Отговори на тема
 Проблем с ABS и VDC лампите на таблото светят 
Автор Съобщение

Постове: 11
Автомобил: Subaru Outback, 3.0 H6, 2004
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте Колеги,

пиша с надеждата някой от Вас да може да помогне с насока или съвет, защото днес изникана следната ситуация:
Модел: Outback B13 H6, 2004
Карам колата в проливния дъжд и наводнените великотърновски улици, и проблем няма. Паркирам и гася колата. След около 30 мин се връщам, паля колата(всичко надед) и тръгвам. В момента, в който отпускам педалът на спирачката на таблото светват ламите на ABS и VDC. Спрях колата и реших да изгася и рестартирам, ако е дало някаква грешка. Контакт - всички индикатори по таблото светят и някои угасват, всичко както трябва. Паля - всички лампи изгасват и няма проблем. В момента в който реша да тръгна и отпусна педала на спирачката - ABS и VDC грейват на таблото. Явно има някакъв проблем с ABS или датчик, но не намерих нищо подобно във форума.
Някой да се е сблъсквал с нещо подобно?

Благодаря предварително!

Поздрави!

Пон Юни 13, 2016 7:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 160
Рейтинг: 240
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
j_marinov написа:
Явно има някакъв проблем с ABS или датчик...

Правилно си се насочил ;) VDC свети, защото ползва ABS. Когато някоя от системите, използвани от VDC не функционира, то също се деактивира, защото или няма да се задейства когато трябва, или ще се задейства когато не трябва, или няма да функционира правилно. Или иначе казано, "те хората са го измислили".

Закачи я някъде и тя сама ще си каже какво ѝ е - далеч си ми, иначе бих ти казал аз ;)

Пон Юни 13, 2016 8:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Друга гледна точка - като изгори една или двете крушки "стоп/габарит", а вероятно и при късо пак на същите крушки конкретно при B13 светват точно ABS + VDC ;)

Пон Юни 13, 2016 10:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
srg написа:
Друга гледна точка - като изгори една или двете крушки "стоп/габарит", а вероятно и при късо пак на същите крушки конкретно при B13 светват точно ABS + VDC ;)

Колегата е прав но това важи за 2 те крушки че дава такава грешка ( BLS -нещо си е грешката ако са крушки ) , може да е и нещо друго по спирачната система.
Отиди някъде където могат да ти прочетат по кан грешката ако не е това.

Вто Юни 14, 2016 8:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=37&t=17662

Опитай с тази процедура. Поне ще видиш грешката, а за повече детайли си трябва хубава апаратура.

Вто Юни 14, 2016 12:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 452
Автомобил: Subaru Outback 2003г. H6 3.0
Рейтинг: 250
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз имам такъв проблем.При мен светват , както си карам.Като изгася и запаля-изгасват.Понякога може да не светне няколко седмици, тъкмо се зарадвам,че се е оправил проблема и пак светват .

Вто Юни 14, 2016 1:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 11
Автомобил: Subaru Outback, 3.0 H6, 2004
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
adddt написа:
srg написа:

Колегата е прав но това важи за 2 те крушки че дава такава грешка ( BLS -нещо си е грешката ако са крушки ) , може да е и нещо друго по спирачната система.
Отиди някъде където могат да ти прочетат по кан грешката ако не е това.

Здравейте Колеги,

благодаря много за Вашата бърза реакция. Оказа се наистина, че двете ми крушки на стоповете са игорели. За едната ми каза колега преди няколко дни и явно в понеделник е изгоряла и другата. Сега трябва да намеря откъде да си купя такива, че се оказа, че не е много масова :)

Като ги сменя, ще пиша дали всичко се е оправило.

Поздрави и приятен ден от мен!

Сря Юни 15, 2016 8:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Интересното е, че при мен е изгаряла по 1 крушка, но двете едновременно не са. Лампите не са ми светвали, за да ми сигнализират.

Сря Юни 15, 2016 8:31 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема