Отговори на тема стр 1, 2  >
 Отново в японският клуб! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
След няколко скучни години с един нисан и планински излети с TLC се впуснах в бурна авантюра с една прекрасна италианка- алфа ромео 156......., но авантюрата приключи!!! В края на едногодишното епично търсене на Субару Аутбек, най-накрая се сдобих с един прекрасен екземпляр. Автомобила е 2500 кубика, произведен е 2005 година и го намерих в едно швейцарско село от първият му собственик г-н Мишел Рамел "младеж" на 74 години. Автомобила е поддържан с швейцарка прецизност- отлично запазен интериор и някои дребни забележки по външният вид, ръждичка има основно по генерацията. Колата пристигна с автовоза на мой приятел който се ангажира да ми го търси през тази една година, колата преди да я платя беше "погледната" в сервиз в Благоевград, момчето което я гледа, сподели, че няма опит с марката, но по ходовата част проблеми няма никакви, мотора работи достатъчно тихо и равномерно за да се сетя и аз, че нищо му няма. След като четох темата за "духналите" гарнитури имах известни притеснения относно автомобила, още повече, че вчера от Благоевград до Пловдив го прибрах в най-голямата жега. Очите ми бяха постоянно в стрелката на температурата, но тя стоеше като закована (малко по-долу от средата на скалата) даже и когато я напънах преди тунела на Траянови врата.
Сега следват няколко въпроса: според уверението на възрастният собственик автомобила е тотално обслужен миналата година в сервиза на местният субару дилър, предните дискове и накладки са очевидно нови, на радиатора има стикер за антифриза с дата от миналата година и обозначение до -40*С, но никъде не пише каква марка е, ремъците също са сменени и на външен вид изглеждат наистина нови........за маслата съм решил, че ще ги сменя със сигурност, но се чудя дали да сторя така с ремъците и антифриза, проблема е, че съм случвал на некачествени ролки поставяни в наш сервиз. Ще очаквам мнението ви по въпроса.....И още нещо, как по дяволите да накарам осветлението в купето да светва като отворя вратата? И защо понякога подсветката на дисплея на борд компютъра гасне и трябва да го чукна с пръст за да светне......книжката за съжаление е на френски и нищо не разбирам. Добавям две гаражни снимки, но това имам за сега
Изображение
Изображение

Чет Авг 08, 2013 1:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Отговори с цитат
Да ти е честита новата придобивка,със здраве да си се слушате!
А нисаните са си такива -скучни, само караш ;)

Чет Авг 08, 2013 2:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега. Да си караш Бека със здраве и само консумативи да сменяш.
Ако нямаш фактури за извършен ремонт/замяна на масла, антифриз, филтри, ремъци и т.н. най-добре си обслужи колата за да ти е мирна главата. Вярно е че ще дадеш още финанси, но това са неизбежни неща. Мои приятел си изпати с фалшиво залепен етикет за сменен ремък и ролки. :-~
Спирачките лесно се проверяват, но по възможност смени и спирачната течност.
Нищо не споменаваш за ходовата част, следователно е добре. Тогава действай и не се чуди.
За осветяването на купето, може да е заминал някои предпазител. Но по-компетентните ще споделят. :toldyou:
Поздрави.

Последна промяна tony на Чет Авг 08, 2013 3:21 pm, променена общо 1 път

Чет Авг 08, 2013 3:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 205
Автомобил: легаси 2002
Телефон: 0898735912
Рейтинг: 40
От звездите одобрен
Отговори с цитат
честито, безавариини километри, и без близки срещи с катадйии. Голяма красавица да неи е уроки.

Чет Авг 08, 2013 3:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито!:)

Осветлението в купето - глупаво е, но само задният плафон светва при отворена врата.

Чет Авг 08, 2013 4:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито и дано после го хвалиш като японските клими :)

Чет Авг 08, 2013 8:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
eddy написа:
Честито и дано после го хвалиш като японските клими :)

Еди на това разчитам :D Иначе по въпроса за осветлението, на багажника лампата свети като отворя задната врата, средният плафон обаче не свети при никой случай, крушката е здрава, а предните светят като ги натисна, възможно ли е централният плафон да е на отделен предпазител? Иначе за ходовата част.......като топка е, по разбития калдъръм на В. Априлов се чува само тупкането на гумите. При завой на неравен терен чувам потропване в рейката, но четох тема във форума, че дефекта е нормален :)

Чет Авг 08, 2013 8:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да ти е честита и със здраве да си я ползвате....Мой съвет е, след като е взета от толкова възрастен човек, нека някой читав майстор с опит да ти погледне маслата е ремъците - винаги се разбира състоянието им и дали да се наливат пари.....по някой път е наистина излишно......много лесно може да се провери дали е обслужена за последно при местния дилър (както е казано) и да се разбере всичко, отделно, че представителствата слагат читави части....всичко е въпрос на проверка и проучване - няколко разговора могат да ти спестят доста излишни пари........за присветването, най-вероятно е разхлабена връзка или леко окислена, но по-вероятно е разхлабена
P.S. Е на това му се казва гараж - с картините му вътре , светещ отвсякъде ;)

Пет Авг 09, 2013 9:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За осветлението на купето - виж копчето до плафона - има три позиции - изключено, свети постоянно и свети автоматично - т.е. при отваряне на вратата.
Говоря малко наизуст, защото моето Легаси е предната версия 99-03 модела и е така.

Пет Авг 09, 2013 10:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Надявам се на честно отношение от страна на майстора в Пловдив при който ще я карам на 19 август (по-рано няма да стане, че е в отпуск) за осветление в купето се оказа просто изгоряла крушка, макар, че жичката е цяла. Днес проверих някой неща в коша- филтъра за климатика е чисто нов, спирачната течност е кристално бистра, кабелите на свещите са като нови и почти на всички свръзки си стои заводската маркировка, стелките в купето са оригиналните и са супер запазени, както е и целият салон всъщност........А бе не съм предполагал, че на 42 години ще се кефя толкова на автомобил но, честно казано след всички коли които съм карал, този най-много отговаря на нуждите ми. Имам още един въпрос, свързан е с гумите. В книжката са дадени два размера гуми 205/55R16 и 225/60R16, значи ли това, че не мога да поставя 215/60 R16 или 215/55 R16 които са междинни като широчина?

Пет Авг 09, 2013 12:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито и от мен! И много безаварийни километри!

Относно размера на гумите, погледни пак какво пише на вратата но двата размера които си дал са несъвместими - имат разлика от 45 мм в диаметъра. По всяка вероятност са 205/60R16 и 225/55R16, които са еднакви като диаметър (2 мм разлика) и ако сложиш 215/60 R16 или 215/55 R16 разликата ще е 10-11 мм което е в допустимите граници. Разликата на скоростомера ще е +/–2км/ч от реалната скорост.

Пет Авг 09, 2013 12:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито и да си я караш със здраве :good: .Много безаварийни км.Относно гумите :-? ,аз съм със същия автомобил и стандартния размер е 215/60/16,виж наистина какво пише на вратата(колонката) на автомобила.

Пет Авг 09, 2013 3:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
DDD написа:
Честито и да си я караш със здраве :good: .Много безаварийни км.Относно гумите :-? ,аз съм със същия автомобил и стандартния размер е 215/60/16,виж наистина какво пише на вратата(колонката) на автомобила.

Вярно и моите са такива, а с 225 дали ще стане?

Съб Авг 10, 2013 5:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Отговори с цитат
Аз съм със 225/60 16 - става

Съб Авг 10, 2013 7:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 162
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Отговори с цитат
Още един път честито и от мен. Със здраве да си я караш и само безпроблемни километри. Видях снимките сега, добре изглежда. Ще слагаш ли газ?
 1

Съб Авг 10, 2013 9:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 362
Автомобил: Forester '19 2.5i
Телефон: 885 120 277
Рейтинг: 34
От звездите одобрен
Отговори с цитат
на американците (и при мене) размерът е 225/60Р16

Нед Авг 11, 2013 9:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Отговори с цитат
Летните ми са 235/60/16, че 225 по-трудно се намират. Влизат без проблеми, че и просвета отива на 22см.

Честито и много безаварийни километри да минеш с нея.

Пон Авг 12, 2013 6:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
235 :shock: вероятно изглежда много добре, ако нямаш снимки можеш да качиш да видим. За съжаление колата ми дойде с много добри летни мишлини и ще трябва да купувам зимни гуми, а те е хубаво да не са твърде широки. Още веднъж благодаря за пожеланията. Жалко, че в Пловдив няма срещи за да се възползвам и да поразпитам директно за някои неща.

Пон Авг 12, 2013 7:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Здравейте, колеги! Бих искал да попитам нормално ли е за модела, щеката за нивото на маслото от едната страна да показва, че е над максимума, а от другата, че е по средата. От както имам автомобила и проверявам нивото на маслото това много ме учудва?

Нед Окт 20, 2013 9:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=1&t=6949 :pardon:
 1

Нед Окт 20, 2013 9:08 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема  стр 1, 2  >