Отговори на тема
 Климатикът спира работа след няколко часа 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 84
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,

Климатикът ми спира работа(не охлажда) след около 4-5 часа непрекъсната работа. Също така, забелязах, че при една и съща температура вън, но с гъста облачност работи по-стабилно, без да изключва. Моделът е http://www.vindecoder.net/?vin=4s4bp61c ... mit=Decode . Температурата, която поддържам е 74F което е 23 градуса Целзий. Някой да има идеи?

Пет Юли 04, 2014 11:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, дай 30 лв за диагностика в някой свестен сервиз. Така на тото ще получиш много отговори без никакъв резултат.

Ако искаш "моите числа" провери си нивото на фреона.

Пет Юли 04, 2014 11:48 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 23
Автомобил: Outback
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега, дай 30 лв за диагностика в някой свестен сервиз. Така на тото ще получиш много отговори без никакъв резултат.

Ако искаш "моите числа" провери си нивото на фреона.

:good: :good:

Пет Юли 04, 2014 9:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 84
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ходих да проверим какво става, майсторите засякоха някакъв проблем с втория вентилатор, не искаше да се включва, оправиха го, доляха и фреон, макарче нямаше много за доливане както се оказа. Проблемът остана. Проявява се само в голяма жега. Има и антифриз, има и масло (относно прегряване). Някой да е имал същия проблем? Ако изключа AC за няколко минути след това пак го включа почва да охлажда за 5-10 мин. , да кажем, и пак изключва. Питам вас, за точно такъв проблем, защото диагностика не показва грешки в работата на климатика.

Съб Авг 30, 2014 11:14 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 32
Автомобил: Forester 2.0 MT '99
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
А като спре после случва ли се да тръгне сам или тръгва само ако си го спрял от копчето и си изчакал известно време?

Съб Авг 30, 2014 11:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Най-вероятно заяжда електромагнита, който включва ролката. Като спре да охлажда вдигни капака и виж ролката на климатика дали се върти. Може с чук или голяма отвертка да я удариш внимателно и ще включи.
Или сменяш компресора, или се разглобява, на струг се взима образувалия се ръб и така...

Съб Авг 30, 2014 12:27 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Спира да работи като висиш в задръствания(на едно място) или винаги спира да работи?

Съб Авг 30, 2014 12:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мисля че Божо е на верен път,имах такъв проблем с Пежо-Партнер,оказа се електромагнитната шайба на компресора.Знам майстор в Пловдив който оправя проблема за 50лв.

Съб Авг 30, 2014 1:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей, колега, аз имам подобен проблем и историята е следната. В големите жеги преди около 3 седмици след 30 минути работа постепенно почна да духа топло. Отидох да го проверят и на машината показа 620 гр. фреон. На плочката под капака пише количество фреон между 600-700 гр., което за мен е голям допуск, но... Казах да ги направят 700 гр. След това на другия ден на всеки няколко минути работа климатикът почваше да духа топло. Като го изключа за 30 секунди и го включа работи нормално. Реших, че се товари компресорът и се изключва. Отидох повторно и помолих да оставят 620 гр. и от оттогава и изключвал само един път, но отново по същата схема - изключване за 30 секунди и включване и си работи нормално. Засега нямам време да търся причината.

Пон Сеп 01, 2014 12:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 180
Автомобил: Impreza Outback 2005;Оutback 2020
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 181
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако колата е с климатроник,мисля че е нормално да духа от време на време топло.Забелязах,че когато достигне зададената темп. за да не я понижи още,климатика обръща клапата(поне това дочувам леко), и вкарва леко топъл въздух,после наново охлажда и така !

Пон Сеп 01, 2014 12:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема