Отговори на тема
 Покупка на Subaru Outback 
Автор Съобщение
Пресен - пресен

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте !

Решил съм да си взема Outback /от 2004г.до 2007г./ бензин. Искам да попитам какво трябва да се гледа при покупката на колата, дали е добре да е с газов инжекцион, какви финансови средства трябва да се отделят при първоначалното обслужване на автомобила.
Моля за мнения на настоящите притежатели на Outback.
Благодаря

Пон Апр 01, 2013 10:26 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 25
Автомобил: Subaru Outback V (BS) 2.5i (175 Hp)
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Привет! Откоро съм собственик на Subaru и искам да ти кажа, че няма да съжаляваш с избора на марка, който си направил :bow:

Какво трябва да се гледа - ами стандартните неща, които се гледат при покупка на автомобил втора употреба. Най - добрия вариант е да закараш колата в оторизиран (или друг на който имаш доверие) сервиз, нека там и направят пълна диагностика и според нея да решиш дали си струва покупката.
Останалото е ясно - покарай я малко, виж дали двигателя работи добре - дали тресе при подаване на газ и т.н., има ли проблеми при превключването на скоростите, някакви странни шумове, огледай и състоянието на купето - дали е боядсивано някъде, ръжди дали има, виж ауспуха как е, по електрониката дали всичко работи, има ли стегната возия, някакво виене на лагери и т.н.
Специално за AWD е добре да се провери и моментното състояние на диференциалите - четох тук във форума, че е добре да се тестват с правенето на по няколко пълни кръга във всяка посока, примерно по десет кръга в ляво и после в дясно пак така.
Не очаквай, колата да е като нова - употребяван автомобил винаги ще има някакви забележки, въпроса е те да отговарят на цената, на която ще го вземеш, като пресметнеш и разходите, които ще вложиш в последствие :cry: Ако не пазариш се за отстъпка или просто отиваш да гледаш следващия :-P
Колкото до газовата уредба, аз лично бих предпочел да закупя автомобил без газова и в последствие да я поставя, но това също е въпрос на моментно състояние на колата и на финансови възможности, в моя случай предпочетох да закупя автомобил с монтирана газова, защото не ми се инвестираха в последствие още 1500=1600 лева...

Поздрави!

Вто Апр 02, 2013 11:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за отговора GapstaR !

Чет Апр 04, 2013 8:09 pm
Върнете се в началото