|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
| Автор |
Съобщение |
|
SNS
Регистриран на: Вто Фев 19, 2013 1:14 pm Постове: 12 Местоположение: Варна / Стара Загора
Автомобил: Mitsubishi Galant 2.5 V6 AT
Рейтинг: 0
|

Здравейте, колеги! Все още не съм притежавал Субару, но се надявам в близко бъдеще това да се промени.  Конкретно съм се насочил към Аутбек, моделът след 2004г. Все още не съм решил окончателно, но засега везните накланят към трилитровия звяр. Разгледах всички теми свързани с него и добих голяма представа, като минуси много често се изтъкват проблеми с рейката и честа смяна на тампони на стабилизиращата щанга, ако изпускам нещо някой да допълни.  Важното, че плюсовете са много повече, поне се надявам да е така. Искам да споделя някой основни неща, които за мен са много важни и се надявам на обективни отговори. 1. Удобна ли е колата за дълъг път? 2. Шумна ли е при висока скорост? 3. По скоро мека и твърда возия има? Най-големия минус на сегашната ми кола е, че при скорост над 100км/ч. в купето става шумно, от вятър, пътна настилка, няма добра звукоизолация и това ме изморява на дълъг път. Ще се радвам, ако се срещна с някой колега от Варна или Стара Загора, който кара Аутбек с 2.5 и 3.0 двигател. 
|
|
|
|
| Пон Апр 22, 2013 5:41 pm |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
|
Здравей колега.Карам 2.5 не 3.0 Аутбек,но относно въпросите ти:
1.Да колата е доста удобна за дълъг път. 2.Не,не е шумна на дълъг път(в сравнение с мицубишито е доста по-обезшумена,от личен опит говоря) 3.За возията бих се изразил-по скоро стегната.Но все пак това е въпрос на лично усещане и в зависимост от това с какво е сравняваш.Все пак това е комби и вози една идея по стегнато,тъй като се предполага че трябва да носи повече товар.Това всичко е обаче при положение,че не е пипано нищо по окачването,колата си е сток. Тампоните на стабилизиращата щанга не са скъпи и се сменят лесно,така че не никакъв проблем.
|
|
|
|
| Пон Апр 22, 2013 8:30 pm |
|
|
|
plaskom
|
Возията на Аутбека е много добра. Имал съм 2 и съм изминавал по 1000 км на ден без да се чувствам след това като пребито куче  . А тампони на стабилизираща щанга можеш да си ги смениш и сам (ако ти се заляга под колата), а цената на оригиналните е 6-10 лв. бройката и по родните пътища изкарват 40-60 хил. км. в зависимост къде караш. Успех с намирането на добър екземпляр 
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Пон Апр 22, 2013 8:43 pm |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
|
Нестабилна започва да се усеща над 160км/час. Достатъчно безшумна е но носи на допълнително обезшумяване тъй като няма много. Преди тампоните ще смениш биалетки, както при повечето японки, ама усукването трябва да се поеме от нещо и по добре от тях - и те се сменят лесно.
|
|
|
|
| Пон Апр 22, 2013 9:46 pm |
|
|
|
hitmn
Регистриран на: Пет Яну 06, 2012 2:08 am Постове: 362 Местоположение: Варна
Рейтинг: 30
|
мен ми става нестабилна след 200  заради шоферите по пътя инак при точната настойка на седалката си the boss окачването е нормално, дори в началото ще ти се стори меко, после (след 1 година) ще ти стане твърдо. Но ще се качиш да покараш някой по-нисък клас автомобил и ще видиш че е перфектно (както направих аз) абе кеф е 
|
|
|
|
| Пон Апр 22, 2013 11:10 pm |
|
|
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66 
|
Може да се срещнем в Стара Загора за по кафе или квото там дойде,да пробваш 3.0 '01,ама ме озадачаваш с тоя шум в галанта..... И Аутбека е малко по тромав от 2.5 V6 
|
|
|
|
| Пон Апр 22, 2013 11:57 pm |
|
|
|
didoya
Регистриран на: Сря Апр 25, 2012 7:40 am Постове: 454 Местоположение: София
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140   
|
|
1. Супер удобна за дълъг път. 2. Мога да кажа - много добре обезшумена + дълги скорости + тих мотор = още тишина. 3. Возията си е твърдичка по моите разбирания. Но пък не е нещо дразнещо. Това е добър компромис, за да имаш много стабилна кола с клиренс 20 сантиметра.
Вземай 3-литровият дзвер, няма да съжаляваш:)
|
|
|
|
| Вто Апр 23, 2013 7:57 am |
|
|
|
bat bubi
|
Имал съм такъв Галант (комби) и съм вкарал във времето още 3 - разликата е голяма. Галанта върви доста по-стегнато, набира по-лесно и е по-нестабилен (всичко по обясними причини), но рразликата не е толкова в обезшумяването , колкото в различните концепции на моторите - боксера е много по-тих.......от друга страна имаш една гора дифове, но при всички положения Аутбека е по-тих и вози по-комфортно.....и по-малко измаря .....отделно, че с него си едни гърди напред ( от по-големите цици де  ) при всякакви пътни условия 
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Вто Апр 23, 2013 8:43 am |
|
|
|
stan
Регистриран на: Нед Апр 22, 2012 1:40 pm Постове: 71 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: outback 2.5АТ 2004
Рейтинг: 4
|
|
Колега аз съм с двигател 2,5 -2004,така че ако искаш може да я пробваш в Стара Загора, 0885 336464-Станчо,ако решиш звънкай.
|
|
|
|
| Вто Апр 23, 2013 1:09 pm |
|
|
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|
|
Брех като говорите за твърдо , аз тогава да не казвам колко е твърдо при мен легаси ( спек Б ) а и на мен ми е любопитно колко е разликата при возията на аутбек срямо легаси и спрямо спек Б защото исках аутбек ама ми се появи оферта .
|
|
|
|
| Вто Апр 23, 2013 2:23 pm |
|
|
|
vladev
Автомобил: Legacy H6 '05
|
|
А има ли (осезаема) разлика в стабилността (пътното поведение) и шума между Легасито и Аутбека?
|
|
|
|
| Вто Апр 23, 2013 5:19 pm |
|
|
|
SNS
Регистриран на: Вто Фев 19, 2013 1:14 pm Постове: 12 Местоположение: Варна / Стара Загора
|
Благодаря за отговорите, рядко се прибирам към Ст. Загора, но като наблежи ще се чуя с тези, които ми предложиха да се видим. Най-добре ще е наистина да пробвам, за да имам реална представа за това, което говорите. Галантът няма почти никаква шумоизолация, аз дори на моя слагах, но не постигнах това, което искам. Не ме разбирайте погрешно, двигателят и при него не се чува, на място не можеш да разбереш, че е запален, но при по-висока скорост, се чува шум от гуми и свистене на вятър. 
|
|
|
|
| Вто Апр 23, 2013 6:27 pm |
|
|
|
Greg4o
|
SNS написа: Благодаря за отговорите, рядко се прибирам към Ст. Загора, но като наблежи ще се чуя с тези, които ми предложиха да се видим. Най-добре ще е наистина да пробвам, за да имам реална представа за това, което говорите. Галантът няма почти никаква шумоизолация, аз дори на моя слагах, но не постигнах това, което искам. Не ме разбирайте погрешно, двигателят и при него не се чува, на място не можеш да разбереш, че е запален, но при по-висока скорост, се чува шум от гуми и свистене на вятър.  Шум от гуми и вятър се чуват почти във всички съвременници на тези автомобили. Моята 2.5 реве на ниска предавка,но на 4000оборота и 160км/ч е доста добре. Ако по-дълго си във Варна и тук ще се намери някой да те повози.Дори зависи от бюджета ти и свястна кола ще се намери. 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Вто Апр 23, 2013 6:44 pm |
|
|
|
SNS
|

Greg4o написа: SNS написа: Благодаря за отговорите, рядко се прибирам към Ст. Загора, но като наблежи ще се чуя с тези, които ми предложиха да се видим. Най-добре ще е наистина да пробвам, за да имам реална представа за това, което говорите. Галантът няма почти никаква шумоизолация, аз дори на моя слагах, но не постигнах това, което искам. Не ме разбирайте погрешно, двигателят и при него не се чува, на място не можеш да разбереш, че е запален, но при по-висока скорост, се чува шум от гуми и свистене на вятър.  Шум от гуми и вятър се чуват почти във всички съвременници на тези автомобили. Моята 2.5 реве на ниска предавка,но на 4000оборота и 160км/ч е доста добре. Ако по-дълго си във Варна и тук ще се намери някой да те повози.Дори зависи от бюджета ти и свястна кола ще се намери.  Да във Варна съм. Много ми се иска да пробвам 2.5 и с 3.0 двигател за да имам реална преценка. Знам, кой ще ми допадне повече и в момента карам 6 цилиндров двигател, но разходите за гориво при него скачат. Като гледам и 3.0 не се намира толкова лесно, според мен много по-лесно може да се намери читав с 2.5 мотора. Ще се слага и газ задължително, затова още не мога да преценя, какво да правя. А конкретен бюджет от сега не мога да кажа, първо трябва да реша дали това ще е колата на 100%, но при всички положения ще е от 2004 до 2007г. после ми стават скъпи. 
|
|
|
|
| Сря Апр 24, 2013 9:37 am |
|
|
|
ivodanov
Регистриран на: Сря Дек 30, 2009 4:29 pm Постове: 512 Местоположение: София
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117  
|
|
| Сря Апр 24, 2013 10:41 am |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
да,тази кола е потдържана та пазена,замисли се за нея...просто цената е уникална
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Сря Апр 24, 2013 4:26 pm |
|
|
|
SNS
|
Гледал съм обявата, но ми се иска да си намеря нещо до 200 000км и аз тепърва да му слагам газ, а не да е карано преди мен на това гориво. 
|
|
|
|
| Сря Апр 24, 2013 8:07 pm |
|
|
|
Greg4o
|
SNS написа: Гледал съм обявата, но ми се иска да си намеря нещо до 200 000км и аз тепърва да му слагам газ, а не да е карано преди мен на това гориво.  До 200к само нов внос.Те в чужбина ги пазят за нас,не ги карат много,за да можем ние тук да си се кефим. Само в гаражи ги държат и ги лъскат. И евтино ги продават,и с газово. Е пак зависи от бюджета.има и на под 200,но цената е друга. Всъщност БЮДЖЕТА е най-важен. Но 2004-5 и под 200к .... ](./images/smilies/eusa_wall.gif) трудно А има една във Варна 2008 3.0 на 150хилки. viewtopic.php?f=12&t=13911&p=173155#p173155
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Сря Апр 24, 2013 9:42 pm |
|
|
|
valqk
|
+1 за колата на Жоро. Гледа си я като кукла. След основен ремонт (май само без сегменти - не помня, може и със да беше - питай го). Според мен поне виж колата преди да кажеш не. Ако ще си търсиш на под 200к - гледаи мобиле.де от собственик и да не е арабин/турчин/циганин  - ако има кой да го провери - най-добре на място. 
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Сря Апр 24, 2013 10:55 pm |
|
|
|
SNS
|
|
А някой може ли даде актуално инфо за цената примерно за едно регулиране на клапаните на 3.0 мотор. Четох, че е доста по-трудуемко при големия мотор и на газ се препоръчва на двойно по-малък интервал, ако не се лъжа на 50 000км.
|
|
|
|
| Чет Апр 25, 2013 6:24 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |