|
Страница 1 от 1
|
|
Проблем с ABS и VDC лампите на таблото светят
| Автор |
Съобщение |
|
j_marinov
Регистриран на: Чет Окт 02, 2014 12:20 pm Постове: 11 Местоположение: Велико Търново
Автомобил: Subaru Outback, 3.0 H6, 2004
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте Колеги,
пиша с надеждата някой от Вас да може да помогне с насока или съвет, защото днес изникана следната ситуация: Модел: Outback B13 H6, 2004 Карам колата в проливния дъжд и наводнените великотърновски улици, и проблем няма. Паркирам и гася колата. След около 30 мин се връщам, паля колата(всичко надед) и тръгвам. В момента, в който отпускам педалът на спирачката на таблото светват ламите на ABS и VDC. Спрях колата и реших да изгася и рестартирам, ако е дало някаква грешка. Контакт - всички индикатори по таблото светят и някои угасват, всичко както трябва. Паля - всички лампи изгасват и няма проблем. В момента в който реша да тръгна и отпусна педала на спирачката - ABS и VDC грейват на таблото. Явно има някакъв проблем с ABS или датчик, но не намерих нищо подобно във форума. Някой да се е сблъсквал с нещо подобно?
Благодаря предварително!
Поздрави!
|
|
|
|
| Пон Юни 13, 2016 7:51 pm |
|
|
|
Петър Велков
|
j_marinov написа: Явно има някакъв проблем с ABS или датчик... Правилно си се насочил  VDC свети, защото ползва ABS. Когато някоя от системите, използвани от VDC не функционира, то също се деактивира, защото или няма да се задейства когато трябва, или ще се задейства когато не трябва, или няма да функционира правилно. Или иначе казано, "те хората са го измислили". Закачи я някъде и тя сама ще си каже какво ѝ е - далеч си ми, иначе бих ти казал аз 
|
|
|
|
| Пон Юни 13, 2016 8:08 pm |
|
|
|
srg
|
Друга гледна точка - като изгори една или двете крушки "стоп/габарит", а вероятно и при късо пак на същите крушки конкретно при B13 светват точно ABS + VDC 
_________________ For every action there is an equal opposite malfunction!
|
|
|
|
| Пон Юни 13, 2016 10:55 pm |
|
|
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|
srg написа: Друга гледна точка - като изгори една или двете крушки "стоп/габарит", а вероятно и при късо пак на същите крушки конкретно при B13 светват точно ABS + VDC  Колегата е прав но това важи за 2 те крушки че дава такава грешка ( BLS -нещо си е грешката ако са крушки ) , може да е и нещо друго по спирачната система. Отиди някъде където могат да ти прочетат по кан грешката ако не е това.
|
|
|
|
| Вто Юни 14, 2016 8:12 am |
|
|
|
patko
|
viewtopic.php?f=37&t=17662Опитай с тази процедура. Поне ще видиш грешката, а за повече детайли си трябва хубава апаратура.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Вто Юни 14, 2016 12:01 pm |
|
|
|
Емо74
Регистриран на: Чет Авг 06, 2015 1:44 pm Постове: 452 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 2003г. H6 3.0
Рейтинг: 250     
|
|
И аз имам такъв проблем.При мен светват , както си карам.Като изгася и запаля-изгасват.Понякога може да не светне няколко седмици, тъкмо се зарадвам,че се е оправил проблема и пак светват .
|
|
|
|
| Вто Юни 14, 2016 1:25 pm |
|
|
|
j_marinov
Регистриран на: Чет Окт 02, 2014 12:20 pm Постове: 11 Местоположение: Велико Търново
Автомобил: Subaru Outback, 3.0 H6, 2004
Рейтинг: 0
|
adddt написа: srg написа: Друга гледна точка - като изгори една или двете крушки "стоп/габарит", а вероятно и при късо пак на същите крушки конкретно при B13 светват точно ABS + VDC  Колегата е прав но това важи за 2 те крушки че дава такава грешка ( BLS -нещо си е грешката ако са крушки ) , може да е и нещо друго по спирачната система. Отиди някъде където могат да ти прочетат по кан грешката ако не е това. Здравейте Колеги, благодаря много за Вашата бърза реакция. Оказа се наистина, че двете ми крушки на стоповете са игорели. За едната ми каза колега преди няколко дни и явно в понеделник е изгоряла и другата. Сега трябва да намеря откъде да си купя такива, че се оказа, че не е много масова Като ги сменя, ще пиша дали всичко се е оправило. Поздрави и приятен ден от мен!
|
|
|
|
| Сря Юни 15, 2016 8:11 am |
|
|
|
kerekovski
|
|
Интересното е, че при мен е изгаряла по 1 крушка, но двете едновременно не са. Лампите не са ми светвали, за да ми сигнализират.
|
|
|
|
| Сря Юни 15, 2016 8:31 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|