Отговори на тема
 Вода в петата врата на Outback H6 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 58
Автомобил: Subaru Outback 3.0/H6
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,

Понеже не успях да открия отворена тема по въпроса реших да попитам дали има някой колега, който е имал проблем с вода в петата врата на Outback и евентуално как го е решил.

При мен се пълни с вода само, ако вали продължително дъжд примерно цял следобед. Пробвах да поливам с маркуч и да разбера евентуално от къде влиза, но неуспешно.
Отвън като гледам всичко уж е наред по уплътненията. Нямам и спукани пластмаси.

Мерси предварително.

Чет Дек 15, 2011 4:32 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Стопа най-вероятно има микро пукнатини (големия, където пише СУБАРУ).
Поне при мен беше това. После станаха макро пукнатините :)

Чет Дек 15, 2011 5:25 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Най-вероятно е от стопа, ама реално, там където е държача на лампичките за номера си има бая отвор на самата врата, и примерно на автомивките, като загребе с струйката отдолу би трябвало пак да се пълни....вече не мога да си спомня, дали нямаше някаква дупчица за оттичане....а може и да се бъркам......

Чет Дек 15, 2011 6:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 58
Автомобил: Subaru Outback 3.0/H6
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ще огледам стопа отново. Даже ще го сваля да обстоен оглед. :))

Чет Дек 15, 2011 6:12 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз имах същия проблем и като свалих стопа видях, че уплътнението е заминало. То е от една пореста гума и направо се разпрашваше. Залепих го със силикон и наблехнах на краищата - вертикалните части, попълвах ги отстрани със силикон. Наблегни и на ключалката - там е уплътнено със същата гума и е потенциален теч.
Сега нямам проблем, но го свалях два пъти докато го уцеля.

Чет Дек 15, 2011 6:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 446
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
От звездите одобрен
Отговори с цитат
И аз имам същия проблем. Пълни се когато вали по силно дъжд или на автомивка. Най-интересното е че водата се изтича когато отворя багажника, през фугите между корите. Много пъти съм се пулил откъде може да влиза и нищо не виждам, а иначе си има отвори в долната част на капака през който уж трябва да се изтече водата обаче не изтича. Това е първия проблем с който се сблъсках още като купих колата и една година по късно не мога да го реша, а много ме дразни. След дъжд или мивка като отворя багажника и съм малко настрани капи върху главата ми.Много ще съм благодарен ако откриеш къде е (дано да го откриеш) проблема и да споделиш.

Чет Дек 15, 2011 6:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз го имах този проблем, при мен беше от най-горната част на "стопа" и влизаше вода при отажателя на задните светлини, като вдигнех петата врата, и започваше да се изтича през крушките, свалих пластмасовия детайл и го силиконирах лекичко тук-там, след няколко месеца пак протече. Пак го свалих сликонирах здраво и сега забелязвам, че е като при колегата по-горе - ако е валяло наистина сериозно, или след автомовка (може би) - изтича вода отвътре и отстрани на петата врата. Това се случва доста рядко, не при всеки дъжд и не бързам да го правя, но смятам като го сваля пак, да погледна дали не съм сложил силикон на някое място за оттичане.

Пет Дек 16, 2011 11:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Виж още и пръскалката за миене на стъклото. Гуменото уплътненеие, върху което е монтирана явно пропуска. При мен имаше теч и оттам.
Стича се по ламарината под стъклото и пак отива във вратата. Направих го пак със силикон. Стана малко грозничко, но поне няма вода вътре.

Съб Дек 17, 2011 2:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 132
Автомобил: Subaru Outback 3.0, 2007
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
При мен имаше много леки пукнатини на задния стоп. Намазах ги със силикон за аквариуми - просто с пръста отгоре и после го избърсах с парцал. Явно се е получило все пак нещо, защото сега във вратата влиза вода само след тридневен дъжд. :)

Съб Дек 17, 2011 4:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
Това явно е често срещан проблем, защото и аз го имах с предишния си Аутбек 2,5 МУ2000. И е много гадно като отвориш багажника да ти се напълни врата с вода :( . При мен проблема беше решен така - не се търси откъде влиза водата, защото както колегите по-горе споменаха е трудно да се определи, а се направиха две малки дупки (5-6 мм) в най-долната част отстрани от двете страни на стопа за да може веднага да се изтича :D . Работа за 2 мин. и сух врат завинаги :-D :-D :-D .

Съб Дек 17, 2011 6:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема