Отговори на тема
 Смяна на масло SUBARU Outback 2.0D 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 34
Автомобил: Subaru OUTBACK 2.0 D
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Смяна на масло SUBARU Outback 2.0D

Здравейте, колеги!

Реших, че за тази смяна (90k) няма да карам субиту в сервиз, а ще се заиграя малко (не без помощта на един добър приятел, който поразбира повече от автомобили)

Всеобщото мнение по сервизите в София е, че за нашите ширини било по-подходящо 5W40, а не 5W30 (както е по спецификация) основно заради жегите лятото. Аз все си мисля, че охладителната система е оразмерена така, че да осигурява постоянна температура на работа на двигателя и зиме и лете в умерения климатичен пояс, пък и идва зима, така че мисля да си взема MOTUL 5W30 X-clean + пък да видим. Сега идва основния въпрос - колко ml масло следва да сипя, защото така и не открих еднозначен отговор. Зная, че е някъде около 6,5 литра за моя двигател, но за съжаление не зная колко точно. В темата НАПРАВИ СИ САМ - директни линкове и по-точно ТУК намирам спецификациите, но за съжаление това е упъването само за Америка и Канада и дизеловия мотор естествено липсва. Моля за помощ!

Също така моля за съвет и за филтрите. За маслен и горивен филтър за сега съм се насочил към MAHLE, съответно OC 982 и KC 83D, а за въздушен мисля да взема нещо по-евтино. Поленовия филтър няма да сменям, защото го сменях началото на тази година.

И не на последно място е oil dilution reset, който ще се опитам да направя ръчно, защото за съжаление нямам необходимия Extended OBD-II only, N/A in SSM2 интерфейс. Ще следвам указанието за ръчен рестарт, пък дано стане.

Каквито и да е коментари, съвети и препоръки са повече от добре дошли!

Нед Сеп 28, 2014 9:59 am
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моят дизел преди също го карах с MOTUL 5W30 X-clean.
Събира 5.5 литра, наливаш и гледаш щеката.

Нед Сеп 28, 2014 10:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 34
Автомобил: Subaru OUTBACK 2.0 D
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Значи 6 литра със сигурност ще ми стигнат? Ще сменям и масления филтър, така че и това трябва да се има предвид...

Нед Сеп 28, 2014 2:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема