|
Страница 1 от 1
|
|
Вода в петата врата на Outback H6
| Автор |
Съобщение |
|
svilen
Регистриран на: Съб Май 15, 2010 12:32 pm Постове: 58 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 3.0/H6
Рейтинг: 26
|
|
Здравейте,
Понеже не успях да открия отворена тема по въпроса реших да попитам дали има някой колега, който е имал проблем с вода в петата врата на Outback и евентуално как го е решил.
При мен се пълни с вода само, ако вали продължително дъжд примерно цял следобед. Пробвах да поливам с маркуч и да разбера евентуално от къде влиза, но неуспешно. Отвън като гледам всичко уж е наред по уплътненията. Нямам и спукани пластмаси.
Мерси предварително.
_________________ The old cliché is true: you never get a second chance to make a first impression.
|
|
|
|
| Чет Дек 15, 2011 4:32 pm |
|
|
|
valqk
|
Стопа най-вероятно има микро пукнатини (големия, където пише СУБАРУ). Поне при мен беше това. После станаха макро пукнатините 
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Чет Дек 15, 2011 5:25 pm |
|
|
|
bat bubi
|
|
Най-вероятно е от стопа, ама реално, там където е държача на лампичките за номера си има бая отвор на самата врата, и примерно на автомивките, като загребе с струйката отдолу би трябвало пак да се пълни....вече не мога да си спомня, дали нямаше някаква дупчица за оттичане....а може и да се бъркам......
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Чет Дек 15, 2011 6:09 pm |
|
|
|
svilen
Регистриран на: Съб Май 15, 2010 12:32 pm Постове: 58 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 3.0/H6
Рейтинг: 26
|
Ще огледам стопа отново. Даже ще го сваля да обстоен оглед.  )
_________________ The old cliché is true: you never get a second chance to make a first impression.
|
|
|
|
| Чет Дек 15, 2011 6:12 pm |
|
|
|
patko
|
|
Аз имах същия проблем и като свалих стопа видях, че уплътнението е заминало. То е от една пореста гума и направо се разпрашваше. Залепих го със силикон и наблехнах на краищата - вертикалните части, попълвах ги отстрани със силикон. Наблегни и на ключалката - там е уплътнено със същата гума и е потенциален теч. Сега нямам проблем, но го свалях два пъти докато го уцеля.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Чет Дек 15, 2011 6:40 pm |
|
|
|
rado25
Регистриран на: Съб Ное 20, 2010 2:56 pm Постове: 446 Местоположение: Варна
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
|
|
И аз имам същия проблем. Пълни се когато вали по силно дъжд или на автомивка. Най-интересното е че водата се изтича когато отворя багажника, през фугите между корите. Много пъти съм се пулил откъде може да влиза и нищо не виждам, а иначе си има отвори в долната част на капака през който уж трябва да се изтече водата обаче не изтича. Това е първия проблем с който се сблъсках още като купих колата и една година по късно не мога да го реша, а много ме дразни. След дъжд или мивка като отворя багажника и съм малко настрани капи върху главата ми.Много ще съм благодарен ако откриеш къде е (дано да го откриеш) проблема и да споделиш.
|
|
|
|
| Чет Дек 15, 2011 6:45 pm |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
И аз го имах този проблем, при мен беше от най-горната част на "стопа" и влизаше вода при отажателя на задните светлини, като вдигнех петата врата, и започваше да се изтича през крушките, свалих пластмасовия детайл и го силиконирах лекичко тук-там, след няколко месеца пак протече. Пак го свалих сликонирах здраво и сега забелязвам, че е като при колегата по-горе - ако е валяло наистина сериозно, или след автомовка (може би) - изтича вода отвътре и отстрани на петата врата. Това се случва доста рядко, не при всеки дъжд и не бързам да го правя, но смятам като го сваля пак, да погледна дали не съм сложил силикон на някое място за оттичане.
|
|
|
|
| Пет Дек 16, 2011 11:16 am |
|
|
|
patko
|
|
Виж още и пръскалката за миене на стъклото. Гуменото уплътненеие, върху което е монтирана явно пропуска. При мен имаше теч и оттам. Стича се по ламарината под стъклото и пак отива във вратата. Направих го пак със силикон. Стана малко грозничко, но поне няма вода вътре.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Съб Дек 17, 2011 2:03 pm |
|
|
|
DARKO1
Регистриран на: Чет Юни 24, 2010 5:21 pm Постове: 132 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Outback 3.0, 2007
Рейтинг: 19
|
При мен имаше много леки пукнатини на задния стоп. Намазах ги със силикон за аквариуми - просто с пръста отгоре и после го избърсах с парцал. Явно се е получило все пак нещо, защото сега във вратата влиза вода само след тридневен дъжд. 
|
|
|
|
| Съб Дек 17, 2011 4:40 pm |
|
|
|
plaskom
|
Това явно е често срещан проблем, защото и аз го имах с предишния си Аутбек 2,5 МУ2000. И е много гадно като отвориш багажника да ти се напълни врата с вода  . При мен проблема беше решен така - не се търси откъде влиза водата, защото както колегите по-горе споменаха е трудно да се определи, а се направиха две малки дупки (5-6 мм) в най-долната част отстрани от двете страни на стопа за да може веднага да се изтича  . Работа за 2 мин. и сух врат завинаги  .
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Съб Дек 17, 2011 6:40 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|