Отговори на тема стр 1, 2  >
 Притреперване при ускорение. 
Автор Съобщение

Постове: 90
Автомобил: Subaru Forester 2009
Телефон: 0899570069
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
След като потегля и при равномерно ускорение при скорост около 30-40км. се усеща едно странично притреперване на автомобила,все едно има разхлабена джанта.Усеща се някакво странично разтреперване на автомобила и двигателя.Не знам как по-точно да го обясня.Струва ми се,че от както сложих летните гуми с оригиналните джанти се появи.Гуми и джанти са балансирани перфектно.Автомобила е автомат,преди 1000км. съм сменял маслото на кутията.Имам съвсем лек луфт в кормилната рейка.Всичко друго по предницата уж да е бетон.Дай те съвет какво може да е а бирата от мен :beer:

Пет Май 15, 2015 8:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами като за начало провери дали са затеганите достатъчно джантите...щом проблема се е проявил след смяна на гуми и джанти решението е някъде по трасето.

Съб Май 16, 2015 1:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, изчисти си главините и джантите от ръжда и ще се оправи. При мен след 2 месеца търсене, въртене на карета, смяна на тампони и др. Една телена четка направи чудо. :-) при мен вибрираше между 40-50км. Успех.

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
 15

Съб Май 16, 2015 9:24 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 71
Автомобил: outback 2.5АТ 2004
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Колега, при мен съвсем скоро имаше някакво леко притрисане при ускорение и се оправи с размяна на вътрешните карета, успех.

Пон Май 18, 2015 8:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Отговори с цитат
Поправка - по-скоро размяна на цели полуоски :-P

Пон Май 18, 2015 9:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 60
Автомобил: Subaru Outback H6, 2007
Телефон: 0879054668
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте, да посъживя темата искам да попитам и аз за подобен проблем, и при мен при тази скорост се усеща притреперване леко, но идва по-скоро от коша на мотора, същото се получава и при тръгване и отпускане на газта, т.е. когато се разтоварва мотора. Питането ми е дали и при мен може да е подобен проблема или да разсъждавам по-скоро за тампон на двигателя?

Съб Юни 06, 2015 12:59 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
По-скоро тампон или една щангичка, отзад на двигателя

Съб Юни 06, 2015 3:27 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:

Благодаря колега.

Съб Юни 06, 2015 9:25 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 100
Автомобил: Forester 2.0Х '06 бензин/LPG
Рейтинг: 25
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:

Ей тва ти е проблема- при мен освен това се чуваше и проскърцване. Тук viewtopic.php?f=37&t=19194 се опитах да обясня как се оправя проблема за 1лв., но се указа унижение затова си купи от колегата (1040) той продава полиуретанови втулки.

Съб Юни 06, 2015 9:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
jonhard написа:
BAlexandrov написа:

Ей тва ти е проблема- при мен освен това се чуваше и проскърцване. Тук viewtopic.php?f=37&t=19194 се опитах да обясня как се оправя проблема за 1лв., но се указа унижение затова си купи от колегата (1040) той продава полиуретанови втулки.

Прочетох темата, перфектно си го описал!

Съб Юни 06, 2015 10:32 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Отговори с цитат
Понеже си видях името написано да поясня:
Втулки или полиуретанови тампони за това място нямам, не съм имал, няма и да имам.
Оригиналния тампон горен на скоростната кутия или тъй нареченият кокъл (fish bone) не се върти втулката в средата и няма нужда от смазване. Втулката е излята заедно с тампона и там силата е на усукване.
Това, което колегата в темата обясни е как да си направите разбития тампон да не ви скърца, вместо да си купите нов.

Съб Юни 06, 2015 11:18 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
А дали мога да задържа смяната на въпросния тампон и да я съчетая с маслото, което ще е след 4000км. или трябва по-спешно да се действа и може да станат и последващи поражения?
Другото, което ми е странно е, че по последни наблюдения това притреперване е чак когато колата загрее хубаво, на студен мотор го няма.

Нед Юни 07, 2015 9:18 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 135
Автомобил: Subaru Legacy IV ej25 Bi-Fuel
Телефон: 0896201616
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,
и аз имам същия проблем.При ускорение около 2000 об. претриса и когато карам с 130-140км.ч. при ускорение също.

И двети ми предни вътрешни карета бяха заминали заради скъсани маншони.Смених маншоните и завъртях полуоските.За определено време 3-4мес. нещата с претрисането се оправиха, но после пак започна.

Да ли е от каретата?
Или е от лагери в предния диф./ако има такива не знам/?

Пон Юни 15, 2015 8:22 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 155
Автомобил: Outback 2.5'05'АТ
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
При мен дясно вътрешно каре има лек луфт,и както описвате около 30-40км след плавно набиране има едно много леко претрисане и след споменатите километри изчезва.Ако настъпя педала повече претрисането го няма.
Сега за първи път разбирам,че може да се обращат полуоските - та те с еднаква дължина ли са(не са ли различни лява и дясна)?

Пет Юни 19, 2015 8:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Еднакви са. Не случайно задвижването е Symmetrical AWD.

Пет Юни 19, 2015 10:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 155
Автомобил: Outback 2.5'05'АТ
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Vami написа:

Изкаш да кажеш,че просто разменям лявата полуоска заедно с външното и вътрешното каре и я поставям от другата страна :)
До сега не съм си и представял,че е възможо това рокадо на полуоски :pardon:

Последна промяна lub0o на Съб Юни 20, 2015 9:19 pm, променена общо 2 пъти

Съб Юни 20, 2015 8:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 201
Автомобил: Jeep Cherokee 2.5CRD
Телефон: 0889525074
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Абсолютно е така! И дължината на полуосите няма много общо със "симетричното" 4х4 - просто е такава компановката при повечето автомобили с надлъжно разположен двг и скоростна кутия - понеже кутията и диференциала се монтират в средата по надлъжната ос на колата -> разстоянието до колелата е равно -> полуоските (на разговорен език, защото ако трябва да сме съвсем точни, правилното е валове) са с еднаква дължина. Примери за еднакви лява и дясна има много - старите Рена с надлъжни мотори, старите Алфи с боксери, Аудитата (и Пасати) с надлъжни двигатели, Алекото даже и мн. др...

Съб Юни 20, 2015 9:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Vami написа:

Shider написа:
И дължината на полуосите няма много общо със "симетричното" 4х4

Явно не си разбрал какво точно съм написал или не си запознат със Symmetrical AWD... Всички автомобили със Symmetrical AWD са с еднакви леви и десни полуоски, но не всички автомобили с еднакви полуоски са със Symmetrical AWD.
Цитат:
The SAWD system consists of a longitudinally mounted boxer engine coupled to a symmetrical drivetrain with equal length half-axles.

Shider написа:
Аудитата (и Пасати) с надлъжни двигатели

Другия ми автомобил е Ауди с надлъжно разположен двигател, но е с различни по дължина лява и дясна полуоски. Естествено за това си има и причина.

lub0o написа:
Изкаш да кажеш,че просто разменям лявата полуоска заедно с външното и вътрешното каре и я поставям от другата страна :)

Може, но ако предишните собственици са го правили преди това, може да стане и по-зле.

Съб Юни 20, 2015 9:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 205
Автомобил: легаси 2002
Телефон: 0898735912
Рейтинг: 40
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте , да използвам темата .
Колата е легаси 2002 МТ 2000 лт.
При скорости до 50-60 километра има вибрация , мога да кажа че я усещам и като тласъци, проявява се на бензин и газ, над 3000 оборота по висока скорост от 60 километра не усещам вибрации по купето но в лоста, да. ](*,)
Това признак на износени вътрешни карета ли е? И ако отговора е "да" , колко спешен е ремонта, без колата да ме остави на пътя? (глупав въпрос).
Ще ходи при Павлин в Пловдив :bow: за диагноза и лечение , то се знае но да се подготвя психически и финансово ](*,)

Пон Юни 22, 2015 10:55 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 90
Автомобил: Subaru Forester 2009
Телефон: 0899570069
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
От онзи ден ми се появи и леко бучене в предницата. Струвами се,че се увеличава на ляв завой за което мисля,че е десен лагер на главина,но на подемник неможем да чуем нищо. Може ли да е от вътрешно каре,защото сигурно тресенето ми е явно от вътрешно каре?
А пък и бученето като го слушам от вътре все едно идва някъде посредата на предницата.

Съб Юни 27, 2015 4:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >