Отговори на тема
 Газифициране на Outback H6 2001 
Автор Съобщение

Постове: 21
Автомобил: Subaru Forester 2.0R 2006
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги.
Откакто купих колицата започнах да се чудя каква уредба да сложа. Четох, звънях, четох, звънях и накрая стигнах до извода че няма значение от уредбата, важно е как ти я слагат и настройките....знам, че много от вас ще ме опровергаят, но ето моите впечатления.
Преди Субаруто карах Опел Астра Г (за него също казваха сложна за газифициране, скъпа уредба...) сложих и Agis....4г. без НИКАКЪВ проблем.
Когато сега звъннах на майстора той ми каза, че няма да е никакъв проблем, дори не слагахме приспособлението за мазане на клапаните(защото най-новият им компютър има функция за впръскване на гориво през определени цикли).
Равносметка: Най-новия компютър на Agis
Изпарител за 250к.с.
Дюзи-Баракуда
Бутилка-58л. на мястото на рез. гума
Пълначка- при мястото за резервоара
OBD-корекция
Гаранция-3г.
Цена-1300-1400лв.
Като поведение и разход няма разлика с бензина
Като цена....няма място за сравнение.
Вече навъртях около 1500-2000км. без проблем.
ДАно така да продължава.
Поздрави на всички
:race: :beach: :subaru_rulz:

Пон Юни 16, 2014 10:42 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
това впръскване на определен интервал как се отразява на разходам на 100 км. колко бензин заминава?

Пон Юни 16, 2014 12:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Отговори с цитат
Какви смеси дава на газ, и може ли линк или инфо за самия комп. и дюзите

Пон Юни 16, 2014 1:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
melhaer написа:
това впръскване на определен интервал как се отразява на разходам на 100 км. колко бензин заминава?

Ами, колега точна сметка не съм правил, но преди да сложа газта сипах половината резервоар с бензин, и в момента все още имам малко бензин може би около 5-10л.
Като светне лампата ще мога да кажа точни сметки.

Пон Юни 16, 2014 2:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
mitoko написа:
Какви смеси дава на газ, и може ли линк или инфо за самия комп. и дюзите

Колега, не съм се интересувал какви смеси дава на газ(даже и не знам какво точно значи) относно линк. Мисля, че е това: http://autogashybrid.com/product/55/agi ... 6-cyl.html

Пон Юни 16, 2014 2:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
"Смесите" е гориво/въздушната смес или съотношението на гориво и въздух (аir / fuel ratio - AFR)
http://en.wikipedia.org/wiki/Air%E2%80%93fuel_ratio

Пон Юни 16, 2014 4:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Извинявам се за невежеството. Аз съм от хората които само карат и не ме интересува каква е точната технология. В същото време искам да знам какво слагам в колата си за парите които давам. В моя случай когато звънях на някои от най-коментираните тук майстори никой не си направи труда да ми обясни "аджеба" защо ми иска 1800лв. за газова уредба и то при положение, че друг не толкова известен за същата ми поиска 1500лв.
Идеята ми за да пусна тази тема е, че аз репеших да се доверя на "моя" майстор и засега изглежда, че не съм сбъркал.

Пон Юни 16, 2014 8:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега,не хвърляй в заблуждение цял един форум,прехласвайки се по Агис от "най-висок" клас :D ,които са ниско бюджетни управления. За 1800лв. успешно се поставя Romano AIS от най-висок клас. Цената която се плаща за поставяне, е почти винаги една и съща ,разликите в цените зависят от това какво управление ще се сложи,от дюзите,изпарителя,големината на бутилката,нивомера (Турски,Полски или Италиански усилен),маркучите (Български или Италиански). За монтажа е от значение къде е поставен компютъра (!!!),къде са прекъснати бензиновите дюзи (а ако кабелажа се предлага с ОМ-ски конектори, още по-добре) и черешката на тортата като за финал,как са направени настройките (горивните смеси) на автомобила - което всъщност е най-важното от цялата работа след монтажа на уредбата. Заключение : цената се определя от качеството на компонентите ,а трудът е на почти една и съща цена, независимо колко са скъпи те ;)

Масовото явление което срещам е,че се правят само едни автоматични настройки,при което смесите се движат от 5 до 23% постоянно бедни,следват едни 30-50000км. "безпроблемни" и духване на гарнитури.Някои имат по-голям късмет и смесите им са токова бедни (над 25%) ,та им светва чека и зараждащият проблем се хваща в начален стадий. Та ... както разбираш,за това са въпросите към теб за смесите и никой не го интересува нито какво си си сложил,нито на каква цена,за да не ти излезе за финал в пъти по-висока.

Поздрави и дано всичко е толкова наред колкото го описваш !

п.с. Когато се обадиш някъде и попиташ "колко ще ми струва" ще получиш отговор "ще ти струва...толкова...",но ако зададеш въпроса - "а какво ще получа за тази цена",то тогава ще ти бъде разяснено...... ;) А това,че пускаш тема в която ни обясняваш,че си лайк и ни разясняваш как си се доверил на "твоят майстор"(сам си го поставил в кавички) си е лично твое решние,в крайна сметка автомобилът е собствено движимо имущество и всеки си го стопанисва както намери за добре - личностни нападки,никому не са необходими нито сравнения.

п.с.2. Не забравяйте,че форумите са за взаймопомощ ;)

Вто Юни 17, 2014 7:49 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Колега , благодаря за разясненията. Ето това исках. Като се обадя на някой майстор да ми даде точно такива разяснения.
никого не нападам. Просто споделям мнение.
и в случай че на някого от форума съм помогнал-аз съм доволен.
Относно настройките....ще ги проверя пак. А каква точно трабва да е сместа?

Сря Юни 18, 2014 6:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Оптималната смес на бензин е 14.7, на LPG e 15.5 , на метан е 17.2 :good:

Сря Юни 18, 2014 9:29 am
Върнете се в началото