|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
Subaru Outback 2.5 2003 !!!съвет!!!
| Автор |
Съобщение |
|
rado
|
|
Здравейте на всички,
от доста време преглеждам форума и го намирам за доста полезен. Надявам се, че и сега ще мога да получа отговор на моите въпроси и да си спестя главоболие вбъдеще.
Харесал съм си Subaru Outback 2.5 2003, в момента се намира в Германия и тези дни мой приятел, който не е специалист, ще го гледа там.
Това което ме интересува:
- какво и как да се гледа за повреда при модела от тази година
- задължително ли е да мине през сервиз на Субару преди покупката
- други съвети свързани с покупката , за които аз не се сещам
- има ли разлика в разхода на 2002-2003 модификацията от 1999-2002 (виждам че при по-новите пишат по-нисък разход в обявите)
Тъй като нямам никакъв опит с Subaru , моето решение и като цяло оценката за състоянието на автомобила , ще бъде базирано на вашите съвети.
Благодаря на всички, които могат да помогнат със съвет!
P.S.
|
|
|
|
| Сря Сеп 12, 2007 5:14 pm |
|
|
|
zloto69
Регистриран на: Сря Юни 14, 2006 4:48 pm Постове: 1637 Местоположение: Бургас Рейтинг: 27
|
Както се беше изказал някой от разбиращите във форума-ако двигателя не се клати-КУПУВАЙ,това е Субару 
_________________ Legacy"90 2.2 GX 4WD
РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ
Бесен куриер в Спиди
|
|
|
|
| Сря Сеп 12, 2007 5:35 pm |
|
|
|
rado
|
Звучи добре  ще го имам предвид!
|
|
|
|
| Сря Сеп 12, 2007 10:24 pm |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|
|
Най добре е ако има възможност приятеля ти да я закара в някой читав сервиз да я прегледат и му издадат бележка за прегледа и установеното състояние.Ще даде стотина Евро,но поне ще си по-спокоен.
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Чет Сеп 13, 2007 1:58 am |
|
|
|
rado
|
И аз мисля, че би било много добре да го погледнат в читав сервиз, но изобщо не е сигурно дали ще стане. По скоро си мисля , ако има някакви слаби места Аутбека от тази година, да им се обърне специално внимание.
Някой знае ли за такива?
Ако смятате, че такива няма, просто ми дайте кураж! 
|
|
|
|
| Чет Сеп 13, 2007 10:50 am |
|
|
|
rado
|
Outback-Fan написа: Всички коли имат слаби места. Тоз Аутбек и да има слаби места, още е рано да се обаждат, все пак е 2003г. А за твое успокоение, колата е от последните от това поколение, така че, ако е имал модела разни кусури от детските си години, те ще са изчистени, през годините на производство на модела. Успех! 
Много благодаря  , мисля , че точно това исках да чуя Outback-Fan !
Искренно се надявам да си прав! 
|
|
|
|
| Чет Сеп 13, 2007 12:34 pm |
|
|
|
rado
|
Outback-Fan написа: Сега малко съжалаявам, че преди 2 години, не си взех този модел на Аутбек-а. Едно, че щеше да ми струва по малко, и друго - щях да спестя 4000 и кусур лева акциз, при разлика от някакви си 10 кончета. Единствено, дизайна на новия модел, ме накара да предпочета сегашната ми кола 
Честно казано, и на мен дизайна на твоя Аутбек ми харесва повече, но не мога да си го позволя за момента.
Може би следващия Аутбек......... 
|
|
|
|
| Чет Сеп 13, 2007 1:13 pm |
|
|
|
rado
|
Outback-Fan написа: Ами, дано. Пожелавам ти, по скоро да дойде този момент. Даже да има парички за чисто нов 
Направо се размечтах
Благодаря ти за пожеланието, само се надявам всичко да е наред с този Аутбек!
От коментарите които получих досега, разбирам че няма някакви често срещани дефекти, само Simbat беше малко по-предпазлив. Надявам се не е от личен опит ?!
|
|
|
|
| Чет Сеп 13, 2007 2:25 pm |
|
|
|
doctorm5
Регистриран на: Чет Окт 05, 2006 6:14 pm Постове: 73 Местоположение: sofia Рейтинг: 0
|
|
Някой има ли представа след сваляне на акомулатор, трябва ли да се прави някакъв reset на бордовия комп или нещо от сорта. Че не показва вярно колко бензин има в колата
_________________ Subaru Outback 2,5 MT '07
It can be very unkind - SUBARU
|
|
|
|
| Чет Сеп 13, 2007 3:47 pm |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
Сложи снимки на колата, текст на обява (ако има)... Доста по-лесно ще е. 
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Чет Сеп 13, 2007 3:48 pm |
|
|
|
doctorm5
Регистриран на: Чет Окт 05, 2006 6:14 pm Постове: 73 Местоположение: sofia Рейтинг: 0
|
|
Не аз по принцип питам какво се прави при закачане на акомулатор. Некви тънкости има ли?
|
|
|
|
| Чет Сеп 13, 2007 5:02 pm |
|
|
|
doctorm5
|
|
Outback 2.5 2007 г. модел без навигация
|
|
|
|
| Чет Сеп 13, 2007 5:04 pm |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
doctorm5 написа: Не аз по принцип питам какво се прави при закачане на акомулатор. Некви тънкости има ли?
Аз говорех на колегата Радо, но сме пуснали мнение едновременно. А твоето питане не виждам какво общо има с темата, но по принцип не е нужен рестарт на тази кола. Не е толкова сложна електрониката... Но ако проблема се е появил след откачването на акумулатора; то нищо не ти пречи да си изчистиш грешките... 
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Чет Сеп 13, 2007 5:18 pm |
|
|
|
doctorm5
|
|
Благодаря Флат6!!! А как се чистят?
|
|
|
|
| Чет Сеп 13, 2007 5:36 pm |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|
Радо аз съм предпазлив,понеже знам какви цигани (в пряк и преносен смисъл  ) са повечето автотъргаши и съм се парил веднъж в САЩ при покупка на кола от негър(повече никакъв бизнес с черни,жълти,червени,чалмари и др.цветни,колкото и изгодно да е!).Не че няма и свестни такива хора,но процентно са много малко.
Вярно е обаче,че на 03г. Аутбек риска да попаднеш на кола с проблеми е много малък.Това не е толкова масова кола или дизел все пак.Да не говорим,че може още да е гаранционна или наскоро излязла от гаранция(5г./100хил.км.).Ако я купуваш пък от възрастен Немец а не от автокъща пък тогава изобщо няма за какво да се притесняваш.Немците като цяло са много коректни и честни хора.
Ето ти една много полезна тема,макар и от друг форум какво да се гледа на употребявана кола при покупка-написана е за неспециалисти и може просто да я разпечаташ и да подчертаеш с жълт маркер по-важните неща,които твоя човек трябва да погледне:
http://audibg.com/index.php?showtopic=6559
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Пет Сеп 14, 2007 1:48 am |
|
|
|
Provigo
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 9:16 pm Постове: 657 Местоположение: Канада
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
|
Лелее, simbat с тоя линк от Ауди форума пак ще паднеш в очите на Impreza'94  Иначе откровено казано е полезно това дето си дал тоя линк.
|
|
|
|
| Пет Сеп 14, 2007 3:43 am |
|
|
|
Sergo
Регистриран на: Пон Яну 29, 2007 4:46 pm Постове: 187 Местоположение: Пирдоп Рейтинг: 0
|
Provigo написа: Лелее, simbat с тоя линк от Ауди форума пак ще паднеш в очите на Impreza'94  Иначе откровено казано е полезно това дето си дал тоя линк.
Само да допълня!!!
И вярно!!!
_________________ .
|
|
|
|
| Пет Сеп 14, 2007 8:36 am |
|
|
|
rado
|

simbat написа: Радо аз съм предпазлив,понеже знам какви цигани (в пряк и преносен смисъл  ) са повечето автотъргаши и съм се парил веднъж в САЩ при покупка на кола от негър(повече никакъв бизнес с черни,жълти,червени,чалмари и др.цветни,колкото и изгодно да е!).Не че няма и свестни такива хора,но процентно са много малко. Вярно е обаче,че на 03г. Аутбек риска да попаднеш на кола с проблеми е много малък.Това не е толкова масова кола или дизел все пак.Да не говорим,че може още да е гаранционна или наскоро излязла от гаранция(5г./100хил.км.).Ако я купуваш пък от възрастен Немец а не от автокъща пък тогава изобщо няма за какво да се притесняваш.Немците като цяло са много коректни и честни хора. Ето ти една много полезна тема,макар и от друг форум какво да се гледа на употребявана кола при покупка-написана е за неспециалисти и може просто да я разпечаташ и да подчертаеш с жълт маркер по-важните неща,които твоя човек трябва да погледне: http://audibg.com/index.php?showtopic=6559Разбирам напълно, какво имаш предвид, и от това се притеснявам. Всичко което казваш е напълно основателно и разумно. От друга страна знам, че при покупка на автомобил на старо гаранции няма. Точно затова исках да разбера дали няма някакви обичайни проблеми с Аутбека от тази година , още повече човека който ще я гледа не е специалист по Субару. Просто живее там и сме много добри приятели. Той си е купил вече няколко коли и има опит, на който разчитам. А иначе, тези препоръки от Ауди форума съм го прочел, мисля дори че тук бях попаднал на тях, доста полезни неща пише! По принцип , аз първоначално бях заложил на "по-сигурния" вариант , да поръчам на някой който се занимава с това, конкретно на човек който внася от Швейцария и от който друг мой приятел беше много доволен. Както и да е минаха около 3 месеца и досега нямам резултат. Затова се принудих да се разровя из нета и намерих това: http://mobile.de/SIDIKKOsvpPy8CeLTDipZn ... 275152303&И това е, утре или вдругиден моя човек ще отиде да я погледне. Това е цялата ситуация около така желания от мен Аутбек! Flat 6 написа: Сложи снимки на колата, текст на обява (ако има)... Доста по-лесно ще е. Wink
Линка към обявата е по горе 
|
|
|
|
| Пет Сеп 14, 2007 11:09 am |
|
|
|
rado
|

simbat написа: Радо аз съм предпазлив,понеже знам какви цигани (в пряк и преносен смисъл  ) са повечето автотъргаши и съм се парил веднъж в САЩ при покупка на кола от негър(повече никакъв бизнес с черни,жълти,червени,чалмари и др.цветни,колкото и изгодно да е!).Не че няма и свестни такива хора,но процентно са много малко. Вярно е обаче,че на 03г. Аутбек риска да попаднеш на кола с проблеми е много малък.Това не е толкова масова кола или дизел все пак.Да не говорим,че може още да е гаранционна или наскоро излязла от гаранция(5г./100хил.км.).Ако я купуваш пък от възрастен Немец а не от автокъща пък тогава изобщо няма за какво да се притесняваш.Немците като цяло са много коректни и честни хора. Ето ти една много полезна тема,макар и от друг форум какво да се гледа на употребявана кола при покупка-написана е за неспециалисти и може просто да я разпечаташ и да подчертаеш с жълт маркер по-важните неща,които твоя човек трябва да погледне: http://audibg.com/index.php?showtopic=6559
Само да допълня, моят човек е говорил с този , който продава колата, и по телефона продавача е потвърдил, че Аутбека е в добро състояние. Мисля , че става въпрос за автокъща (което знам че не е най добрия вариант). Също знам че с тоя бизнес в Германия се занимават основно турци и араби, дори съм чувал че 1-2 дена преди да излезе примерен вестник с обяви за автомобили , отиват в редакцията и срещу 200-300 евро получават достъп до обявите тоест , като излезе вестника те вече са проучили обявите и най-често са купили това което си заслужава.
Но това дали е истина или не, в крайна сметка за мен резултата е налице - все още Аутбеците ги гледам на картинка!
Мисълта ми е, че въпреки многото несигурни моменти в конкретния вариант, за мен след 3 месеца (може би и повече) търсене , този вариант остава най реален.
Между другото, центата в обявата е без ДДС.
|
|
|
|
| Пет Сеп 14, 2007 11:26 am |
|
|
|
tonizdravkov
Регистриран на: Сря Окт 18, 2006 7:53 pm Постове: 768 Местоположение: София,България
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
|
|
аз имам един приятел който вкарва коли от Италия и на паркинга където ги продава има едно Легаси комби.докарано е от Швейцария и изглежда много добре.автоматик,2,5 двигател,води се limited edition.не може да се вдига(не е с пневматични амортисьори)2002 год. е с оригинален касетофон+сд.цената му е 19000лв ако не се лъжа
_________________ 2002 Subaru Legacy 2.5 GX luxe Sedan
|
|
|
|
| Пет Сеп 14, 2007 1:07 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|