Отговори на тема
 Окачване Subaru Outback 2006 
Автор Съобщение

Постове: 3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
При остър завой се чува тропане от предното окачване, но вече в 3 сервиза ми казват, че всичко е наред, някой да се се е сблъсквал с подобен проблем ?

Пет Окт 07, 2011 2:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Като се има предвид, че не излиза така от магазина колата....явно ти трябва по-добър сервиз. Много вероятно да е от рейката, на колко км пробег ти е колата?

Пет Окт 07, 2011 2:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 599
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега,
провери си лагерчетата на макферсоните при тампона към купето. понякога като се наведе колата в завой те тропат (или се чува тропане като се разгъва амортесьора примерно при слизане от бордюр). това няма как да се прояви при преглед в сервиз в спряло положение, понеже тогава макферсона е прав. трябва да качиш диагностицика в колата и да караш.
Успех!

Съб Окт 08, 2011 7:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 892
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
трака ти кормилната рейка
има теми, потърси
не се оправя

Съб Окт 08, 2011 6:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
кормилната рейка ми я смениха гаранционно на 60 хиляди, в момента колата е на 88 хиляди.

лагера на макферсона се намира под шапката на амортесьора в горната част нали?

колата е преглеждана в официалния сервиз и в сервиз овърдрайв, може ли да ми препоръчате сервиз?

Вто Окт 11, 2011 12:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Що не хвърлиш едно око в раздел "Сервизи и магазини".... и си прецени.

Вто Окт 11, 2011 12:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
boboes написа:
кормилната рейка ми я смениха гаранционно на 60 хиляди, в момента колата е на 88 хиляди.

тамън време да се разтропа пак.
другото дето се сдухва лесно и трака гадно са са биалетки и тампоните на стаб. щанга. отпред

Сря Окт 12, 2011 10:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 40
Автомобил: Subaru Outback 2005
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей, не знам дали е късно, но биалетките се чупят много лесно и това НЕ си личи. При мен едната имаше голям ход и я видяхя, смених и пак тропаше. Другата я свалиха и чак тогава си пролича, че има минимален ход и то само в определено положение. Тампоните на стабилизиращата щанга също тракаха, но там си личи веднага кога са за смяна, все пак те съветвам ако сменяш нещо по окачването, да смениш и тампоните (евтини са).

Рейката би трябвало да трака при завой само, освен това би трябвало да се усещат много леки вибрации по волана, ако е от рейка.

При мен също остана едно глухо тракане, което се усеща най-вече при павета. Никой не можа да каже от какво е, въпреки че всички майстори го чуват. Съвета беше да карам докато се разтропа повече, за да го хванат. И така, тропа си ама какво да правиш, май окачването на Субару не са от най-добрите :-D . Междо другото преди аутбека карах една тойота корола 2003г служебна. Е няма толкова здраво окачване - от както беше купена до декември 2010 нищо не и е пипвано по окачването, а е минавала през какви ли не зверски дупки и приключения. По-безшумно окачване не съм чувал...

Сря Окт 19, 2011 9:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
колегата milentenev го е описал точно.
аз за 3 години тия тампони отпред на стаб щанга съм ги сменял поне 3 пъти :)
кога са потракавали повечко, кога съвсем леко, но при всяко влизане в бокса на 15-20,000км съм ги сменял. Хората слагат полиуретанови, карали повече и т.н., но аз си слагам гуменетките :)

Биалетките отпред са сменяни веднъж (за 66,000км каране по всякакви терени), сега имам една отзад за смяна.
Купил съм си едни подсилени, уж били добри, но да видим: RalliTEK HD Front Endlinks.
Още не са монтирани.
Ето сравнение на оригиналните с тях:
Изображение

А за рейката съм загледал следното: Whiteline-Steering-Rack-Bushings, но нямам идея помага ли - не съм чел нищо засега.

Чет Окт 20, 2011 4:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 446
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
От звездите одобрен
Отговори с цитат
milentenev написа:
И така, тропа си ама какво да правиш, май окачването на Субару не са от най-добрите :-D . Междо другото преди аутбека карах една тойота корола 2003г служебна. Е няма толкова здраво окачване - от както беше купена до декември 2010 нищо не и е пипвано по окачването, а е минавала през какви ли не зверски дупки и приключения. По-безшумно окачване не съм чувал...

[-X [-X [-X Аз съм с друго впечатление от корола 2005 но това е друга тема на разговор

Извинявам се за спама ама не издържах

Чет Окт 20, 2011 8:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 596
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Присъствах на разговор преди време в сервиза в Горубляне и чух, че сервизните "експерти" си говориха с тяхен приятел който се оплакваше, че на бека му тропа отпред нещо и те след като му прегледаха бека му казха: "Не се притеснявай всичко ти е наред - те така си тропат по принцип, ама не е само бека - и трибеката е така, само форестърите не тропат". Та мое и да е верно, че просто си тропат и няма кво да се плашиш!

Съб Окт 22, 2011 11:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
rado25 написа:
milentenev написа:
И така, тропа си ама какво да правиш, май окачването на Субару не са от най-добрите :-D . Междо другото преди аутбека карах една тойота корола 2003г служебна. Е няма толкова здраво окачване - от както беше купена до декември 2010 нищо не и е пипвано по окачването, а е минавала през какви ли не зверски дупки и приключения. По-безшумно окачване не съм чувал...

[-X [-X [-X Аз съм с друго впечатление от корола 2005 но това е друга тема на разговор

Извинявам се за спама ама не издържах

Не твърдя, че въпросните короли са добри коли, просто тази дето аз карах беше с някакво "безсмъртно" окачване. Казвам го това защото знам през какви пропасти съм минавал (липсващи павета и локва..., ненормални дупки по знайни и незнайни пътища и тн.). А предния шофйор пък беше някакъв ненормалник... смених съединител на 60000км, прави си сметка как е карана тази кола (като служебна :-D ). Ама пък знам ли, може 2003 да са ги правили по-здрави от 2005?

Иначе по темата, според мен не е нормално да тропа, ако ще и така да излиза от завода.

Вто Окт 25, 2011 7:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
аз имам наблюдения от тойота ярис 2008 и корола версо 2006. наистина безсмъртно окачване и при двете. версото на 230 000 беше със заводските носачи. яриса е само на 50 000 и нищичко не е пипано :)

Сря Окт 26, 2011 10:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
о това че трака, не значе че е 'смъртно' :)
трака си и тва е... има някакъв дефект в дизайна.

Чет Окт 27, 2011 3:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Знам, знам, аз не казвам, че на субитата са калпави предниците. Казвам, че и при тойота окачването е камък.

Чет Окт 27, 2011 9:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 748
Автомобил: WRX
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Рейката би трябвало да трака при завой само, освен това би трябвало да се усещат много леки вибрации по волана, ако е от рейка.

при мен тропа само на десен завой и си мислех че е от нещо друго но като видях че имам теч от рейката,там където влиза лоста за кормилото и предположих че е от там,но незнам как да го оправя дали има само един семеринг или да се сваля цялата рейка?

Съб Окт 29, 2011 1:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 150
Автомобил: Outback 3.6 B14
Рейтинг: 242
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега,

И аз съм в подобен казус - тропа, в сервизите казват, че всичко е перфектно. Просто е леко дразнещо.
Смених биалетките, тампоните на предните щанги и големите на носачите още като взех колата това лято.

Аз съм с Аутбек 2004, 3.0. АТ
Имах Аутбек 2000 и Легаси 2004 - и двете 2.5 автоматици. И при двете не съм сменял нищо по окачването - просто си бяха перфектни.

Сря Ное 16, 2011 1:30 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Аз като смених летните гуми със зимни и съответно и джантите, тракането при изправен волан спря :smt131 . Много странна работа, някои сеща ли се защо може да се получи това?

Чет Ное 24, 2011 11:47 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема