Отговори на тема
 Бензина намалява неоснователно! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 49
Автомобил: OUTBACK Limited 2.5 2018
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Има ли някой представа дали бензиномера на таблото е вързан само с километрите или отчита реалното количество в резервоара. Ще поясня какво имам предвид. Колата няма борд компютър, но има газов инжекцион сложен от мен. Забелязах, че доста бързо ми намалява бензина според нивопоказателят на таблото, а карам основно на газ. Пример: свърши ми газта и се наложи да карам около 10-15 км. на бензин. заредих газ и след около 15 км ми светна лампата на резервата. Така няколко пъти забелязах че ми намалява бензина. Да не би нивомера на таблото да е вързан с километража и да отчита като ползва за база изминатите километри, а не количеството в резервоара? Когато е на газ не вкарва бензин в колекторите (проверих го като възмоност, помпата спира когато е на газ). Че харчи колата градско около 14 е ясно, но да ми се губи бензина толкова бързо. Някой да има идея защо се получава така?

Вто Апр 28, 2009 11:48 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 120
Автомобил: 2005 Legacy H6
Телефон: 0888965945
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Колега,отчиташ ли факта че колата пали и върви на бензин,докато не достигне определена температура и тогава влючва на газ, ако се кара в града на късо, тя почти си върви на бензин(докато загрее),а студения ДВГ работи с по богата смес и ето ти резултата.

Сря Апр 29, 2009 7:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Колега kbros76,ако сметките не ти излизат дай някакви цифри и да мислим,че така мнението много висящо.Кола,двигател,колко бензин за колко паленията ,къде се кара колата,как-на какви разстояния и т.н.

Все пак ако сутрин няма локва под колата и не мирише яко на бензин-няма дертове ;-)

А че системата мери и показва горивото в резервоара е ясно- за друго още не съм чувал . :shock: :D
Успех!

Сря Апр 29, 2009 10:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 874
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
провериси трабата за зареждане на резервара.моята беше по изгнила и ми правеше 2-3л.разход на ден без да се движи.и понеже беше цялата в кал не правеше локва от долу мирис имаше само когато зареждам

Сря Апр 29, 2009 6:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 117
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
имах същия проблем,но извода е,че колата гори МНОООООГО при палене,факт неуспорим :(

Сря Апр 29, 2009 7:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
tsvetkov написа:
Колега,отчиташ ли факта че колата пали и върви на бензин,докато не достигне определена температура и тогава влючва на газ, ако се кара в града на късо, тя почти си върви на бензин(докато загрее),а студения ДВГ работи с по богата смес и ето ти резултата.

Колата се обръща автоматично на газ при 35 С., а тя достига много бързо до тази температура. Това което твърдиш го имам напредвид, но не така стоят нещата.

Сря Апр 29, 2009 10:11 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
agogov написа:
Колега kbros76,ако сметките не ти излизат дай някакви цифри и да мислим,че така мнението много висящо.Кола,двигател,колко бензин за колко паленията ,къде се кара колата,как-на какви разстояния и т.н.

Все пак ако сутрин няма локва под колата и не мирише яко на бензин-няма дертове ;-)

А че системата мери и показва горивото в резервоара е ясно- за друго още не съм чувал . :shock: :D
Успех!

Колега, не знам какви конкретни цифри искаш и как точно да ги сметнеме защото я карам само на газ, а на бензин когато свърши газта и сутрин. Локва няма и не мерише на бензин. Относно мереното питах защото знам аналогичен случай с Опел, който е с дигитално табло и борд компютър, при който точно така е отчитал бензина- на изминати километри, а не на реално количество бензин в резервоара. След повторно запалване на колата си показа реалното количество. Друг случай е с модел на Рено, където е имал датчик на маховика и так е мерил изминатите километри и разхода. Това ме наведе на мисълта да питам дали случяйно и тук не стоят така нещата.

Сря Апр 29, 2009 10:18 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема