Взех да си мисля днес какви предимства има изборът ми на Subaru Legacy Outback. Повода беше приказки на хора със служебни коли относно разходите за поддръжка - естествено служебната е най-евтина

Обаче и си мислят че колите им струват нещо, а на практика не могат да пипнат много неща заради гаранцията и оборудването е доста спартанско заради цената. Затова си направих един списък на предимства и екстри които имам и заради които съм направил този избор, за да не сравняваме ябълки с круши, а коли с подобни характеристики само. Естествено ако човек има нужда от тях. Така сравнението с една нова кола става доста лесно - какви екстри има тя, сравнени с тези и какви разходи - само обезценяване, застраховка и данък за 2 години струват повече от цялата ми кола с всички разходи до сега.
Давайте да допълваме какво още може да има като екстри този модел - Легаси и Аутбек 96-98. Той и следващия е с почти същите така че и той може. И тук има сравнение най-долу
http://www.cars101.com/outback_archive98-99.htmlЕкстри/предимства, съпоставени с твърдите разходи във вид разбираем за хора, които не са чували Субару. Тези конкретно са които аз имам - Аутбек '98
150 коня, 2.5 литра симетрично разположен двигател, 0-100 10.5 сек, 200 км макс скорост
4 скоростна симетрично разположена автоматична скоростна кутия, спортен режим, зимен режим
Фул-тайм 4х4 задвижване с електронно управление на трансфера
Заден диференциал с огр. приплъзване /авт. блокаж/
19 см просвет, високи гуми
1000 л обем за багаж при вдигнати седалки, 2000 л при свалени
Големи предни и задни дискови спирачки, ABS
Алуминиеви джанти, металик
Климатроник
Круиз контрол
Фарове за мъгла
Кожен салон с алкантара
Кожен волан
Два еърбега
Два ел. шибидаха
Ел. прозорци, ел. огледала
Умивател на фарове, предно и задно стъкло
Подгряване на седалки, огледала, задно стъкло, предно стъкло
Сгъваема двойна поставка за чаши
Подлакътник с долап
Релси на покрива, разглобяем теглич
Допълнително
Газова уредба с бутилка на мястото на резервната гума и пълнене до това на бензина
Ксенонови къси и дълги светлини, прожекторни фарове
Автоматично палене/гасене на фаровете
Дистанционно палене
Вграден антирадар
Вградена навигация
Парктроник с head-up (HUD) дисплей на спидометър и разстояние при паркиране
---
Разход градско 19 лв/100 км, междуградско 12 лв/100 км
Застраховка Каско 350 лв
Гражданска отговорност 200 лв
Данък МПС 230 лв
Обезценяване ~500-700 лв на година