Привет! Откоро съм собственик на Subaru и искам да ти кажа, че няма да съжаляваш с избора на марка, който си направил
Какво трябва да се гледа - ами стандартните неща, които се гледат при покупка на автомобил втора употреба. Най - добрия вариант е да закараш колата в оторизиран (или друг на който имаш доверие) сервиз, нека там и направят пълна диагностика и според нея да решиш дали си струва покупката.
Останалото е ясно - покарай я малко, виж дали двигателя работи добре - дали тресе при подаване на газ и т.н., има ли проблеми при превключването на скоростите, някакви странни шумове, огледай и състоянието на купето - дали е боядсивано някъде, ръжди дали има, виж ауспуха как е, по електрониката дали всичко работи, има ли стегната возия, някакво виене на лагери и т.н.
Специално за AWD е добре да се провери и моментното състояние на диференциалите - четох тук във форума, че е добре да се тестват с правенето на по няколко пълни кръга във всяка посока, примерно по десет кръга в ляво и после в дясно пак така.
Не очаквай, колата да е като нова - употребяван автомобил винаги ще има някакви забележки, въпроса е те да отговарят на цената, на която ще го вземеш, като пресметнеш и разходите, които ще вложиш в последствие

Ако не пазариш се за отстъпка или просто отиваш да гледаш следващия
Колкото до газовата уредба, аз лично бих предпочел да закупя автомобил без газова и в последствие да я поставя, но това също е въпрос на моментно състояние на колата и на финансови възможности, в моя случай предпочетох да закупя автомобил с монтирана газова, защото не ми се инвестираха в последствие още 1500=1600 лева...
Поздрави!