Здравейте,
Имам Subaru Outback 2.5i от 2007-ма, американска версия, автоматик с 4 скорости, подробно за модела тук:
http://www.vindecoder.net/?vin=4s4bp61c ... mit=Decode .
Имам газова уредба "Романо" последно поколение(което поколение е било последно миналата година март месец). Бутилката ми събира 50 литра газ. Гумите ми са 225/60/16 Pirelli P7 летни и са помпани с азот на 2.4 атм. В почти 100% от времето в колата сме двама човека без или с много малко багаж или съм сам.
Бордовия компютър ми отчита консумация 24.3 mpg или 9.68l/100km . Но реалния разход е 15.97 l/100 km или 15.68 mpg. Наясно съм, че има нормално отклонение от няколко процента при газовата уредба и също така може да има някакво отклонение от бордовия компютър заради референтните условия при които се настройва(0 метра надморска височина, определени гуми, без вятър, равномерно каране, etc.). Но 60% не е ли твърде много дори сумарно? Също така при извънградско каране, по магистрала този разход не е много по-малък, най-ниския разход, който съм постигал е около 13 на сто. На магистрала най-често ползвам cruise control-а почти през цялото време.
При първоначалното обслужване се видя, че колата най-вероятно е стояла някъде на океанска влага и имаше доста окис по корпуса на мотора. Чудя се, дали същото може да се е случило и вътре в катализаторите и това да задръства изходния поток увеличавайки разхода? Имате ли някакви предположения или по-добре да я закарам на сервиз?