Отговори на тема
 Спортен режим на скоростна кутия Аутбек 3.0 2004г 
Автор Съобщение

Постове: 4
Автомобил: Subaru outback h6
Телефон: 0898311780
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги.
Аутбека ми е 3.0 2004г. Искам да ви попитам ,нормално ли е при спортен режим на скоростната кутия да рита по силно при превключване от нормалния? На директна предавка при спокойно каране дори не се усеща превключването но в спорния режим се усеща доста силно
Благодаря предварително

Вто Юни 11, 2019 10:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 179
Автомобил: Outback 3.0 H6 2004 + Vialle LPi
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Зависи от доста неща, при мен също се усеща на моменти, но честно казано не съм се напрягал да го забелязвам дали го прави по-често на спорт или нормалния режим, като цяло карам на нормалния докато загрее и после си я карам на спорт, без значение градско/извън градско.

Ако не си сменял маслото на кутията, може да започнеш с това - Тенчо в София има и машина, с която може да ти смени цялото масло (а не само да изтича). Предполагам и другаде разполагат с такава апаратура, просто неговия сервиз е специализиран за Субару. Другото, за което съм чел е за смяна на соленоид на ск. кутия и почистване на прилежащия клапан. Лично аз не съм се занимавал с това, но "ритането" не е толкова често и пак си превключва доста по-плавно, отколкото аз бих могъл с ръчна скоростна кутия :D

Вто Юни 11, 2019 12:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Няма течове от кутията, флуида е 35000 (така каза предишния собственик)не вярвам да да е от него ,не се чуват шумове и много малко съм я карал на спортния режим , за това се чудя възможно ли е да е нормално това

Вто Юни 11, 2019 5:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Карал ли си друга кола освен твоята за да имаш база за сравнение ( визирам автомат )?
Ако не - мини през някой бял сервиз да я видят

Вто Юни 11, 2019 9:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
карах абсолютно същата с десен волан много ръжда и проблем в мотора и не вървеше добре за това базата ми за сравнение не е с изправна кола също (но все пак ми е харесала щом пак си купих същата с ляв волан този път).Сигурно има някакъв проблем Май ще трябва да ходя до сервиз.Благодаря

Сря Юни 12, 2019 8:00 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема