Отговори на тема стр 1, 2  >
 Outback HYDROGEN?? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 39
Автомобил: Subaru Legacy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
...това сериозно ли? С горивна клетка?? Има ли таквоз животно изобщо? Как точно се работи с него (къде и как се зарежда гориво, колко излиза на 100км? как се обслужва такава кола?)...

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=16cdfh

Нед Ное 11, 2012 11:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Зарежда се като всеки друг автомобил (на колонката) само в съда за горивната клетка се поставя вода (дестилирана) . Разхода и е 12-14/100 от 15-17/100 Софийско. Като автомобил е в перфектно техническо състояние,изключително гледан,без жалене на средства,част от екстрите са поставяни допълнително ! Собственика беше Стенли ( сервиза за автоклиматици в Горна баня) лека му пръст,че го споменавам. Поддържан е при "Митака" . Ако те интересува повече - на лични ...

Нед Ное 11, 2012 11:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 362
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВОДОРОДНА КЛЕТКА

Водородна клетка ( HHO генератор ) или като е популярен в България „Водороден генератор”, се използва за производството на газ, който се явява допълнително гориво, ускоряващо процеса на изгаряне на гориво-въздушната смес в цилиндрите на двигателя. Получения ефект от по-доброто изгаряне е повишаване на мощността на двигателя и значителна икономия на гориво. Възможно е увеличаване пробега с до 50% със същото количество гориво. Водороден генератор (HHO генератор) е предназначен за всякакъв вид ДВГ работещи с бензин, дизел, пропан-бутан или метан.
Схема на водороден генератор
Схема на водородна клетка

Газът на Браун изгаря почти мигновено с подаване на искра или възпламеняване на горивната смес. При горенето си развива температура до 6000 градуса и възпламенява и основното гориво. В резултат на подобреното изгаряне на гориво-въздушната смес, се получава намаляване на разхода на гориво, повишаване на мощността на двигателя и повишен пробег между две смени на маслото, (намалява се отделянето на сажди, нагари и твърди частици при горенето).

ПС Това го копирах от един сайт.
Наскоро намерих един "научен труд", в който търсеха точната причина колата да гори по-малко при наличието на Браунов генератор. Оказа се че икономията при дизелови двигатели е по-добра. Оказа се също така че икономията на гориво е налична само и единствено доката не се "изчисти" двигателя от нагарянията и мръсотията от горивата. При навлизането на Брауновия газ в горивните камери на мотора при сместа с горивото се получава т.н. МЕТАН, който в малките количества при които нализа в мотора е абсолютно безвреден и "почиства". Така дава реалната икономия ...

Дано съм бил полезен, просто реших да споделя малко от наученотот от мен, понеже и аз мислех да слагам такава клетка, но се отказах.

Пон Ное 12, 2012 10:11 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 143
Автомобил: Legacy 2.5 AT 98г.
Рейтинг: 40
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Стига бе хора. Да не ставаме форума на WS Teleshop...
Утре ще почнем и магнити на горивопроводите и турболатори на дросела да обсъждаме.

Пон Ное 12, 2012 11:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Stormi, hitmn - благодаря за поясненията. Понеже казвате че с вод. клетка се постигала значителна икономия на гориво, а на мен 15-17 на градско ми изглеждат доста сериозен разход... Верно че нямам наблюдения върху разход на обикновен Н6, ама все пак ми се струва бая сериозно 15-17... колко се смята че му е нормалния разход на Н6 (без клетка)?

Пон Ное 12, 2012 11:09 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 19
Автомобил: Ford Focus 1.6
Нов фен
Отговори с цитат
Ето данни на производителя:

http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/10511.html

Пон Ное 12, 2012 11:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, дъвкано е доста и поне за мен извода е - слагаш газ и караш на газ. Като пари за бенз/газ излиза в полза на газта (малко), а като поведение и последствия за двг-то газта има повече история от HHO. :good:

Пон Ное 12, 2012 11:21 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
ясно... е аз съм нов тука, така че може и да задам някой друг въпрос дето на "старите кучета" ще им звучи глупаво - sorry :)

...иначе на линка на kito, разход обявен от производитеяля за (нов) H6 e:
Код:
 Расход топлива в городе . . . . . . . . .14.0 л/100 км
 Расход топлива на шоссе . . . . . . . . . 7.6 л/100 км
 Расход топлива Смешанный цикл . . . . . . 9.9 л/100 км

Пон Ное 12, 2012 2:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 362
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
тези разходи са мечта ... 15-18-20-25 бензин градско в зависимост дали карате 5 км прав участък без спри - тръгни или само студена кола в тесни улички за по 5-10 мин.
Извънградско под 8,5-9,5 бензин не съм падал. Този разход съм го постигал София-Търговище с многооо близане на педала на газста и каране 80-100 км/ч

Всичко друго, което ви говорят да знаете, че е лъжа.

ПС. Даже не зная защо се впрягам толкова много. Тази тема е разисквана повече от 100 пъти във форума...

Поздрави на всички !

Пон Ное 12, 2012 4:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 843
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не знам обаче Аутбека изглежда доста добре. Мисля, че е щатски по снимките като гледам...

Пон Ное 12, 2012 9:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Да аз го видях на живо преди 2-3 седмици - наистина изглеждаше супер запазен на външен вид като интериор и ектериор. Цената ми се видя висока така че не го гледах като потенциален купувач, съответно и не съм го карал, не съм му отварял капака, не съм го палил, така че за това не мога да дам инфо...

Сря Ное 28, 2012 10:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 199
Автомобил: OUTBACK H6 `02
Рейтинг: 76
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това точно е с проблем - има нужда от "добра" инвестиция, за да стане кола - сега има само външен вид...., за съжаление!

Сря Ное 28, 2012 10:44 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bobi161 написа:
Това точно е с проблем - има нужда от "добра" инвестиция, за да стане кола - сега има само външен вид...., за съжаление!

За конкретният Бек от обявата ли говориш колега или по-принцип ?

Сря Ное 28, 2012 10:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
hitmn написа:
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВОДОРОДНА КЛЕТКА

Водородна клетка ( HHO генератор ) или като е популярен в България „Водороден генератор”, се използва за ...

Браун генератор е доста по-сложно устройство, от това което масово всякакви "специалисти" слагат на автомобилите. Това, което се монтира масово е един електролиозер, който сепарира кислорода от водорода и след това ги подава в горивната камера за изгаряне. Лично аз не виждам от къде ще дойде икономията на гориво при положение, че непрекъснато имаш включен консуматор в размер на около 20 ампера (електролизера). Още повече важно е да се спомене, че водорода изгаря с имплозия, а всички знаем че въглеродните горива горят с експлозия.
Според мен единствения плюс е допълнителното количество кислород в горивната камера, идващ от електролизера.

Сря Ное 28, 2012 5:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
pradabg написа:

Да - за конкретната бройка.

Сря Ное 28, 2012 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Отговори с цитат
bobi161 написа:
pradabg написа:

Да - за конкретната бройка.

И какво точно не и е наред на конкретната бройка ? Така ще помогнеш ако знаеш нещо конкретно (вероятно си я гледал и си правил тестове) да не вземе някой бъдещ колега да се "плъзне" по пързалката !
Благодаря ти предварително !

Сря Ное 28, 2012 10:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 143
Автомобил: Legacy 2.5 AT 98г.
Рейтинг: 40
От звездите одобрен
Отговори с цитат
На мен дори само този "hydrogen" ми е достатъчен да стоя далеко от кола с подобна глупост.

Чет Ное 29, 2012 8:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Подробностите, ако някой го интересува - на лични, или по ГСМ!

Чет Ное 29, 2012 2:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Отговори с цитат
Честито и от мен. Много екскурзии и безаварийни километри.
След като съберете достатъчно впечатления, бихте ли споделили повече за тази горивна клетка. Чувал съм и съм чел много неща - повишавала се мощността, намалявал се разхода на гориво. Но не съм получавал информация от първа ръка.

Чет Апр 25, 2013 4:53 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 155
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0 AT 2002 бенз.
Рейтинг: -47
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
patko написа:
След като съберете достатъчно впечатления, бихте ли споделили повече за тази горивна клетка. Чувал съм и съм чел много неща - повишавала се мощността, намалявал се разхода на гориво. Но не съм получавал информация от първа ръка.

Тъй като сложих вече газов инжекцион и ми казаха, че няма смисъл от двете системи да работят заедно, скоро ще махна горивната клетка и смятам даже да я пусна във форума да се продава :)
Иначе информацията от предишния собственик (която аз не мога да потвърдя, тъй като не съм карал на бензин) е, че на извънградско на бензин сваляла към 3/100 от разхода.

Чет Апр 25, 2013 8:46 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >