Здравеи колега,ще се опитам на кратко да ти дам няколко съвета:
1.За годината която си се ориентирал според мен е подобре да се оглеждаш на вън за кола т.е. не от БГ.
2.Субару не е масов автомобил , това е само кола за познавачи и ценители,затова и по рядко се среща,хората си го купуват не за далавера а защото са му фенове.
3.Изчети всичко написано във форума,има безценна информация от колеги който са профи-лига, а ако си на ясно с езиците(не телешките и свинските разбирасе)

,може да разгледаш и доста немски и англииски форуми.
4.Уточни си финансовият диапазон на покупката , като имаш предвид ,че при покупка на субаро втора ръка първоначалното обслужване е леко стресиращо

,но пък ако колата е читава от там на сетне забравяш че имаш кола за подаржане и само караш,друга особенност , не питаи за разхода на гориво , само сипваи,т.е. височък си е.
5.Аз ще те посаветвам как да процедираш в Германия при евентуална покупка ,имаи предвид ,че и там работата е до пазарлак,според мен наи важното е колата да има TÜV , това e немския тех. преглед ,който е абсолутно не подкупен и обективен ,дава се за две години и вклучва пълен преглед на колата спирачки, окачване , ходова част общ изглед ръжда изгорели газове и състояние на двигателя и испускателната система , гуми задължутелно зимни и лятни и ако колата, която си харесал е минала този преглед бъди сигурен че е ОК ,също важна подробност е да ти покажат документа от самия преглед на който си пише и реалните километри на колата ,а не само стикера.Друго сервизната книжка на колата ,каде,кога защо и какви ремонти са и правени. Обарни внимание на салона ,ако колата е с много запазен салон и не е изтрит лоста за скоростите волана и саединителя , а е над 100хил. значи е карана основно от сам човек изван града на дирекна предавка ,без шоково натоварване на окачване спирачки и др. , а другя вариант малко км ,а износено купе или е въртян километража или е карана много градско (съмнявам се това да е валидно за субару с неговия разход но....знаели човек),провери си спирачките за тресене удар и вибрации в педала при спиране , слабо място са на тежките купета, не се връзвай на обяснения,че бият от АБС.Ослушвай се за не характерни шумове,хлопане тропане , скарцане , чукане и всякакви такива. Като запалиш колата трябва да чуеш само характерния дълбок гърлен и леко задавен глас на боксера без чукане на повдигачи свирене на ремъци и други , а като затвориш вратата , трябва да се озовеш в космическа тишина и да се почустваш ,като капитан ХАН СОЛО от междузвездни воини ,който седи в кокпита на неговия космически кръстосвач
6.Проблеми няма да имаш , гледаш ли сия т.е. нормалната подражка но в по редки интервали от на нормалните коли немаш грижи.
Май се поунесох , ето ти един линк на нещо добро според мен в Германия
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=vfepmibobm3q
ако не си на ясно с немския , колата е с всички екстри с нов саединител с нов тех.преглед и застраховки и с гаранция от продавача,8 гуми не ги споменавам ,защото тук всички така ги продават.
П.П. Ако имаш други въпроси питаи смело , ако можем ще помагаме, ориентирал си се в правилната посока ,СУБАРУ не е кола , то е религия