Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  >
 Загря ли ми колата или е нормално? 
Автор Съобщение

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Те доста от съвременните автомобили работят нормално при около 95-100 градуса, не случайно Субару препоръчват това:
Subaru radiator coolant is a phosphate, non-anime kind made for aluminum radiators and engines and is the only type that should be used.
Източник: http://www.cars101.com/recalls.html
Чак много духнали гарнитури, във форума мисля са двама или бъркам, единия е след 04г, а другия преди 04г, демек по един със стария и новия Н6. Като цяло алуминиевите глави и блокове, които се използват в последните години, не са толкова издръжливи и правят повече проблеми, но са по-леки и сигурно по-евтини и за това масово се влагат в съвременните автомобили.

Вто Авг 28, 2012 11:50 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Въпроса е също има ли случаи с нови или коли на малко години и км (да речем под 100000 км) с духнали гарнитури. За коли на 8 и повече години може да се предположи , че радиатора е бил запушен в някаква степен, термостата не отваря като хората, перките може да не сработят навреме, антифриза е недостатъчен и т.н. Маслото също е важно, не всички караме с масло за много високи температури, а повече включително и аз сипвам универсално масло през цялата година. Изключам случаите с пипани двигатели(периферия и вътрешности), при които тотално се променята натоварванията в него и определено трябва да се съобрази каква охладителна система би свършила работа, особено пък при високи за нашите ширини температури от 38-40 грауса на сянка.
Все още не мога да се убедя, че сток охлаждането на Субару е супер недоизчислено, но ако приемем, че не е мислено за дълго каране по баир на 40 градуса, какво е решението - по-голям радиатор и термостат , само радиатор или нещо още.

Вто Авг 28, 2012 12:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bubaru написа:
Въпроса е също има ли случаи с нови или коли на малко години и км (да речем под 100000 км) с духнали гарнитури. За коли на 8 и повече години може да се предположи , че радиатора е бил запушен в някаква степен, термостата не отваря като хората, перките може да не сработят навреме, антифриза е недостатъчен и т.н. Маслото също е важно, не всички караме с масло за много високи температури, а повече включително и аз сипвам универсално масло през цялата година. Изключам случаите с пипани двигатели(периферия и вътрешности), при които тотално се променята натоварванията в него и определено трябва да се съобрази каква охладителна система би свършила работа, особено пък при високи за нашите ширини температури от 38-40 грауса на сянка.
Все още не мога да се убедя, че сток охлаждането на Субару е супер недоизчислено, но ако приемем, че не е мислено за дълго каране по баир на 40 градуса, какво е решението - по-голям радиатор и термостат , само радиатор или нещо още.

Имаше някъде из нета инфо че духването при 2.5 се дължало на кофти дизайн на гарнитурите, но явно това се провявява чак като нещо по охладителната система не започне да функционира оптимално - дали мръсен радиатор и т.н. от гореописаните.

http://www.prospeed.bg/bg/product/4454/0

Подобни продуки също вършат работа, но определено афтърмаркет радиатор и термостат и по-доброто решение

Вто Авг 28, 2012 1:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И двамата по-горе сте прави.

Но въпросът е какво е решението на дълго каране по голям наклон с ниска скорост при 35+ градуса. Струва ми се, че за един Аутбек това е нормална ситуация каот го изкараш извън пътя:)

Не че имам база да се оплаквам, дефакто повече от 100 градуса не съм качвал при никаква ситуация. Просто темата се завъртя така и мисля в посока превенция и/или ъпгрейд:)

Вто Авг 28, 2012 1:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Vmax написа:

Подобни продуки също вършат работа, но определено афтърмаркет радиатор и термостат и по-доброто решение

Само дето няма Bolt-on радиатори за H6 и трябва да се преправят някакви други за да стане:)

Вто Авг 28, 2012 1:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
didoya написа:
И двамата по-горе сте прави.

Но въпросът е какво е решението на дълго каране по голям наклон с ниска скорост при 35+ градуса. Струва ми се, че за един Аутбек това е нормална ситуация каот го изкараш извън пътя:)

Не че имам база да се оплаквам, дефакто повече от 100 градуса не съм качвал при никаква ситуация. Просто темата се завъртя така и мисля в посока превенция и/или ъпгрейд:)

Промивка, проверка на термостата и/или смяна и хубав антифриз.
Не би трябвало да грее в нормална ситуация, ако всичко по охладителната система е в изправност.

Вто Авг 28, 2012 2:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Лично за себе си така и ще направя превенцията - нискотемпературен перформънс термостат, смяна на антифриза с читав и хубаво измиване на радиатора по съвета на колегата "eddy", на когото много благодаря за съвета и инструкциите, които ми даде.

Вто Авг 28, 2012 2:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пък и тия дебилни жеги надявам се да поотминат и да идва снежеца :)

Вто Авг 28, 2012 2:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
Да си купиме по една кола и за лятото освен :D Верно е, че БМВ-тата зимата не вървят, ама поне разхода от невървенето е 5 кинта за такси. Тука при зимните коли разхода да върви и лятото ми идва в повече :D

Вто Авг 28, 2012 3:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Споко де! Тука с две хилки ще си като нов. На едно ТЛК 20 бона няма да те оправят ;)

Вто Авг 28, 2012 3:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
...всичко казано - най-вече мод на радиатора за охлаждане на водата и един отделен за маслото на скоростите при автоматите,редовно измиване на радиатора с пароструйка от разстояние над 50см от радиатора за да не прецакате ламелките,даже и с маркуча само е ок :beer:

Вто Авг 28, 2012 8:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 26
Автомобил: Subaru Impreza 2.0R MY08
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
"Проблемът" със загряването при всички боксер мотори на Субару ли го има?

В съседната тема за Impreza vs EVO има публикувано видео с изпитание на стокови машини на писта при летни температури.
http://www.youtube.com/watch?v=ZBGaqLQBnUM

Във видеото Impreza-та се движи около 15 мин. с температура на водата над 105 градуса, като ограничението поставено на пилотите е темп. на водата да не надвишава 110 градуса.

Много по различна ли е охладителната система при тази Impreza?

Вто Авг 28, 2012 9:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Гледам че пика на водата на Импрезата е 115 градуса, на другите е по-малко, Евото примерно е 108...

Вто Авг 28, 2012 11:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
Ето и една статия от гурутата от End Wrench
http://www.jdmfsm.info/Auto/Japan/Subar ... itical.pdf

Чет Авг 30, 2012 4:30 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Отговори с цитат
Хубава статия.

Само дето нашите кретени в Субару Бг ми наляха някакъв евтин син Арал. Хем им казах, че искам оригинални консумативи, заради това и отидох при тях.

Като сменям термостата хубаво измивам и промивам радиатора и слагам читав червен антифриз. Мисля да заложа на Мотул.

Чет Авг 30, 2012 8:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
Аз предлагам да си купим от това и да ни е мирна главата:
http://www.amazon.com/gp/product/B007NL ... d_i=507846
плюс това:
http://www.amazon.com/Subaru-Cooling-Sy ... sbs_auto_4
Има ли желаещи за поръчка?
;)

Чет Авг 30, 2012 9:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
plaskom написа:
плюс това:
;)

Пацо, колегата Liv ми каза че от Щатите имало проблем с преноса/изпращане на флуиди (някакви правила за износ на флиуди)и не доставяли до Европа и UK. Ако искаш му пусни едно ЛС да разберем за какво става въпрос. :idea:

Чет Авг 30, 2012 10:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 599
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
tony написа:
plaskom написа:
плюс това:
;)

Пацо, колегата Liv ми каза че от Щатите имало проблем с преноса/изпращане на флуиди (някакви правила за износ на флиуди)и не доставяли до Европа и UK. Ако искаш му пусни едно ЛС да разберем за какво става въпрос. :idea:

само ако са flamable - т.е. масло, и др. въглеводороди. мисля, че за антифриз няма рестрикция.

Пет Авг 31, 2012 4:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 117
Автомобил: Toyota Verso 1.8 CVT
Телефон: +359897873851
Рейтинг: -12
Кофти...
Отговори с цитат
plaskom написа:
плюс това:
;)

Аз съм желаещ!

Пет Авг 31, 2012 9:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
plaskom написа:
плюс това:
;)
Как мислиш да го поръчаш,ако е директно от Amazon.com към България те отказват пращане на въпросните продукти...Ако поръчаш по друга схема и аз съм желаещ.

Пет Авг 31, 2012 2:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  >