Отговори на тема
 Съвет за покупка на Legacy 2001 
Автор Съобщение

Постове: 81
Автомобил: Subaru Legacy 2,5i Aвтомат 2001 г
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте
Един приятел се оглежда за читава кола и попадна на следната изненада
http://www.cars.bg/u128195
:shock: :shock:
Бих искал да попитам капацитетите във форума има ли такова животно за тез пари при това с газ инжекция. Верно на 350 к в километрите , което за тоз мотор е нищо, но ...
При положение , че във форума има кола с подобни характеристики за 10 к пари ...
И последен въпрос ... какво трябва да се гледа в сервиза ако се стигне до оглед ?
Благодаря предварително на отзовалите се :)

Чет Апр 15, 2010 8:54 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 768
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
мисля че цената на тази кола е нереална.
на пръв поглед виждам,че ауспуха не е от тая кола

Чет Апр 15, 2010 9:32 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Мисля тези километри изобщо не са малко, особено ако са на газ.

Чет Апр 15, 2010 9:33 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега - за да е на такива километри с тази регистрация - човека е наясно какво продава - доста от тях са навъртяни на газ, отпред на мен ми изглежда малко клекнала, но пък вътре изглежда учудващо запазена, което ме навежда на мисълта, че тез километри са навъртени извънграда - виж да не придърпва и рита трансмисията и автоматика, виж окачването как е - шумове в задния диф и странни из мотора - другото се прави сравнително евтино. Ама 4 аморт с пружини - оригинални - са 1600 лв. /на мен толкова ми излязоха/.

ПП - тоз двигател е малко особен и ако е настъпван на газ по магистралата доста, може и да има проблеми - трябва да си я видиш и чуеш.

Успех!

Чет Апр 15, 2010 8:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 19
Автомобил: subaru legacy 2.0 1996
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Според мен като цяло автоматик на Субару от тези години не е пропоръчителен, стига да искаш колата ти да ускорява прилично. С тези 4 Дълги скорости колата е значително по-тромава отколкото с ръчката.

Пет Май 14, 2010 8:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 879
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Рейтинг: 136
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Много се забавлявам на теми като тази от рода на:
maznislav написа:
Бих искал да попитам капацитетите във форума има ли такова животно за тез пари при това с газ инжекция...
или: гледам в еди си кой сайт ей тия три обяви. Коя от тях да избера?
или пък: какво да избера? Легаси или Аутбек?
Такъв род въпроси по-биха прилягали според мен на някакъв женски форум, в който се обсъжда модата за конкретен сезон и дали да заложат на меките, естественни цветове(аналогия-легаси) или студените (аутбек) за гардероба си. Или пък "момичета вижте цвета на тая блузка от снимката. Дали ще подхожда на чантата от еди си коя тема?"
Какъвто и капацитет да съществува е абсурдно да дане миродавно мнение за конкретен случай само от едни снимки! Има едни много подобни теми, но в тях колегите питат: има ли някой, който е гледал тази и тази кола, за да сподели мнението си, да не се разкарвам и аз. Казах подобни, но корено различаващи се в същността си!
Та. Колега, щом си дал линк към нещо, значи то съществува, пък животно ли е или струваща си кола е въпрос на експертен оглед и индивидуална преценка. Колкото до другия ти въпрос:
maznislav написа:
... какво трябва да се гледа в сервиза ако се стигне до оглед?
ако някой от форума трябва да каже на теб, за да посъветваш сервизен служител какво да прегледа на те тази кола, пиши я бегала тая работа. Ако се стигне до сервиз, отидете в някой от препоръчваните тук такива пък те знаят какво да правят.
После типично по "форумски" следват някои постове, които не мисля че помогнаха много на питащия, какъвто е основния смисъл на влизането ни тук. Тони, друже. Нереално ниска или нереално висока е предложената от продавача цена, че не става ясно от казаното само"нереална". Това, че е със сменен ауспух може да се тълкува и като "гледана" кола със сменяни части и консумативи(значи малко са), но пък и да значи: на 350к пък и с газ(значи много са) ... Колега "...сти", много ми е чудно как стигнахте до гениалния извод, че
SUBARU_LEGACY sti написа:
... като цяло автоматик на Субару от тези години не е пропоръчителен...
Всеобщото мнение е, че автоматиците монтирани на Субару са едни от най-квалитетните. Всички ние, постващи мненията си тук, трябва да се съобразяваме с факта, че те се четат и от хора, които неразбират и се влияят от тях. Никъде не прозрях питащия да има афинитет към "прилично ускорение". Вярно е, че автомата би могъл да се приеме като по-тромав от "ръчката", но пък точно този автомат с този двигател е пъти по пъргав от други ръчки. Единственно колегата проскрип е дал конкретно мнение и съвети, които вероятно ще помогнат евентуално. ...макар хвърленото в послеписа:
proscrip написа:
тоз двигател е малко особен ...
пак звучи "хвърчащо".
Накрая ще си позволя да дам неекспертно мнение към всички търсещи да закупят автомобил от любимата ни марка. Реалната цена за всеки конкретен екземпляр е такава, каквато е готов да даде купувача и продавача се съгласи. Пазарна икономика. Да се питаме много или малко е излишно. Твъъъърде препоръчително е колите да се преглеждат преди покупка в сервиз, в който разбират от марката. Предполагам, че в повечето градове е трудно да се намери такъв, но ... Накрая: с кола купена от форума се рискува мнооого по малко, отколкото с "нов внос" от незнаен продавач препродаващ от незнаен собственник. Не винаги евтиното е изгодно!
Успех с намирането на "читава кола"! :smt023

Пет Май 14, 2010 11:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 768
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Цитат:
Нереално ниска или нереално висока е предложената от продавача цена, че не става ясно от казаното само"нереална". Това, че е със сменен ауспух може да се тълкува и като "гледана

пояснявам,защото виждам че някои хора се правят на паднали от Марс
6000лв за кола 2001г е нереално ниска цена(за справка може да се видят и цените в немските сайтове)
за сменения ауспух че е "гледана" дълбоко се съмнявам,защото ако е толкова гледана няма да сменя гърнето с такова от Импреза.фабрично няма Легаси с такова гърне

Съб Май 15, 2010 9:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги тук стана :smt027
Цитирам: " Бг форум :Задаваш въпрос и ти обясняват колко си тъп.." Простете ако цитата не е съвсем точен.
Иначе има много истина в написаното,но някакси така ми прозвуча... :-D

Съб Май 15, 2010 9:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема