Отговори на тема
 Смяна маншон кормилна рейка 
Автор Съобщение

Постове: 155
Автомобил: Outback 2.5'05'АТ
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Вчера реших да погледна какво става отдолу и видях маншона на рейката,че е скъсан(откога е така незнам - странно,че няма грес по самия маншон - явно е избягала)дано не се е прецакало нещо.
Та въпроса ми е:
- може ли да избегна реглажа - ако отброявам оборотите на външния накрайник - и бележа също де?
- след като взема новия маншон - каква грес се слага в него?
Аутбек 2.5,2005

Съб Юли 23, 2016 7:04 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 310
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
По-добрия вариянт е след като развиеш гайката да навиеш тиксо точно до накрайника. Ако искаш за по-голяма сигурност можеш и да броиш оборотите. Можеш да сложиш всакаква грес. Хубаво провери за луфтове и ако има ще трябва смяна и задължително реглаж.
Има някакви маншони,които се монтират без разглобяване. Не съм много на ясно но знам че се предлагат и за карета,а там зора е в пъти по-голям.

Съб Юли 23, 2016 4:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Взимам маншона от магазина(по рама и т.н.)Тръгвам си започвам да разглобявам и да монтирам новия маншон и.......ужас,не иска да влезне в рейката(по-малък диаметър е)след много псуване реших да измеря с шублера диаметъра му и се оказа,че с 6мм диаметъра му е по-малък спрямо стария който свалих.
Отивам в магазина разкачвам и отговор няма как това го дава по рама - питам - имате ли друг ами не това е само.... :-?(за заместител говоря иначе си има и оригинален но цена е нереална за прост маншон)
Отивам в друг магазин пак по рама и т.н. и ми предлагат пак същия маншон(който просто няма как да го нахлузиш понеже е с малък диаметър)тука момчето даже и той се зачуди как така,явно са объркали още от самото начало при доставка или производство - казвам все ми е тая мен 25-те лева няма кой да ми ги върне.
В крайна сметка му казах просто ми дай някакъв който е със същия диметър на стария ми маншон - след търсене на размери взех маншон за голф4 - 12лв(явно размера на рейката е колкото при субаруто)
Та казвам моята случка да предпазя някой,който реши да си го сменя сам - да гледа размерите още преди да се захване с монтажа - после няма кой да ви го вземе обратно в магазина.

Опитах с пистолет с горещ въздух - така и така нямаше връщане назад - не става,деформира се и просто не стана така както си мислех.
В крайна сметка тръгнах с нагласата за проста/бърза смяна на маншон а то излезна къде къде повече нерви от предвиденото и 25лв загуба.

Пет Юли 29, 2016 12:02 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
kener написа:
Хубаво провери за луфтове и ако има ще трябва смяна и задължително реглаж.

Тук за къде имаш предвид?

Какво стана сега:
Взимам маншона от магазина(по рама и т.н.)Тръгвам си започвам да разглобявам и да монтирам новия маншон и.......ужас,не иска да влезне в рейката(по-малък диаметър е)след много псуване реших да измеря с шублера диаметъра му и се оказа,че с 6мм диаметъра му е по-малък спрямо стария който свалих.
Отивам в магазина разказвам и отговор - няма как това го дава по рама - питам - имате ли друг ами не това е само.... :-?(за заместител говоря иначе си има и оригинален но цена е нереална за прост маншон)
Отивам в друг магазин пак по рама и т.н. и ми предлагат пак същия маншон(който просто няма как да го нахлузиш понеже е с малък диаметър)тука момчето даже и той се зачуди как така,явно са объркали още от самото начало при доставка или производство - казвам все ми е тая мен 25-те лева няма кой да ми ги върне.
В крайна сметка му казах просто ми дай някакъв който е със същия диметър на стария ми маншон - след търсене на размери взех маншон за голф4 - 12лв(явно размера на рейката е колкото при субаруто)
Та казвам моята случка да предпазя някой,който реши да си го сменя сам - да гледа размерите още преди да се захване с монтажа - после няма кой да ви го вземе обратно в магазина.

Опитах с пистолет с горещ въздух - така и така нямаше връщане назад - не става,деформира се и просто не стана така както си мислех.
В крайна сметка тръгнах с нагласата за проста/бърза смяна на маншон а то излезна къде къде повече нерви от предвиденото и 25лв загуба.

Пет Юли 29, 2016 12:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пробва ли да потърсиш оригинален маншон по рама при mimo13 (Стимо ООД)? Там цените са доста добри, отделно за форума има допълнителни отстъпки, та мисля, че за 25 лв е можело и да се намери оригинален при тях (предвид, колко ми струваше тоя на карето - пак оригинален).

Пет Юли 29, 2016 9:49 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Нямах никакво време,ако имах нямаше да се занимавам аз,и просто трябваше да взема нещо.

Пет Юли 29, 2016 10:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мисля, че беше към 18лв. оригинален преди 2 години....със скобички както си трябва да е.

Sent from my D5503 using Tapatalk

Съб Юли 30, 2016 8:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема