Отговори на тема
 Кандидат член на клуб СУБАРУ търси помощ ... 
Автор Съобщение

Постове: 13
Автомобил: Subaru Legacy AWD
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте всички от клуб СУБАРУ,
Както става ясно от заглавието, аз съм нов тук и все още нямам много познания за Субару.
След много приказки с приятели и познати, реших че следващият ми автомобил ще е Субару Легаси или Субару Аутбак, по-вероятно първото.
Насочил съм се към модела след 2004 година насам.
Държа да не е автоматик и да е бензин разбира се.
Не знам какви биха били проблемите със закупено втора ръка Субару.
Освен Mobilen.bg (където изборът на Субару Легаси е много оскъден) и Mobile.de не съм търсил на други места в интернет, а и незнам къде.
Моля ви за информация и за помощ как да намеря добър автомобил на добра цена, че нещо няма много избор в нета. Ще съм благодарен на всеки, който помогне със съвет, информация и предложения - тук или на л.с.

Нед Апр 12, 2009 3:43 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 120
Автомобил: 2005 Legacy H6
Телефон: 0888965945
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Здравеи колега,ще се опитам на кратко да ти дам няколко съвета:
1.За годината която си се ориентирал според мен е подобре да се оглеждаш на вън за кола т.е. не от БГ.
2.Субару не е масов автомобил , това е само кола за познавачи и ценители,затова и по рядко се среща,хората си го купуват не за далавера а защото са му фенове.
3.Изчети всичко написано във форума,има безценна информация от колеги който са профи-лига, а ако си на ясно с езиците(не телешките и свинските разбирасе) :D ,може да разгледаш и доста немски и англииски форуми.
4.Уточни си финансовият диапазон на покупката , като имаш предвид ,че при покупка на субаро втора ръка първоначалното обслужване е леко стресиращо :-D ,но пък ако колата е читава от там на сетне забравяш че имаш кола за подаржане и само караш,друга особенност , не питаи за разхода на гориво , само сипваи,т.е. височък си е.
5.Аз ще те посаветвам как да процедираш в Германия при евентуална покупка ,имаи предвид ,че и там работата е до пазарлак,според мен наи важното е колата да има TÜV , това e немския тех. преглед ,който е абсолутно не подкупен и обективен ,дава се за две години и вклучва пълен преглед на колата спирачки, окачване , ходова част общ изглед ръжда изгорели газове и състояние на двигателя и испускателната система , гуми задължутелно зимни и лятни и ако колата, която си харесал е минала този преглед бъди сигурен че е ОК ,също важна подробност е да ти покажат документа от самия преглед на който си пише и реалните километри на колата ,а не само стикера.Друго сервизната книжка на колата ,каде,кога защо и какви ремонти са и правени. Обарни внимание на салона ,ако колата е с много запазен салон и не е изтрит лоста за скоростите волана и саединителя , а е над 100хил. значи е карана основно от сам човек изван града на дирекна предавка ,без шоково натоварване на окачване спирачки и др. , а другя вариант малко км ,а износено купе или е въртян километража или е карана много градско (съмнявам се това да е валидно за субару с неговия разход но....знаели човек),провери си спирачките за тресене удар и вибрации в педала при спиране , слабо място са на тежките купета, не се връзвай на обяснения,че бият от АБС.Ослушвай се за не характерни шумове,хлопане тропане , скарцане , чукане и всякакви такива. Като запалиш колата трябва да чуеш само характерния дълбок гърлен и леко задавен глас на боксера без чукане на повдигачи свирене на ремъци и други , а като затвориш вратата , трябва да се озовеш в космическа тишина и да се почустваш ,като капитан ХАН СОЛО от междузвездни воини ,който седи в кокпита на неговия космически кръстосвач :wink:
6.Проблеми няма да имаш , гледаш ли сия т.е. нормалната подражка но в по редки интервали от на нормалните коли немаш грижи.
Май се поунесох , ето ти един линк на нещо добро според мен в Германия http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=vfepmibobm3q
ако не си на ясно с немския , колата е с всички екстри с нов саединител с нов тех.преглед и застраховки и с гаранция от продавача,8 гуми не ги споменавам ,защото тук всички така ги продават.
П.П. Ако имаш други въпроси питаи смело , ако можем ще помагаме, ориентирал си се в правилната посока ,СУБАРУ не е кола , то е религия :wink:

Нед Апр 12, 2009 1:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
tsvetkov, благодаря ти много за отговора и отделеното време, въобще не си се "унесъл", напротив всичко написано е от полза ... това което си изпратил е добро предложение (според мен), само дето забравих да поясня, че искам легасито да е комби. Между другото точно това е любимият ми цвят - графит.
Благодаря и ще се възползвам от предложението ти за още въпроси и съвети при нужда.

Нед Апр 12, 2009 3:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
А някъде в българия?

Пон Апр 13, 2009 7:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Тук, пусни тема тук колега в раздел купувам.
За Германия-колегата го е казал добре,но В моя случай-ТЮВ до 2010,Автокъща,немец.Тук проблеми за 2000лв.Е да трябваше да го осъдя!-и щях ,но разправии,чакане и тн.Та от тая позиция ти казвам гледай тук и не вярвай на никого,на немците също!
Око да види,майстор да каже.
Успех колега!

Пон Апр 13, 2009 8:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема