Отговори на тема
 първи впечатления от внесено субару outback дизел 
Автор Съобщение

Постове: 10
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте.
Докарах еднох Субару outback дизел 2008г. От Германия
Със сигурност ще го закарам за преглед, но да напиша какво ми направи впечатление при докарването за 1900 км:
1.До около 90 км/ч не се чува нищо обезпокоително. От 90 до 120 се чува някакъв бучащ звук отзад някъде около задното окачване, който се нормализира или поне драстично намалява на 130км/ч и по-висока скорост.
2. На 3-4 пъти за цялото пътуване, докато чаках на светофар на свободна скорост двигателят се разтресе леко без да се променят оборотите на свободна скорост.
3. Чува се понякога съвсем леко виене/свирене от областта близка на болтовете, с които за захванати предните гуми, когато се кара на задна скорост.
С изключение на тези три неща всичко друго изглежда наред.

А иначе тези три неща звучат ли ви притеснително?

Мишо

Вто Апр 19, 2016 11:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
предполагам си чел за проблемите с този двигател, т.е. няма какво да повтарям - иди се прегледай

другото ми звучи като лагер(и), или проблем в реглажа

дано всичко се разреши лесно :good:

Вто Апр 19, 2016 3:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Притрисането на светофар може да е от самообучението на дюзите

Вто Апр 19, 2016 9:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Да, за двигателя си е риск, но се надявам да не съм от процента, на които ще им се скъса вал :)
Не съм чул всички продадени дизели преди април 2010г. да са проявили този проблем. Говори се за някакъв процент около 1-2% средно, което си е нищо. Разбира се, случи ли се си е като самоубийство.
Това, което мога да кажа за двигателя е, че за 1900км ми даде среден разход 5,8, като в Германия съм карал със 140-180, а в другите страни с колкото е ограничението. Забелязах, че на 120 на круз контрол на равно се движи между 5,2 и 5,4. За сравнение с други автомобили, които са 4x4 като например Passat 4motion, Octavia Scout, A4 quattro, A4 Allroad и производствените им разходи по книжка, направо ми се струва, че дизелът на Субару ги слага в малкия си джоб откъм разход. Все ми се струва, че ако се махне DPF филтърът и има кой да го направи качествено (физически и софтуерно), ще свали още. На две други марки, като махнах съответно FAP i DPF, разходът падна с около 10-30% в зависимост от процента на запушване, но като цяло дори и нов такъв филтър е доказано, че много "спъва" и задушава двигателя.

А за горепосочените проблеми определено ще я закарам да я прегледат и ще пиша след време точка по точка какво е било, защото споделянето помага и успокоявя всички, докато недостигът на информация създава ненужно притеснение, стрес и предположения, които са нещо като синдрома на второкурсника при студентите по медицина, които смятат, че са болни от всяко заболяване, което изучават за първи път :)

Ако все пак някой е изпитвал горепосочените "синдроми", може да драсне два реда.
Приятна вечер и ще пиша като разбера на какво се дължат...

Вто Апр 19, 2016 9:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 75
Автомобил: KIA Sportage 1.6T AWD GT,A6 3.0TDI
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Е, ти с твоя 8-годишен скрап си големец некъв щото.... ROFL Сигурно е на поне 500000км и е смазан от каране, ама ти си мислиш, че си си взел нещо уникално. Не се напрягай толкова много да плюеш по хората с по-стари коли, гледай да не скъсаш коляновия вал тия дни и си остани със здраве.
 2

Сря Апр 20, 2016 8:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Този автомобил има 2 евентуални проблема.
Мотор и съединител.
Като тръгне да върви много и хааайде съединителя и той си отива.
Имаше акция по намаляне въртящия момент в ниските обороти , за да се пази...
По въпроса за филтъра:
](*,) Много са скъпи да се сменят,данъците са високи за нови автомобили,
Обаче е евтино в болниците като влезеш, защото си лапал евтини сажди и т.н.
Не го пожелавам на никой ,но и май малко сме дето се сещаме за това.
Успех с автомобила.
Аз не би си взел такъв. А можех да си взема и нов.
Ако филтъра все още е добре не го махай-спаси живот :idea:

Сря Апр 20, 2016 9:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Темата не е за дпф, данъци и екология... :idea: , затова всички мнения извън темата са почистени.

Относно проблема с двг-то на дизела и чупенето на пета на блок и/или колянов вал има една теория, че виновник за това е типа регенерация който Субару прилага при първото поколение дизели...
В последствие променят коляновия вал, но сменят и вида на регенерацията.

В темата за дизела има доста полезни връзки и инфо за проблема.

Към автора на темата - мини колата през някой от специализираните сервизи, за да си наясно с текущото и състояние.
Съмнявам се че някой е в състояние да каже категорично има ли проблем с двг-то или не - явно е много на късмет, но и на грижа и подръжка.

Основният проблем в БГ касаещ в по-голяма степен дизеловите автомобили е качеството на горивото.

Сря Апр 20, 2016 3:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Направи диагностика, сложи последният ъпдейт на софтуера , направи промивка на двигателя с качествена добавка и сложи REDLINE 5w30 Euroseries . Това е формулата за успех според мен!

Сря Апр 20, 2016 8:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Мерси Миро. Точно това мисля да направя.
Приятен ден.
 15

Чет Апр 21, 2016 3:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 180
Автомобил: Impreza Outback 2005;Оutback 2020
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 181
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
methodgf написа:
3. Чува се понякога съвсем леко виене/свирене от областта близка на болтовете, с които за захванати предните гуми, когато се кара на задна скорост.

При мен подобен звук се чуваше,когато ми бяха свършили накладките.Оказа се,че имат вградена акустична пластина,която цвилеше при задна и ниска скорост.Поздрави и много безаварийни !

Чет Апр 21, 2016 7:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема