| Автор |
Съобщение |
|
ench0
Регистриран на: Сря Ное 07, 2012 10:02 pm Постове: 39 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Legacy
Рейтинг: 0
|
|
| Нед Ное 11, 2012 11:10 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
|
Зарежда се като всеки друг автомобил (на колонката) само в съда за горивната клетка се поставя вода (дестилирана) . Разхода и е 12-14/100 от 15-17/100 Софийско. Като автомобил е в перфектно техническо състояние,изключително гледан,без жалене на средства,част от екстрите са поставяни допълнително ! Собственика беше Стенли ( сервиза за автоклиматици в Горна баня) лека му пръст,че го споменавам. Поддържан е при "Митака" . Ако те интересува повече - на лични ...
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Нед Ное 11, 2012 11:25 pm |
|
|
|
hitmn
Регистриран на: Пет Яну 06, 2012 2:08 am Постове: 362 Местоположение: Варна
Рейтинг: 30
|

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВОДОРОДНА КЛЕТКА
Водородна клетка ( HHO генератор ) или като е популярен в България „Водороден генератор”, се използва за производството на газ, който се явява допълнително гориво, ускоряващо процеса на изгаряне на гориво-въздушната смес в цилиндрите на двигателя. Получения ефект от по-доброто изгаряне е повишаване на мощността на двигателя и значителна икономия на гориво. Възможно е увеличаване пробега с до 50% със същото количество гориво. Водороден генератор (HHO генератор) е предназначен за всякакъв вид ДВГ работещи с бензин, дизел, пропан-бутан или метан. Схема на водороден генератор Схема на водородна клетка
Газът на Браун изгаря почти мигновено с подаване на искра или възпламеняване на горивната смес. При горенето си развива температура до 6000 градуса и възпламенява и основното гориво. В резултат на подобреното изгаряне на гориво-въздушната смес, се получава намаляване на разхода на гориво, повишаване на мощността на двигателя и повишен пробег между две смени на маслото, (намалява се отделянето на сажди, нагари и твърди частици при горенето).
ПС Това го копирах от един сайт. Наскоро намерих един "научен труд", в който търсеха точната причина колата да гори по-малко при наличието на Браунов генератор. Оказа се че икономията при дизелови двигатели е по-добра. Оказа се също така че икономията на гориво е налична само и единствено доката не се "изчисти" двигателя от нагарянията и мръсотията от горивата. При навлизането на Брауновия газ в горивните камери на мотора при сместа с горивото се получава т.н. МЕТАН, който в малките количества при които нализа в мотора е абсолютно безвреден и "почиства". Така дава реалната икономия ...
Дано съм бил полезен, просто реших да споделя малко от наученотот от мен, понеже и аз мислех да слагам такава клетка, но се отказах.
|
|
|
|
| Пон Ное 12, 2012 10:11 am |
|
|
|
nicktodorov
Регистриран на: Нед Яну 29, 2012 5:30 pm Постове: 143 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5 AT 98г.
Рейтинг: 40
|
|
Стига бе хора. Да не ставаме форума на WS Teleshop... Утре ще почнем и магнити на горивопроводите и турболатори на дросела да обсъждаме.
|
|
|
|
| Пон Ное 12, 2012 11:01 am |
|
|
|
ench0
|
|
Stormi, hitmn - благодаря за поясненията. Понеже казвате че с вод. клетка се постигала значителна икономия на гориво, а на мен 15-17 на градско ми изглеждат доста сериозен разход... Верно че нямам наблюдения върху разход на обикновен Н6, ама все пак ми се струва бая сериозно 15-17... колко се смята че му е нормалния разход на Н6 (без клетка)?
|
|
|
|
| Пон Ное 12, 2012 11:09 am |
|
|
|
kito
Регистриран на: Пет Сеп 21, 2012 11:00 pm Постове: 19 Местоположение: Казанлък/София
Автомобил: Ford Focus 1.6
|
|
| Пон Ное 12, 2012 11:17 am |
|
|
|
valqk
|
Колега, дъвкано е доста и поне за мен извода е - слагаш газ и караш на газ. Като пари за бенз/газ излиза в полза на газта (малко), а като поведение и последствия за двг-то газта има повече история от HHO. 
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Пон Ное 12, 2012 11:21 am |
|
|
|
ench0
|
ясно... е аз съм нов тука, така че може и да задам някой друг въпрос дето на "старите кучета" ще им звучи глупаво - sorry  ...иначе на линка на kito, разход обявен от производитеяля за (нов) H6 e: Код: Расход топлива в городе . . . . . . . . .14.0 л/100 км Расход топлива на шоссе . . . . . . . . . 7.6 л/100 км Расход топлива Смешанный цикл . . . . . . 9.9 л/100 км
|
|
|
|
| Пон Ное 12, 2012 2:42 pm |
|
|
|
hitmn
Регистриран на: Пет Яну 06, 2012 2:08 am Постове: 362 Местоположение: Варна
Рейтинг: 30
|
|
тези разходи са мечта ... 15-18-20-25 бензин градско в зависимост дали карате 5 км прав участък без спри - тръгни или само студена кола в тесни улички за по 5-10 мин. Извънградско под 8,5-9,5 бензин не съм падал. Този разход съм го постигал София-Търговище с многооо близане на педала на газста и каране 80-100 км/ч
Всичко друго, което ви говорят да знаете, че е лъжа.
ПС. Даже не зная защо се впрягам толкова много. Тази тема е разисквана повече от 100 пъти във форума...
Поздрави на всички !
|
|
|
|
| Пон Ное 12, 2012 4:21 pm |
|
|
|
miroslavmark
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 1:55 pm Постове: 843 Местоположение: Шумен
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186    
|
|
Не знам обаче Аутбека изглежда доста добре. Мисля, че е щатски по снимките като гледам...
|
|
|
|
| Пон Ное 12, 2012 9:15 pm |
|
|
|
ench0
|
|
Да аз го видях на живо преди 2-3 седмици - наистина изглеждаше супер запазен на външен вид като интериор и ектериор. Цената ми се видя висока така че не го гледах като потенциален купувач, съответно и не съм го карал, не съм му отварял капака, не съм го палил, така че за това не мога да дам инфо...
|
|
|
|
| Сря Ное 28, 2012 10:23 am |
|
|
|
bobi161
Регистриран на: Сря Ное 21, 2012 1:12 pm Постове: 199 Местоположение: София
Автомобил: OUTBACK H6 `02
Рейтинг: 76 
|
|
Това точно е с проблем - има нужда от "добра" инвестиция, за да стане кола - сега има само външен вид...., за съжаление!
|
|
|
|
| Сря Ное 28, 2012 10:44 am |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
|
bobi161 написа: Това точно е с проблем - има нужда от "добра" инвестиция, за да стане кола - сега има само външен вид...., за съжаление! За конкретният Бек от обявата ли говориш колега или по-принцип ?
|
|
|
|
| Сря Ное 28, 2012 10:46 am |
|
|
|
deadman
|
hitmn написа: КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВОДОРОДНА КЛЕТКА
Водородна клетка ( HHO генератор ) или като е популярен в България „Водороден генератор”, се използва за ... Браун генератор е доста по-сложно устройство, от това което масово всякакви "специалисти" слагат на автомобилите. Това, което се монтира масово е един електролиозер, който сепарира кислорода от водорода и след това ги подава в горивната камера за изгаряне. Лично аз не виждам от къде ще дойде икономията на гориво при положение, че непрекъснато имаш включен консуматор в размер на около 20 ампера (електролизера). Още повече важно е да се спомене, че водорода изгаря с имплозия, а всички знаем че въглеродните горива горят с експлозия. Според мен единствения плюс е допълнителното количество кислород в горивната камера, идващ от електролизера.
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
1
|
|
| Сря Ное 28, 2012 5:47 pm |
|
|
|
bobi161
|
pradabg написа: За конкретният Бек от обявата ли говориш колега или по-принцип ? Да - за конкретната бройка.
|
|
|
|
| Сря Ное 28, 2012 9:47 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
|
bobi161 написа: pradabg написа: За конкретният Бек от обявата ли говориш колега или по-принцип ? Да - за конкретната бройка. И какво точно не и е наред на конкретната бройка ? Така ще помогнеш ако знаеш нещо конкретно (вероятно си я гледал и си правил тестове) да не вземе някой бъдещ колега да се "плъзне" по пързалката ! Благодаря ти предварително !
|
|
|
|
| Сря Ное 28, 2012 10:59 pm |
|
|
|
nicktodorov
Регистриран на: Нед Яну 29, 2012 5:30 pm Постове: 143 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5 AT 98г.
Рейтинг: 40
|
|
На мен дори само този "hydrogen" ми е достатъчен да стоя далеко от кола с подобна глупост.
|
|
|
|
| Чет Ное 29, 2012 8:24 am |
|
|
|
bobi161
|
|
Подробностите, ако някой го интересува - на лични, или по ГСМ!
|
|
|
|
| Чет Ное 29, 2012 2:13 pm |
|
|
|
patko
|
|
Честито и от мен. Много екскурзии и безаварийни километри. След като съберете достатъчно впечатления, бихте ли споделили повече за тази горивна клетка. Чувал съм и съм чел много неща - повишавала се мощността, намалявал се разхода на гориво. Но не съм получавал информация от първа ръка.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Чет Апр 25, 2013 4:53 am |
|
|
|
alexmitev
Регистриран на: Сря Мар 06, 2013 2:50 pm Постове: 155 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0 AT 2002 бенз.
Рейтинг: -47 
|
patko написа: След като съберете достатъчно впечатления, бихте ли споделили повече за тази горивна клетка. Чувал съм и съм чел много неща - повишавала се мощността, намалявал се разхода на гориво. Но не съм получавал информация от първа ръка. Тъй като сложих вече газов инжекцион и ми казаха, че няма смисъл от двете системи да работят заедно, скоро ще махна горивната клетка и смятам даже да я пусна във форума да се продава  Иначе информацията от предишния собственик (която аз не мога да потвърдя, тъй като не съм карал на бензин) е, че на извънградско на бензин сваляла към 3/100 от разхода.
|
|
|
|
| Чет Апр 25, 2013 8:46 am |
|
|
|