Отговори на тема стр 1, 2  >
 Subaru Outback 2.5 2003 !!!съвет!!! 
Автор Съобщение

Постове: 10
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте на всички,

от доста време преглеждам форума и го намирам за доста полезен. Надявам се, че и сега ще мога да получа отговор на моите въпроси и да си спестя главоболие вбъдеще.

Харесал съм си Subaru Outback 2.5 2003, в момента се намира в Германия и тези дни мой приятел, който не е специалист, ще го гледа там.

Това което ме интересува:
- какво и как да се гледа за повреда при модела от тази година
- задължително ли е да мине през сервиз на Субару преди покупката
- други съвети свързани с покупката , за които аз не се сещам
- има ли разлика в разхода на 2002-2003 модификацията от 1999-2002 (виждам че при по-новите пишат по-нисък разход в обявите)

Тъй като нямам никакъв опит с Subaru , моето решение и като цяло оценката за състоянието на автомобила , ще бъде базирано на вашите съвети.

Благодаря на всички, които могат да помогнат със съвет!

P.S.

Сря Сеп 12, 2007 5:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1637
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Както се беше изказал някой от разбиращите във форума-ако двигателя не се клати-КУПУВАЙ,това е Субару :D

РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ

Бесен куриер в Спиди

Сря Сеп 12, 2007 5:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Звучи добре :lol: ще го имам предвид!

Сря Сеп 12, 2007 10:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Най добре е ако има възможност приятеля ти да я закара в някой читав сервиз да я прегледат и му издадат бележка за прегледа и установеното състояние.Ще даде стотина Евро,но поне ще си по-спокоен.

Чет Сеп 13, 2007 1:58 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
И аз мисля, че би било много добре да го погледнат в читав сервиз, но изобщо не е сигурно дали ще стане. По скоро си мисля , ако има някакви слаби места Аутбека от тази година, да им се обърне специално внимание.

Някой знае ли за такива?

Ако смятате, че такива няма, просто ми дайте кураж! :D :D :D

Чет Сеп 13, 2007 10:50 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Outback-Fan написа:

Всички коли имат слаби места. Тоз Аутбек и да има слаби места, още е рано да се обаждат, все пак е 2003г. А за твое успокоение, колата е от последните от това поколение, така че, ако е имал модела разни кусури от детските си години, те ще са изчистени, през годините на производство на модела.
Успех! ;-)

Много благодаря :D , мисля , че точно това исках да чуя Outback-Fan !

Искренно се надявам да си прав! :smt023

Чет Сеп 13, 2007 12:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Outback-Fan написа:
Сега малко съжалаявам, че преди 2 години, не си взех този модел на Аутбек-а. Едно, че щеше да ми струва по малко, и друго - щях да спестя 4000 и кусур лева акциз, при разлика от някакви си 10 кончета. Единствено, дизайна на новия модел, ме накара да предпочета сегашната ми кола :D :wink:

Честно казано, и на мен дизайна на твоя Аутбек ми харесва повече, но не мога да си го позволя за момента.

Може би следващия Аутбек......... ;-)

Чет Сеп 13, 2007 1:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Outback-Fan написа:
Ами, дано. Пожелавам ти, по скоро да дойде този момент. Даже да има парички за чисто нов :smt023

Направо се размечтах :smt051

Благодаря ти за пожеланието, само се надявам всичко да е наред с този Аутбек! :D

От коментарите които получих досега, разбирам че няма някакви често срещани дефекти, само Simbat беше малко по-предпазлив. Надявам се не е от личен опит ?!

Чет Сеп 13, 2007 2:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 73
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Някой има ли представа след сваляне на акомулатор, трябва ли да се прави някакъв reset на бордовия комп или нещо от сорта. Че не показва вярно колко бензин има в колата

Чет Сеп 13, 2007 3:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Сложи снимки на колата, текст на обява (ако има)... Доста по-лесно ще е. :wink:

Чет Сеп 13, 2007 3:48 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Не аз по принцип питам какво се прави при закачане на акомулатор. Некви тънкости има ли?

Чет Сеп 13, 2007 5:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Outback 2.5 2007 г. модел без навигация

Чет Сеп 13, 2007 5:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
doctorm5 написа:
Не аз по принцип питам какво се прави при закачане на акомулатор. Некви тънкости има ли?

Аз говорех на колегата Радо, но сме пуснали мнение едновременно. А твоето питане не виждам какво общо има с темата, но по принцип не е нужен рестарт на тази кола. Не е толкова сложна електрониката... Но ако проблема се е появил след откачването на акумулатора; то нищо не ти пречи да си изчистиш грешките... :wink:

Чет Сеп 13, 2007 5:18 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Благодаря Флат6!!! А как се чистят?

Чет Сеп 13, 2007 5:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Радо аз съм предпазлив,понеже знам какви цигани (в пряк и преносен смисъл :-D) са повечето автотъргаши и съм се парил веднъж в САЩ при покупка на кола от негър(повече никакъв бизнес с черни,жълти,червени,чалмари и др.цветни,колкото и изгодно да е!).Не че няма и свестни такива хора,но процентно са много малко.
Вярно е обаче,че на 03г. Аутбек риска да попаднеш на кола с проблеми е много малък.Това не е толкова масова кола или дизел все пак.Да не говорим,че може още да е гаранционна или наскоро излязла от гаранция(5г./100хил.км.).Ако я купуваш пък от възрастен Немец а не от автокъща пък тогава изобщо няма за какво да се притесняваш.Немците като цяло са много коректни и честни хора.
Ето ти една много полезна тема,макар и от друг форум какво да се гледа на употребявана кола при покупка-написана е за неспециалисти и може просто да я разпечаташ и да подчертаеш с жълт маркер по-важните неща,които твоя човек трябва да погледне:
http://audibg.com/index.php?showtopic=6559

Пет Сеп 14, 2007 1:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Лелее, simbat с тоя линк от Ауди форума пак ще паднеш в очите на Impreza'94 ;) Иначе откровено казано е полезно това дето си дал тоя линк.

Пет Сеп 14, 2007 3:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 187
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Provigo написа:
Лелее, simbat с тоя линк от Ауди форума пак ще паднеш в очите на Impreza'94 ;) Иначе откровено казано е полезно това дето си дал тоя линк.

Само да допълня!!!
И вярно!!!

Пет Сеп 14, 2007 8:36 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
simbat написа:
Радо аз съм предпазлив,понеже знам какви цигани (в пряк и преносен смисъл :-D) са повечето автотъргаши и съм се парил веднъж в САЩ при покупка на кола от негър(повече никакъв бизнес с черни,жълти,червени,чалмари и др.цветни,колкото и изгодно да е!).Не че няма и свестни такива хора,но процентно са много малко.
Вярно е обаче,че на 03г. Аутбек риска да попаднеш на кола с проблеми е много малък.Това не е толкова масова кола или дизел все пак.Да не говорим,че може още да е гаранционна или наскоро излязла от гаранция(5г./100хил.км.).Ако я купуваш пък от възрастен Немец а не от автокъща пък тогава изобщо няма за какво да се притесняваш.Немците като цяло са много коректни и честни хора.
Ето ти една много полезна тема,макар и от друг форум какво да се гледа на употребявана кола при покупка-написана е за неспециалисти и може просто да я разпечаташ и да подчертаеш с жълт маркер по-важните неща,които твоя човек трябва да погледне:

Разбирам напълно, какво имаш предвид, и от това се притеснявам. Всичко което казваш е напълно основателно и разумно. От друга страна знам, че при покупка на автомобил на старо гаранции няма. Точно затова исках да разбера дали няма някакви обичайни проблеми с Аутбека от тази година , още повече човека който ще я гледа не е специалист по Субару. Просто живее там и сме много добри приятели.
Той си е купил вече няколко коли и има опит, на който разчитам.

А иначе, тези препоръки от Ауди форума съм го прочел, мисля дори че тук бях попаднал на тях, доста полезни неща пише!

По принцип , аз първоначално бях заложил на "по-сигурния" вариант , да поръчам на някой който се занимава с това, конкретно на човек който внася от Швейцария и от който друг мой приятел беше много доволен. Както и да е минаха около 3 месеца и досега нямам резултат. Затова се принудих да се разровя из нета и намерих това:

http://mobile.de/SIDIKKOsvpPy8CeLTDipZn ... 275152303&

И това е, утре или вдругиден моя човек ще отиде да я погледне.
Това е цялата ситуация около така желания от мен Аутбек! :D :D

Flat 6 написа:
Сложи снимки на колата, текст на обява (ако има)... Доста по-лесно ще е. Wink

Линка към обявата е по горе ;-)

Пет Сеп 14, 2007 11:09 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
simbat написа:

Само да допълня, моят човек е говорил с този , който продава колата, и по телефона продавача е потвърдил, че Аутбека е в добро състояние. Мисля , че става въпрос за автокъща (което знам че не е най добрия вариант). Също знам че с тоя бизнес в Германия се занимават основно турци и араби, дори съм чувал че 1-2 дена преди да излезе примерен вестник с обяви за автомобили , отиват в редакцията и срещу 200-300 евро получават достъп до обявите тоест , като излезе вестника те вече са проучили обявите и най-често са купили това което си заслужава.

Но това дали е истина или не, в крайна сметка за мен резултата е налице - все още Аутбеците ги гледам на картинка!

Мисълта ми е, че въпреки многото несигурни моменти в конкретния вариант, за мен след 3 месеца (може би и повече) търсене , този вариант остава най реален.

Между другото, центата в обявата е без ДДС.

Пет Сеп 14, 2007 11:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 768
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
аз имам един приятел който вкарва коли от Италия и на паркинга където ги продава има едно Легаси комби.докарано е от Швейцария и изглежда много добре.автоматик,2,5 двигател,води се limited edition.не може да се вдига(не е с пневматични амортисьори)2002 год. е с оригинален касетофон+сд.цената му е 19000лв ако не се лъжа

Пет Сеп 14, 2007 1:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >