. Първия проблем дойде днес сутринта, когато се опитах да запаля колата на бензин (понеже беше по-студено) и да я прехвърля на газ, като позагрее... Аз по-трудно кола не съм палил в живота си, дори на -20. Едвам запали, след това, като позагря и я прехвърлих на газ, самото прехвърляне беше доста отчетливо. Вчера целия ден съм палил колата директно на газ и като цяло проблем нямаше. Въпросът е - какви са особеностите при АГУ? Ключа е ловато с 3 позиции - 1 (бензин), 0 (неутрално?) и 2 (газ). На коя позиция да оставям ключа преди гасене, на бензин, или на газ? Вчера беше оставена на газ и днес се яви проблема с много трудното запалване на бензин.

- Другото нещо, което ми направи впечатление, като проблем е - понякога при спиране в задръстване задържа ляво задно колело? Накладките са сменени, къде може да е проблемът евентуално?

- Отделно от забележките и два въпроса - на централната конзола до копчето за круиз контрола има друго копче с нарисувано предно стъкло, чистачка и подгрев, за какво служи? Също така как се пуска подгрева на огледалата (видях, че има специално копче за това, до копчето за настройка на огледалата). Само то ли се натиска, или трябва да е пуснат и подгрева на задното стъкло, за да работи?

Поздрави

Вто Окт 11, 2016 7:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 304
Автомобил: Legacy 2,5 - 2004 АТ
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Относно задържането на колелото /.... мисля че е чест проблем при субару ... челюстите задържат .
Продава се комплект за подмяна най добре и на двете да се направи

Вто Окт 11, 2016 6:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 8
Автомобил: Legacy B12 2.5AT, Outback B13 H6
Нов фен
Отговори с цитат
Копчето с картинката на предно стъкло е за размразяването на чистачките. Незаменимо е зимата когато снега ти е затрупал колата сутрин. :)
За подгрева на огледалата при мен беше достатъчно само да включиш от копчето на вратата. Мисля че е стандартно независимо от реотаните на задното стъкло.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Вто Окт 11, 2016 8:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Привет, колеги,

мерси за отговорите. Като цяло задържането на колелото в общи линии изчезна.

Имам нова порция въпроси, ако някой нещо се сети ще е супер :)

1. Има фуга между пластмасата на 5тата врата (където се намират светлините за задна скорост, стопа за мъгла и крушките за осветление на задния номер. От тази фуга 5тата врата се пълни с вода и съответно са изгоряли всички описани по-горе крушки + моторчето за задната чистачка. Единствения начин е да запълня фугата със силикон. Тук идва и въпросът - какъв силикон да използвам за целта. Също моля за информация - какви типове са описаните по-горе крушки, за да мога да ги сменя.

2. На какво според вас може да се дължи много трудното палене на бензин (сутрин)? След запалване, независимо на газ или на бензин проблем с работата и на двете горива няма. Къде евентуално мога да се насоча?

Поздрави

Чет Окт 13, 2016 7:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За втория въпрос: откачи й за няколко часа акумулатора, покарай няколко дни само на бензин и ако има подобрение, търсиш проблемите в газовата уредба.

Чет Окт 13, 2016 8:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
По втория въпрос: запушени бензинови дюзи. Както каза колегата покарай 100тина км на бензин ако няма подобрение... добавки... или ултразвук , но тук по опитните ще дадът акъл

Чет Окт 13, 2016 5:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 361
Автомобил: Land Cruiser J95 5VZ-FE
Рейтинг: 138
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
painfall написа:
2. На какво според вас може да се дължи много трудното палене на бензин (сутрин)? След запалване, независимо на газ или на бензин проблем с работата и на двете горива няма. Къде евентуално мога да се насоча?

Поздрави

Направи както ти казаха колегите, но преди това ако имаш възможност и желание вземи изчисти и дросела и MAP-сензора.
При мен лично помогна.

current - '00 Toyota Land Cruiser Prado J95 V6 3.4

Чет Окт 13, 2016 9:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за отговорите, колеги! Но... ако има проблем със зацапани дюзи, няма ли не само паленето да е трудно а и цялостната работа на бензин? Понеже при мен като цяло работи нормално на бензин и на газ, на газ пали ок, само на бензин пали трудно?

Случайно попаднах на едно видео в ютуб, паленето на бензин сутрин прилича много на записа: https://www.youtube.com/watch?v=Jfx5tMJU5Mc

Чет Окт 13, 2016 10:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Карането с обикновенна газова изисква да се обръща внимание на дюзите редовно(не, че и с ГИ не иска). Колата ти 100% не работи нормално на бензин, само така ти се струва, понеже не я товариш във всички режими. 100км на бензин може и да не ти стигнат, но поне сложи добавка за почистване. Един колега продаваше добавки BG - добри са. И не забравяй един дребен, но важен момент - като паркираш колата вечер, обърни последните 50-100 метра на бензин, ще забележиш много бързо разликата сутрин.

П.С. Почисти си дросела и моторчето за празен ход, и си го сложи в списъка със задължителни неща(при смяна на маслото например).

Пет Окт 14, 2016 7:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Утре ще гледам да почистя дросела. Честно казано не виждам да има дебитомер? Също така, може ли да ми изпратите някоя снимка, на която се вижда стъпковото моторче, че с този боксеров двигател въобще не мога да се оправя кое какво е :D На предишната мазда всичко бях разучил и я разглобявах за норматив, тук обаче срещам известни трудности. Сипах добавка и за бензина, карам по малко на бензин, да видим ще има ли разлика. За момента, когато е топла пали добре на бензин, единствено студена се мъчи.

П.С. Ново двайсе - първоначален засечен разход на газ - 23. Не ми се струва нормално, въпреки че е с обикновена газова. Вашите Субарута колко харчат газ/бензин?

Поздрави

Съб Окт 15, 2016 7:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
painfall написа:
... Честно казано не виждам да има дебитомер? ...Поздрави

Ето ти схема. Най-долу вляво - Номер 15 ти е дебитомера - MAP-sensor се води. Където е надписа Subaru LEGACY 4.1998-6.2003.

Съб Окт 15, 2016 8:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
shadow написа:
painfall написа:

Ето ти схема. Най-долу вляво - Номер 15 ти е дебитомера - MAP-sensor се води. Където е надписа Subaru LEGACY 4.1998-6.2003.

Благодаря, колега. Доста полезна схема. Ще видя, да го почистя и него. :good:

Съб Окт 15, 2016 8:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 201
Автомобил: Jeep Cherokee 2.5CRD
Телефон: 0889525074
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
shadow написа:
painfall написа:

... Най-долу вляво - Номер 15 ти е дебитомера - MAP-sensor се води. Където е надписа Subaru LEGACY 4.1998-6.2003.

Номер 15 не е ли температурен датчик за входящия въздух?
Пък МАР-сензора (за налягане във входящия колектор - пак е ралично от дебитомер, какъвто тази и много други коли нямат) е под филтъра - на алуминиевия колектор. Номер 3 тук.
Принципно при Субару са безпроблемни и не се нуждаят особено от обгрижване... Но внимателно с почистването и на двата, че са прецизни и капризни!

П.п. Стъпковото моторче е номер 4.
П.п.2 Не стига просто каране на бензин и добавки, важно е и зануляването на досегашните корекции на впръскването, което най-лесно става с откачане на акумулатора за кратко (както колегите са споменали), или окъсяване на сервизните букси над педалите. Но е възможно и дюзите да са за почистване с ултразвук, както и проблема да е другаде - трябва си по-задълбочено гледане и апаратура, ако простите неща не помогнат.
П.п.3 И моята сутрин пали след 2-3-4 сек. на стартер (колкото е по-студено, толкова е по-дълго), после вече пали от половин оборот. И сякаш се появи точно след почистване на стъпковото моторче и зануляване на компа. Преди нямам спомени да е било чак така... Но не съм се задълбочавал, защото не е отказвала да пали и други ядове нямам.

Нед Окт 16, 2016 3:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Shider написа:
Номер 15 не е ли температурен датчик за входящия въздух?
Пък МАР-сензора (за налягане във входящия колектор - пак е ралично от дебитомер, какъвто тази и много други коли нямат) е под филтъра - на алуминиевия колектор. Номер 3 тук.

Прав си. Моя грешка. Извинявам се.
Сега се сетих. На B13 МАР-сензора e на самия дросел.

Нед Окт 16, 2016 10:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
painfall написа:
. Вашите Субарута колко харчат газ/бензин?

260км със 26л газ на магистралата само че скоростта е 110 със круиз.
Което при цена на газта от 0,77ст си е под 8лв на 100км

В града 230км с 26л което е около 11,3 на 100

Нед Окт 16, 2016 12:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 201
Автомобил: Jeep Cherokee 2.5CRD
Телефон: 0889525074
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
painfall написа:
... Вашите Субарута колко харчат газ/бензин?

Поздрави

Моята 2000г (трябва да е като твоята) с ГИ градско/Варна все е някъде между 15 и 17/100 - много рядко малко повече, но никога по-малко. Извънградско в зависимост спокойно/бързо/с кутия на тавана/изцяло планински преходи е от 11 до 14-15/100. Средно на магистрала с темпомат между 130-140 е около 12.5-13/100. А, и аз съм с малко по-високи гуми - 215/65/16...
И на мен ми е чудно колеги да споделят реални разходи, че преди време като я купувах се начетох на разни оптимистични данни, а после всеки вика - "Ми, нормално си е..."

Пон Окт 17, 2016 7:37 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Да, колеги, но вашите Субарута са 2.5, гледайки подписите, а моята е 2.0. Освен това надали сте с обикновени газови уредби, защото и това има значение. Но като цяло е полезно всеки, който има желание да сподели. Към момента смятам да изхарча 3-4 бутилки газ, за да знам средно какво се случва, понеже предния път сипах 25л на почти празна бутилка, а сега сипах 40.4л на напълно празна такава. С тези 25л (и каквото беше останало) едвам минах 170км, което в най-добрия случай е 15/100, градско в София. Ще видим след няколко дни, като изхарча тази бутилка на къде ще тръгнат нещата.

Пон Окт 17, 2016 8:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Какво значи обикновенна? Без инжекцион ли?
Моята е BRC SQ 32 BRC inj-1400лв
Исках с OBD за 1750лв но от сервиза ме отказаха. Имало нещо което пречило на комуникирането с OBD компютъра.

Приятел имаше импреса със обикновенна газова. Не беше добра гледка постоянно се чуваха гърмежи от ауспуха.

Вто Окт 18, 2016 5:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Именно това означава - АГУ, а не газов инжекцион. Аз лично никога не бих поставил такава уредба, но така взех колата. Все още обмислям смисъла от преминаване към ГИ.

Вто Окт 18, 2016 8:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 90
Автомобил: Subaru Impreza GT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
При обикновенна газова е хубаво вечер като гасиш колата да я прехвърляш на бензин.

Вто Окт 18, 2016 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >