|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
| Автор |
Съобщение |
|
OutCold
Регистриран на: Пон Сеп 17, 2012 10:18 pm Постове: 7 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Outback 2.5 AT '99
Рейтинг: 0
|

Айде и аз в кюпа - Outback, 1999г., 2.5, AT:    Малко е мръсен, ама все пак е Outback  Първите впечетления от Субару са почти такива, каквито очаквах, благодарение на информацията от форума. Вчера бях при Любо (в Люлин) -> поправка теч от СК и ново масло; семеринги двигател, пак заради теч на масло; тампон (маслен); доливане на антифриз (за -35С). И те така. Иначе колицата я купих от един колега, който след като я е взел веднага е правил гарнитури. Преди година пък, благодарение на пишман майстори, сложил "червено Shell" масло в СК, щото го уверили, че става, а пък е по-евтино! Айде после СК долу, един месец чака части и ремонт. Та горе долу му знам историята на бека. Имам един гаден проблем на уплътненията на задните врати:   Като гледам някой се е опитвал да го побългарява, ама неуспешно. Трябва да се разтърся за евентуално ново. Другото май пак е стандартно: на газ(LPG) след отпуснат педал и рязко подаване на газ, се получава един много душмански удар. Засега извън града (при по-малки скорости го няма този удар) карам на бензин (10л/100км) до отстраняване на проблема. Искам и един съвет. Тъй като бутиката за газта е на мястото на резервната гума, трябва да си купя някакъв спрей/пяна или нещо от сорта, за евентуален полеви ремонт. Моля някой с впечатления от нещо качествено да даде препоръки. Поздрави!
|
|
|
|
| Сря Ное 07, 2012 1:55 pm |
|
|
|
ivodanov
Регистриран на: Сря Дек 30, 2009 4:29 pm Постове: 512 Местоположение: София
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117  
|
Честито, колега! Слагай зимните гуми, ако не си го направил и чакай зимната сбирка 
|
|
|
|
| Сря Ное 07, 2012 1:58 pm |
|
|
|
OutCold
|
|
Още съм с летните, понеже не съм в Пловдив, но като се прибера в края на седмицата веднага ги обувам.
|
|
|
|
| Сря Ное 07, 2012 2:17 pm |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
Честито,колега и безаварийна.  .Това със уплътнението са бели кахъри.Както се казва"това да ти е проблема",а щом си минал и през Любо-може да си караш спокойно автомобила.
|
|
|
|
| Сря Ное 07, 2012 2:31 pm |
|
|
|
bat bubi
|
|
Честито и от мен...със здраве да си я ползваш, а относно уплътненията - много са скъпи нови. Мойте бяха абсолютно същите и първо го залепих внимателно с Локтайт и след това отзаде му сложих гума с която залепих пак двете части и не са мръднали, даже и като ги натоварват на автомивките...
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Сря Ное 07, 2012 3:28 pm |
|
|
|
stan
Регистриран на: Нед Апр 22, 2012 1:40 pm Постове: 71 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: outback 2.5АТ 2004
Рейтинг: 4
|
|
Колега,честито, с кеф да си го караш и все така да оправдава очакванията ти.Колкото до спрея за гуми-в магазините за автоаксесоари продават,моя мисля че беше някакъв италиански.За сега не ми се е налагало да го ползвам и не знам добър ли е (дано и да не разбирам), но приятел който продава ендуро части ми каза ,че мотористите ги ползват по горите и вършат работа.
|
|
|
|
| Сря Ное 07, 2012 6:12 pm |
|
|
|
OutCold
|
|
Благодаря на всички за пожеланията - да ви се връща!
bat bubi, тоя локтайт, някакъв специален за гума ли е? Твоето решение май е по-удачно отколкото ново, особено ако струва майка си и баща си.
Във връзка с тия гуми - вашите уплътнения мажете ли ги с нещо преди зимата? Хондарела задължително я минавам с едно специално за целта мазило, ама на бека прозорците са директно в/у гумата и си мисля дали няма да се омаже и прозореца.
|
|
|
|
| Сря Ное 07, 2012 6:29 pm |
|
|
|
bobeck
Регистриран на: Вто Юли 01, 2008 2:07 pm Постове: 628 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
|
Аз мажа с парафин на "Сонакс". Да, маже на прозореца, но на пролет се стопява 
|
|
|
|
| Сря Ное 07, 2012 7:41 pm |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
|
Честито! Сниман на правилните места. Едната гума ми е така и я залепих с капчица и засега си държи...
|
|
|
|
| Сря Ное 07, 2012 8:08 pm |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
[quote="OutCold"]тоя локтайт, някакъв специален за гума ли е?[/quote Локтайта за който става въпрос се води "LOCTITE POWER GEL".Аз също съм го полвзвал за уплътнения,но на друга кола(не че има някакво значение) -доволен съм от резултата.Ето за това става въпрос: http://www.henkel-loctite.bg/produkti/s ... power-gel/
|
|
|
|
| Сря Ное 07, 2012 8:12 pm |
|
|
|
bat bubi
|
|
Залепям си ги със стандартен бързосъхнещ Локтайт (мисля че беше 401), но е хубаво и "марката" отзад да е мекичка и гъвкава гума да залепне хубаво и на двете части.....а иначе и аз ги мажа два пъти годишно (преди зимата и преди жегите лятото) с течен парафин от спрей...
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Сря Ное 07, 2012 9:22 pm |
|
|
|
julius
Регистриран на: Чет Авг 30, 2012 2:58 pm Постове: 68 Местоположение: Габрово
Автомобил: Subaru Outback
Телефон: 0876 868093
Рейтинг: 19
|
Машалла, както се казва на български!  и честито! И аз имам проблема с уплътненията - ще пробвам, както колегите съветват. Сподели ти как си се справил.
|
|
|
|
| Сря Ное 07, 2012 9:44 pm |
|
|
|
thebrainless
Регистриран на: Съб Окт 24, 2009 10:01 pm Постове: 239 Местоположение: София
Автомобил: OUTBACK 2.5 2001г, OUTBACK 3.0 2002
Рейтинг: 44
|
|
_________________ stay hungry, stay foolish
|
|
|
|
| Чет Ное 08, 2012 4:43 pm |
|
|
|
didoya
Регистриран на: Сря Апр 25, 2012 7:40 am Постове: 454 Местоположение: София
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140   
|
|
Честита машинка!
Много да те радва и слуша. Сега остава да дойде и зимата:)
|
|
|
|
| Чет Ное 08, 2012 4:50 pm |
|
|
|
OutCold
|

Днес имаше лек филм  Вчера реших че ще проверя маслото на двигателя и забелязах че новото на антифриза е леко под минимума. Бърза телефонна консултация с Любо сервиз и разбрах че трябва да е минимум, когато е студена и максимум, като е загряла. Долях 100-тина грама. Днес нещо мокро по кората под двигателя и зех да се филмирам. Запалих и тръгвам, след около 200 метра светнаха vcd + abs. Викам ще карам докато загрее и ще проверя. Спирам и гледам че капе от задната част на кората към шофьора. Нивото пак под минимума. А ходи намери сервиз в Банско! Долях още и газ към Разлог. Оказа се че скобата, държаща маркуча към радиатора не е затегната. Малкият дявол И те така. Сега трябва само пак да проверя за колко градуса е станал антифризът, че налях към половин литър вода сигурно. Разходих се и в Разлог да търся локтайт за гума, ама маке - нищо не стана. Утре и вдругиден са ми пиянски дни и се надявам в неделя като тръгна да се прибирам да няма проблеми. Тава е, айде живи и здрави и до другата седмица.
|
|
|
|
| Чет Ное 08, 2012 7:08 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
забрави го тва с лепилото, търси нова лайстна. Това го има като проблем и на следващия модел, 2004+. Точно там като затвориш вратата, това "парче" се натиска от купето, и не държат никакви лепила - за 1-2-3 месеца пак си фира... Някъде след 2006та по спомени е сменен материала на тази лайстна-уплътнение и вече не се къса. Моята като я взех (беше на 3 години), в рамките на една година се скъсаха и двете, смяната е лесна, за 10-15 минути + няколко псувни  мисля, че това е твоята.
|
|
|
|
| Чет Ное 08, 2012 7:16 pm |
|
|
|
eddy
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103  
|

OutCold написа: Днес имаше лек филм  Вчера реших че ще проверя маслото на двигателя и забелязах че новото на антифриза е леко под минимума. Бърза телефонна консултация с Любо сервиз и разбрах че трябва да е минимум, когато е студена и максимум, като е загряла. Долях 100-тина грама. Днес нещо мокро по кората под двигателя и зех да се филмирам. Запалих и тръгвам, след около 200 метра светнаха vcd + abs. Викам ще карам докато загрее и ще проверя. Спирам и гледам че капе от задната част на кората към шофьора. Нивото пак под минимума. А ходи намери сервиз в Банско! Долях още и газ към Разлог. Оказа се че скобата, държаща маркуча към радиатора не е затегната. Малкият дявол И те така. Сега трябва само пак да проверя за колко градуса е станал антифризът, че налях към половин литър вода сигурно. Разходих се и в Разлог да търся локтайт за гума, ама маке - нищо не стана. Утре и вдругиден са ми пиянски дни и се надявам в неделя като тръгна да се прибирам да няма проблеми. Тава е, айде живи и здрави и до другата седмица. Колега в Банско има една автомивка където собственика има Субару и се събират и други с такива коли, но е много забутана и трудно ще ти я обясня ако не си от там. Там има и един майстор, т.е 2-ма братя са и за такива работи ще ти свършат работа. Тел му е 0877 65 45 45, честни са и взимат разумно.
|
|
|
|
| Чет Ное 08, 2012 9:38 pm |
|
|
|
OutCold
|
|
Благодаря за информацията, колега, ама силно се надявам да не ми се налага да я ползвам.
|
|
|
|
| Пет Ное 09, 2012 9:06 am |
|
|
|
OutCold
|
Пу съм пръв:  Трябваше да се кача "леко" нависоко:  С летните гуми толкова!
|
|
|
|
| Пет Ное 09, 2012 1:14 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
|
къде си го намерил този сняг?
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Пет Ное 09, 2012 1:32 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |