|
Страница 1 от 1
|
|
Проблеми с електрониката - Outback 2016 - 3,6R
| Автор |
Съобщение |
|
Pepi 77
Автомобил: Subaru Outback 3.6 Limited
Телефон: 0897978001
Рейтинг: 6
|

Привет на всички! Ненадейно, онзи ден се появи странен проблем с електрониката на колата. По време на движение, излезе сигнал на таблото EYE SIGHT OFF, появиха се индикатори за изключени системи за предотвратяване на сблъсък и напускане на лентата. Незабавно след това излезе и надпис ENGINE CHECK, като започна да примигва и индикатора за движение в режим X-MODE - голямо светлинно и звуково шоу! На сутринта откачихме клемите на акумулатора за 15 мин., след което сигналите изчезнаха така внезапно, както се и появиха, EYE SIGHT-та си работеше и всичко беше о.к. За съжаление, след около 10 минути светлинното шоу се повтори. Закачихме колата на диагностика и майстора каза, че ENGINE CHECK е светнал поради проблем с катализатора /компютъра засича такава грешка, макар че колата е 60 000 км./, но за другите индикации не дава никакви грешки. Предположи, че заради катализатора е възможно да даде и останалите чекове, респ. да изключва EYE SIGHT и X-MODE. Ако всичко е от катализатора значи със смяната му, ще решим и другите въпроси. Проверени са всички букси и свързвания на EYE SIGHT-та под тавана и до таблото. Питанията ми са: 1. Възможно ли е, системите за сигурност да изключват заради проблем с катализатора или нещата не са свързани; 2. Къде мога да направя качествена диагностика на автомобила - моля препоръки на сервиз /може и на л.с./, защото очевидно проблема е сериозен и е нужен човек с опит по такава кола.
Ще съм много благодарен за компетентна помощ!
|
|
|
|
| Вто Юли 02, 2019 4:43 pm |
|
|
|
kvark
|
|
Щом имаш Engine check е нормално да ти се освятка цялото табло. EYE SIGHT се изключва на първо място, с цел безопасност. При мен по време на движение тя се изключва понякога за минута-две, друг път стои изключена 5-6 мин. Това при положение, че не е регистрирана никаква грешка. RAB-ът също от време на време дава OFF. Потърси читав диагностик, за да определите точната причина за грешката. Успех!
_________________ 1992 Alcyone SVX 2018 WRX STi 2020 Outback Touring XT VSI-3 DI 2017 Outback 3.6R LPi 2017 Forester XT 2.0DIT 2017 XV Crosstrek LPi 2010 Outback 3.6 LPi
|
|
|
|
| Вто Юли 02, 2019 6:36 pm |
|
|
|
zk.
|
Както kvark каза. За грешка свързана с катализатора може да има различни причини и е много вероятно катализаторът да си е наред, особено ако колата се кара и на газ. Полезно би било да кажеш къде се намираш, за да получиш препоръки за любимите сервизи на хората. 
|
|
|
|
| Сря Юли 03, 2019 10:58 am |
|
|
|
Pepi 77
|
|
Благодаря за отговорите. Първо - автомобила няма газова уредба и никога не е имал. Най-вероятно, действително има проблем с единия катализатор, тъй като личи вдлъбнатина от удар /в камък или бордюр/ в предната му част, който сигурно е увредил питата. Така, че показанията на диагностиката на този етап се потвръждават и от огледа от вън. До колкото разбирам, това е и причината за изключването на EYE SIGHT и X-MODE. Сега дилемата е дали да поръчам нов катализатор или /както ме съветват повечето майстори/ да премахнем и двата. В тази насока ще съм благодарен за мнения. От Благоевград съм, но мога да отида до сервиз където трябва - София, Пловдив и т.н. Поздрави!
|
|
|
|
| Сря Юли 03, 2019 1:59 pm |
|
|
|
zk.
|
|
Махането може да изглежда много лесно, но тази кола няма да е доволна само с някоя друга втулка. Коментирано е много пъти за корекциите на задните сонди и повлияването на променливото газоразпределение след махане на катализатори, освен забраната на грешките, които повечето майстори дори няма да могат да забранят. Ще трябва да претеглиш плюсовете и минусите.
|
|
|
|
| Сря Юли 03, 2019 5:44 pm |
|
|
|
TurboManiak
Регистриран на: Сря Мар 24, 2010 11:51 am Постове: 273 Местоположение: София
Автомобил: 2005 Impreza STI на 1.5бар газ
Рейтинг: 188    
|
|
Според мен нов катализатор е най-доброто решение на проблема.
_________________ The only way to be 100% certain that work has been done properly is to do it yourself.
|
|
15
|
|
| Сря Юли 03, 2019 6:09 pm |
|
|
|
Pepi 77
|
В общи линии, от това което изчетох в нета и руските форуми, везните клонят към нов катализатор. ](./images/smilies/eusa_wall.gif) Благодаря за мненията!
|
|
|
|
| Сря Юли 03, 2019 8:17 pm |
|
|
|
Vmax
|
Pepi 77 написа: В общи линии, от това което изчетох в нета и руските форуми, везните клонят към нов катализатор. ](./images/smilies/eusa_wall.gif) Благодаря за мненията! Не бързай със заключенията, особено на база форуми. Мини през читав сервиз за диагностика преди да действаш с каквото и да е.
|
|
|
|
| Сря Юли 03, 2019 9:28 pm |
|
|
|
Pepi 77
|
Ами аз питам за читав сервиз, конкретно за моя проблем, но до момента безрезултатно. 
|
|
|
|
| Сря Юли 03, 2019 10:53 pm |
|
|
|
Vmax
|
Pepi 77 написа: Ами аз питам за читав сервиз, конкретно за моя проблем, но до момента безрезултатно.  Има тема за сервизи ( Любо, Митака, Агента, и т.н ) - София не е далеч
|
|
|
|
| Чет Юли 04, 2019 6:32 am |
|
|
|
ronhi
Автомобил: Настоящ Subaru Outback V 3.6
Рейтинг: 0
|

Pepi 77 написа: Привет на всички! Ненадейно, онзи ден се появи странен проблем с електрониката на колата. По време на движение, излезе сигнал на таблото EYE SIGHT OFF, появиха се индикатори за изключени системи за предотвратяване на сблъсък и напускане на лентата. Незабавно след това излезе и надпис ENGINE CHECK, като започна да примигва и индикатора за движение в режим X-MODE - голямо светлинно и звуково шоу! На сутринта откачихме клемите на акумулатора за 15 мин., след което сигналите изчезнаха така внезапно, както се и появиха, EYE SIGHT-та си работеше и всичко беше о.к. За съжаление, след около 10 минути светлинното шоу се повтори. Закачихме колата на диагностика и майстора каза, че ENGINE CHECK е светнал поради проблем с катализатора /компютъра засича такава грешка, макар че колата е 60 000 км./, но за другите индикации не дава никакви грешки. Предположи, че заради катализатора е възможно да даде и останалите чекове, респ. да изключва EYE SIGHT и X-MODE. Ако всичко е от катализатора значи със смяната му, ще решим и другите въпроси. Проверени са всички букси и свързвания на EYE SIGHT-та под тавана и до таблото. Питанията ми са: 1. Възможно ли е, системите за сигурност да изключват заради проблем с катализатора или нещата не са свързани; 2. Къде мога да направя качествена диагностика на автомобила - моля препоръки на сервиз /може и на л.с./, защото очевидно проблема е сериозен и е нужен човек с опит по такава кола.
Ще съм много благодарен за компетентна помощ! Здравейте, ще съм благодарен за повече инфо по темата. Какъв се оказа проблемът и къде и как го отстраниха. Благодаря предварително…
|
|
|
|
| Пон Фев 23, 2026 7:06 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|