Отговори на тема
 Сериозно разминаване на реален разход и по изчислен 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 84
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,

Имам Subaru Outback 2.5i от 2007-ма, американска версия, автоматик с 4 скорости, подробно за модела тук: http://www.vindecoder.net/?vin=4s4bp61c ... mit=Decode .
Имам газова уредба "Романо" последно поколение(което поколение е било последно миналата година март месец). Бутилката ми събира 50 литра газ. Гумите ми са 225/60/16 Pirelli P7 летни и са помпани с азот на 2.4 атм. В почти 100% от времето в колата сме двама човека без или с много малко багаж или съм сам.
Бордовия компютър ми отчита консумация 24.3 mpg или 9.68l/100km . Но реалния разход е 15.97 l/100 km или 15.68 mpg. Наясно съм, че има нормално отклонение от няколко процента при газовата уредба и също така може да има някакво отклонение от бордовия компютър заради референтните условия при които се настройва(0 метра надморска височина, определени гуми, без вятър, равномерно каране, etc.). Но 60% не е ли твърде много дори сумарно? Също така при извънградско каране, по магистрала този разход не е много по-малък, най-ниския разход, който съм постигал е около 13 на сто. На магистрала най-често ползвам cruise control-а почти през цялото време.
При първоначалното обслужване се видя, че колата най-вероятно е стояла някъде на океанска влага и имаше доста окис по корпуса на мотора. Чудя се, дали същото може да се е случило и вътре в катализаторите и това да задръства изходния поток увеличавайки разхода? Имате ли някакви предположения или по-добре да я закарам на сервиз?

Пон Май 26, 2014 9:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Може би е необходимо да се погледне - обслужи/пренастрои газовата уредба :idea:

Пон Май 26, 2014 9:52 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Цитат:
Бордовия компютър ми отчита консумация 24.3 mpg или 9.68l/100km . Но реалния разход е 15.97 l/100 km или 15.68 mpg

тези стойности са на бензин или на газ

какво е отношението гориво / въздух на газ

Пон Май 26, 2014 2:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 84
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги, прави бяхте, газовата уредба беше проблематична. Отидох в "Митака сервиз", оказа се, че уредбата не е настроена правилно и не е вързана към OBD интерфейса, филтърът на уредбата беше за смяна и имаше дроселна клапа, която имаше нужда от почистване и раздвижване. Накрая се оказа и че има един счупен елемент в кутията която разпределя въздух и картерни газове. В общи линии немалко неща. Сега остава да засека разход.

Вто Май 27, 2014 12:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема