Отговори на тема стр 1, 2  >
 Съвети за Аутбек 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 12
Автомобил: Mitsubishi Galant 2.5 V6 AT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги!
Все още не съм притежавал Субару, но се надявам в близко бъдеще това да се промени. :) Конкретно съм се насочил към Аутбек, моделът след 2004г. Все още не съм решил окончателно, но засега везните накланят към трилитровия звяр. :)
Разгледах всички теми свързани с него и добих голяма представа, като минуси много често се изтъкват проблеми с рейката и честа смяна на тампони на стабилизиращата щанга, ако изпускам нещо някой да допълни. :good: Важното, че плюсовете са много повече, поне се надявам да е така.
Искам да споделя някой основни неща, които за мен са много важни и се надявам на обективни отговори.
1. Удобна ли е колата за дълъг път?
2. Шумна ли е при висока скорост?
3. По скоро мека и твърда возия има?

Най-големия минус на сегашната ми кола е, че при скорост над 100км/ч. в купето става шумно, от вятър, пътна настилка, няма добра звукоизолация и това ме изморява на дълъг път.

Ще се радвам, ако се срещна с някой колега от Варна или Стара Загора, който кара Аутбек с 2.5 и 3.0 двигател. :good:

Пон Апр 22, 2013 5:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега.Карам 2.5 не 3.0 Аутбек,но относно въпросите ти:

1.Да колата е доста удобна за дълъг път.
2.Не,не е шумна на дълъг път(в сравнение с мицубишито е доста по-обезшумена,от личен опит говоря)
3.За возията бих се изразил-по скоро стегната.Но все пак това е въпрос на лично усещане и в зависимост от това с какво е сравняваш.Все пак това е комби и вози една идея по стегнато,тъй като се предполага че трябва да носи повече товар.Това всичко е обаче при положение,че не е пипано нищо по окачването,колата си е сток.
Тампоните на стабилизиращата щанга не са скъпи и се сменят лесно,така че не никакъв проблем.

Пон Апр 22, 2013 8:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Возията на Аутбека е много добра. Имал съм 2 и съм изминавал по 1000 км на ден без да се чувствам след това като пребито куче :D. А тампони на стабилизираща щанга можеш да си ги смениш и сам (ако ти се заляга под колата), а цената на оригиналните е 6-10 лв. бройката и по родните пътища изкарват 40-60 хил. км. в зависимост къде караш.
Успех с намирането на добър екземпляр :good:

Пон Апр 22, 2013 8:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Нестабилна започва да се усеща над 160км/час. Достатъчно безшумна е но носи на допълнително обезшумяване тъй като няма много. Преди тампоните ще смениш биалетки, както при повечето японки, ама усукването трябва да се поеме от нещо и по добре от тях - и те се сменят лесно.

Пон Апр 22, 2013 9:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 362
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
мен ми става нестабилна след 200 :D
заради шоферите по пътя :) :-~

инак при точната настойка на седалката си the boss

окачването е нормално, дори в началото ще ти се стори меко, после (след 1 година) ще ти стане твърдо. Но ще се качиш да покараш някой по-нисък клас автомобил и ще видиш че е перфектно (както направих аз)

#-o

абе кеф е :)

Пон Апр 22, 2013 11:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Може да се срещнем в Стара Загора за по кафе или квото там дойде,да пробваш 3.0 '01,ама ме озадачаваш с тоя шум в галанта..... :-?
И Аутбека е малко по тромав от 2.5 V6 :(

Пон Апр 22, 2013 11:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
1. Супер удобна за дълъг път.
2. Мога да кажа - много добре обезшумена + дълги скорости + тих мотор = още тишина.
3. Возията си е твърдичка по моите разбирания. Но пък не е нещо дразнещо. Това е добър компромис, за да имаш много стабилна кола с клиренс 20 сантиметра.

Вземай 3-литровият дзвер, няма да съжаляваш:)

Вто Апр 23, 2013 7:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имал съм такъв Галант (комби) и съм вкарал във времето още 3 - разликата е голяма. Галанта върви доста по-стегнато, набира по-лесно и е по-нестабилен (всичко по обясними причини), но рразликата не е толкова в обезшумяването , колкото в различните концепции на моторите - боксера е много по-тих.......от друга страна имаш една гора дифове, но при всички положения Аутбека е по-тих и вози по-комфортно.....и по-малко измаря .....отделно, че с него си едни гърди напред ( от по-големите цици де :cool: ) при всякакви пътни условия ;)

Вто Апр 23, 2013 8:43 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 71
Автомобил: outback 2.5АТ 2004
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Колега аз съм с двигател 2,5 -2004,така че ако искаш може да я пробваш в Стара Загора, 0885 336464-Станчо,ако решиш звънкай.

Вто Апр 23, 2013 1:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Отговори с цитат
Брех като говорите за твърдо ,
аз тогава да не казвам колко е твърдо при мен легаси ( спек Б )
а и на мен ми е любопитно колко е разликата при возията на аутбек срямо легаси и спрямо спек Б
защото исках аутбек ама ми се появи оферта .

Вто Апр 23, 2013 2:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 94
Автомобил: Legacy H6 '05
Нов фен
Отговори с цитат
А има ли (осезаема) разлика в стабилността (пътното поведение) и шума между Легасито и Аутбека?

Вто Апр 23, 2013 5:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за отговорите, рядко се прибирам към Ст. Загора, но като наблежи ще се чуя с тези, които ми предложиха да се видим. :good:
Най-добре ще е наистина да пробвам, за да имам реална представа за това, което говорите.
Галантът няма почти никаква шумоизолация, аз дори на моя слагах, но не постигнах това, което искам. Не ме разбирайте погрешно, двигателят и при него не се чува, на място не можеш да разбереш, че е запален, но при по-висока скорост, се чува шум от гуми и свистене на вятър. :facepalm:

Вто Апр 23, 2013 6:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
SNS написа:
Благодаря за отговорите, рядко се прибирам към Ст. Загора, но като наблежи ще се чуя с тези, които ми предложиха да се видим. :good:
Най-добре ще е наистина да пробвам, за да имам реална представа за това, което говорите.
Галантът няма почти никаква шумоизолация, аз дори на моя слагах, но не постигнах това, което искам. Не ме разбирайте погрешно, двигателят и при него не се чува, на място не можеш да разбереш, че е запален, но при по-висока скорост, се чува шум от гуми и свистене на вятър. :facepalm:

Шум от гуми и вятър се чуват почти във всички съвременници на тези автомобили.
Моята 2.5 реве на ниска предавка,но на 4000оборота и 160км/ч е доста добре.
Ако по-дълго си във Варна и тук ще се намери някой да те повози.Дори зависи от бюджета ти и свястна кола ще се намери.
:good:

Вто Апр 23, 2013 6:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Greg4o написа:
SNS написа:

Шум от гуми и вятър се чуват почти във всички съвременници на тези автомобили.
Моята 2.5 реве на ниска предавка,но на 4000оборота и 160км/ч е доста добре.
Ако по-дълго си във Варна и тук ще се намери някой да те повози.Дори зависи от бюджета ти и свястна кола ще се намери.
:good:

Да във Варна съм. Много ми се иска да пробвам 2.5 и с 3.0 двигател за да имам реална преценка. Знам, кой ще ми допадне повече и в момента карам 6 цилиндров двигател, но разходите за гориво при него скачат. Като гледам и 3.0 не се намира толкова лесно, според мен много по-лесно може да се намери читав с 2.5 мотора. Ще се слага и газ задължително, затова още не мога да преценя, какво да правя.
А конкретен бюджет от сега не мога да кажа, първо трябва да реша дали това ще е колата на 100%, но при всички положения ще е от 2004 до 2007г. после ми стават скъпи. :good:

Сря Апр 24, 2013 9:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, виж тази кола - http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=13219

Сря Апр 24, 2013 10:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
ivodanov написа:
Колега, виж тази кола - http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=13219

да,тази кола е потдържана та пазена,замисли се за нея...просто цената е уникална

Сря Апр 24, 2013 4:26 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Гледал съм обявата, но ми се иска да си намеря нещо до 200 000км и аз тепърва да му слагам газ, а не да е карано преди мен на това гориво. :good:

Сря Апр 24, 2013 8:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
SNS написа:
Гледал съм обявата, но ми се иска да си намеря нещо до 200 000км и аз тепърва да му слагам газ, а не да е карано преди мен на това гориво. :good:

До 200к само нов внос.Те в чужбина ги пазят за нас,не ги карат много,за да можем ние тук да си се кефим.
Само в гаражи ги държат и ги лъскат.
И евтино ги продават,и с газово.
Е пак зависи от бюджета.има и на под 200,но цената е друга.
Всъщност БЮДЖЕТА е най-важен. :good:
Но 2004-5 и под 200к .... :-~ ](*,) трудно
А има една във Варна 2008 3.0 на 150хилки.
viewtopic.php?f=12&t=13911&p=173155#p173155

Сря Апр 24, 2013 9:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
+1 за колата на Жоро. Гледа си я като кукла. След основен ремонт (май само без сегменти - не помня, може и със да беше - питай го).
Според мен поне виж колата преди да кажеш не.
Ако ще си търсиш на под 200к - гледаи мобиле.де от собственик и да не е арабин/турчин/циганин :) - ако има кой да го провери - най-добре на място. :lipseal:

Сря Апр 24, 2013 10:55 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
А някой може ли даде актуално инфо за цената примерно за едно регулиране на клапаните на 3.0 мотор. Четох, че е доста по-трудуемко при големия мотор и на газ се препоръчва на двойно по-малък интервал, ако не се лъжа на 50 000км.

Чет Апр 25, 2013 6:24 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >