Отговори на тема
 Предстои ми смяна на лагери - СЪВЕТИ 
Автор Съобщение

Постове: 21
Автомобил: Subaru Impreza wrx sti
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте отново от невежата с въпросите :)

Следвайки вашите съвети реших да сменям лагери на колянов вал и биелни лагери на моята тракаща гордост :)
Съвсем не съм от майсторите,но ще имам и такъв който да ми помага.Понеже живея в Англия и предполагам знаете тук нещата с ремонтите са малко сложни и скъпи та реших да действам сам.Субарото ми е СТИ версия 3 ред топ.
Понеже и на мен и на моя помощник ще ни е първи такъв тип мотор който отваряме бих искал да ви помоля ако някой може да даде съвет за някой специфични неща за този мотор,неща с които сте се сблъсквали при такава операция,проблеми които може да имам и т.н
Задължително ли трябва да се сцепи целия мотор или може да се сменят биелните лагери през картера като при обикновените двигатели?
Къде мога да намеря мануал за двигателя?или поне килограмите с които се стягат главите и вала?
Ако някой има съвети или каквито и да било хрумвания нека сподели.
Благодаря предварително

Пет Фев 17, 2012 9:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Погледни тук за ръководство http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/Im ... %20%20WRX/

Пет Фев 17, 2012 9:33 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
АСЛ Рейс серията лагери за основни и биелни.

Цепиш целия двигател и двете половини на блока - и почваш - важно е да спазваш момента за затягане на всичко де що развиеш, щото е алуминий и после разправии, ако превърти нещо, внимателно развивай, ако може дори да го оголиш докато е топъл най-добре, бележи кое от къде е и няма да имаш проблеми. Има тук във полезни връзки - ръководство за 96-а импреца - ползвай него - главите са различни, но там едва ли ще срещнете проблеми. Трябва ти тънкостенен 12 и 14 - едното е за да сцепиш блока - обикновен камък не влиза - ама може да си изшлайфаш някой сам, дълга метална пръчка да избиеш буталните болтове, аз го направих с една отвертка към 35-40 см дълга - трябва да свалиш буталата преди да тръгнеш да цепиш блока - има си отвори за целта, ако за пръв път го правиш е супер зарибявка. Внимавайте с лицата на блока и главите. Огледайте шпонъчния канал на коляновия вал и вижте в какво състояние е шайбата, демпферна е и старее и дебалансира. Няма да е зле да се запасите с на ВИктор Рейнц черния силикон и уплътнител за изпускателни тръби, но най-добре и един пълен комплект гарнитури за двигателя и алуминиеви дихтунги, нямаш си на идея колко има. Внимателно с пластмасовите щуцери на картерната вентилация, че ги няма. В упътването си пише къде се слага уплътнител на резбите, къде се маца със силикона, къде се смазват резбите и те така. Успех!
 3

Пет Фев 17, 2012 9:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси,но моето е малко по старо от 1996 JDM (поне така мисля внасяно е от Япония) дали има проблем?

Пет Фев 17, 2012 9:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Нямаш грижи, дръпни си от тука - http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/Impreza/1993-1996/

има една част дето я няма в ръководството но е по електриката и не те бърка. Давай смело и по ръководството, няма ядове.

Съб Фев 18, 2012 10:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Отговори с цитат
Щом е версия 3 търси упътване за 97-98.

http://bbs.scoobynet.com/technical-topics-archive-427/702201-free-workshop-manuals-and-diagrams-new-and-updated.html - тук ще намериш всичко необходимо.

Успех!

Съб Фев 18, 2012 2:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Двигателя е смъкнат и разглобен,но малко бавно действам понеже съм доста зает на работа!Но докато се ровя за части ми изпаднаха два блока единия е от Импреса версия 4 а другия е от Ра версия с 5ти инжектор и двата са с сменяни лагери,с гаранция и всички касови бележки и фактури за смяната и частите? И двата блока са на добра цена,но незнам дали ще паснат на моите глави и по-важното на скоростната кутия!Ако някой може да ми каже има ли разлика в захващането на двигателя към кутията при различните версии да помогне!Благодаря на всички за по горните мнения и съвети :) Бяха ми много полезни.

Съб Фев 25, 2012 2:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема