Отговори на тема
 Антифриз за Аутбек 2008? 
Автор Съобщение

Постове: 10
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравйте,
карам 2 годишен Аутбек 2.5 атмосферен, от всички казанчта единствено това на чистачките съм отварял. Нормално, нова кола :D . Вчера забелях, че нивото на антифриза е 1см под минимума при студен мотор. Засякох го и при топъл, качи се с точно толкоз над минимума. Но вообще не може да стигне средата, еле пък F-лайна (макас). Дали това е нормално, и ако трябва да долея, до къде да сипя? Ще съм благодарен ако препоръчате марка и модел антифриз?
Мерси предварително!

Вто Авг 31, 2010 11:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, виж дали е розов на цвят, предполагам, че такъв имаш в системата. Ако е такъв - можеш да си купиш от бензиностанциите и да си долееш. Аз си купих такъв - немски беше, за сега не ми се е налагало да доливам, но е добре да го имам. Все пак виж дали е и бистър, ако не е може би е добра идея да го смениш целият. Иначе за доливането моят е малко над средата между деленията. При загрят движател отива почти до максимума, а при студен си е около средата.

Вто Авг 31, 2010 1:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
антифриза е син на цвят, а за бистрота не мога да кажа, както казах той е под мин и нищо не се вижда.

Поздрави

Вто Авг 31, 2010 1:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Отговори с цитат
mitkocio написа:
Здравейте,
антифриза е син на цвят, а за бистрота не мога да кажа, както казах той е под мин и нищо не се вижда.

Поздрави

Взимаш една спринцовка и подходящо силиконов шлух, засмукваш и гледаш в прозрачна чаша, можеш да го поставиш и във фризера да му видиш състоянието за зимата. Пък за доливане взимащ син на цвят фирмен и доливаш над минимума, гледаш при загрял двигател как е и пак доливаш, докато при загрял е на максимума, може и при загрял двигател доливаш до максимума, поне аз така процедирам. :smt023

Вто Авг 31, 2010 2:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
В никой случай не доливайте до максимума, предлагам аз.

Вто Авг 31, 2010 6:36 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
В никой случай не доливайте до максимума, предлагам аз.

Казвам при загрял двигател да е на max.

Ето няколко причини:

1. Щом Subaru казват, че може на max. - значи може.
2. Повече охлаждаща течност - по-добро охлаждане и по-малко изпарение на антифриз.
3. Винаги знаеш кога имаш разход на антифриз - при мен е 1 cm за 10 000 km
4. По-стабилна и ниска температура на двигателя - по каталог дават 93 градуса, при мен през лятото при 35 градуса на въздуха на антифриза поддържам 90-91 не повече - измерено на 28 август 2010 г.

Вто Авг 31, 2010 7:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 86
Нов фен
Отговори с цитат
А какво става, ако синичкото, дето колегата ще си купи от некоя бензиностанция не е баш същото синичко като тва в колата? И се пресекът? Апропо, при студен двигател се налива до средата.

Вто Авг 31, 2010 10:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
реших да долея съвсем малко, просто да качи до мин когато е студена. Съвсем случайно попаднах на един пост в северноамериканския форум, та там един пич пише за същото нещо. След като посещава дилъра, главния механик му обяснява че това е нормално и често пъти го е наблюдавал при по новите модели. Обяснил му че се получават "air pockets" по системата в които антифриза навлиза постепенно и за това се губи по малко.

"He documented the check of the coolant level and said to enjoy the car and keep it stock! :D "

Благодаря на всички за съветите

Сря Сеп 01, 2010 11:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Само да вметна, че антифриза трябва да се сменя (целия) на 30,000км
Конкретно говоря за Outback/Legacy с 2.5 мотор, модела след 2004та година

Сря Сеп 01, 2010 12:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 253
Нов фен
Отговори с цитат
И преди 2004 пак го дават да се сменя на 30 000 км.

Чет Сеп 02, 2010 7:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
и преди и след 30хилки е хубаво да се сменя..,а нивото на антифриза плава доста яко.,аз съм с 3.0 2008,и като е студен е много под минимума,като загрее се качва яко..,а като пусна климатика да работи на МАААААКС се вдига още..,такаче споко,няма какво да доливаш или какво да се присеняваш:) drive and FUN

Пет Сеп 10, 2010 12:00 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Отговори с цитат
Трябва да се провери дали колата ти е със "Супер Антифриз",който се сменя след 11 години.В САЩ някои 08 и всички 09 и нагоре модели са с такъв.Сега със СВТ кутията като не сменя масло на трансмисия съвсем ми допада колко мързеливи стават нещата по поддръжката

http://www.cars101.com/subaru/subaru_maintenance.html

Забележка 5
5. engine coolant 2008 STI, and all 2009 and newer models have Subaru Super Coolant. 1st replacement interval is 11years/137,500 miles (220,000 km). 2nd replacement interval is 6 years/ 75,000 miles (120,000 km) after the 1st.

Пет Сеп 10, 2010 9:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
danko23 написа:
И преди 2004 пак го дават да се сменя на 30 000 км.

Или 2 години, антифриза освен да не ти замръзне системата има и извесни мазитрлни свойства( като пипнеш с пръст) е мазно, по каталог на повечето производители за да е наред се сменя на 2 години, километрите са си според производителя. Същото е и със спирачната течност и маслата в диференциалите и кутията, и не забравяйте хидравликата.

"Трябва да се провери дали колата ти е със "Супер Антифриз",който се сменя след 11 години.В САЩ някои 08 и всички 09 и нагоре модели са с такъв.Сега със СВТ кутията като не сменя масло на трансмисия съвсем ми допада колко мързеливи стават нещата по поддръжката"

Колегата " simbat " е прав разбира се за това, но не съм сигурен дали и за източна европа е в сила, по принцип ние не сме като света :D

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Пет Сеп 10, 2010 9:53 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема