Има нещо което се случва с тая кола от доста време, компютъра не засича проблем обаче... работата е следната: записал съм 4 видеа, като първите две са при добре загрял двигател на бензин и газ, а вторите две са на мн студен мотор на бензин и на не толкова студен на газ. Случката става след като се отпусне педала на газта и оборотите почнат да падат до нормалните за празен ход. Просто не се случва методично тая работа. Накратко при студен мотор на бензин и газ, но не всеки път има проблем със задържането на оборотите на празния ход след като се пусне педала на газта, като падат почти до 400 и после се самофорсира мотора и се нормализират, преди спада на оборотите примигват всички светлини на колата, вкл. и фаровете, таблото и т.н. Случва се и на топъл мотор но доста по рядко същото нещо. Естествено на газ е доста по ясно изразено. Ако колата работи само на празен ход, без да се дава газ, оборотите си стоят нормални. Сега при сериозните студове от миналите дни, сутринта като я запаля се дави супер много и се нормализира след 3-4 секунди работа, даже угасва по някой път и при второто запалване всичко е ок.
Забелязал съм даже че като паркирам в гаража и съм на задна, при подаване на газ бялата светлина за задната светва доста по силно отколкото като е на празен ход само двигателя. Същото е и с фаровете по светофарите, като е на празен ход са по слаби и като дам газ светват по силно.
Първите три филмчета може да не ги гледате, за да не си губите времето, там всичко е ок, в последното успях да заснема случката с пропадането на оборотите и премигването.
бензин загряла
газ загряла
студен бензин
студена газ след 15 сек се случва на два три пъти описаната случка с оборотите и премигването на таблото. Пуснете на фулскриин с HD, тогава още по ясно се вижда.
сори за саундтрака, късно се усетих .
Пон Дек 24, 2012 12:43 pm
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
Аз записах час при митака с подобен проблем, за 27ми сутринта.
Рядко се случва, но е същия, макар и в по-ранен стадий - няма гаснене и давене. Поне по описаното съдя че е същото, защото видеото не мога да отворя - казва, че е "private". Като изключа от скорост и оборотите падат под обичайното, компа пуска корекция, стрелката се вдига на около 1000 и после застава на 750.
Почна когато застудя.
Пон Дек 24, 2012 1:59 pm
Kenshin
Това ми прилича на замърсено моторче за празен ход. Сложи една снимка на дросела да видя кой модел е твоето.
Ок. Но аз съм го чистил безброй пъти. И моето и това ккоето купих. Миро от сервиза казва че според него точно тва моторче се е скапало. Ново струва толкова мн че не е вариант да се купи ново.
Чет Дек 27, 2012 8:31 am
Kenshin
Това ми прилича на замърсено моторче за празен ход. Сложи една снимка на дросела да видя кой модел е твоето.
Ок. Но аз съм го чистил безброй пъти. И моето и това ккоето купих. Миро от сервиза казва че според него точно тва моторче се е скапало. Ново струва толкова мн че не е вариант да се купи ново.
KN филтър няма. Като сложих другото моторче, като че ли работеше добре известно време и после пак се скапа. Като върна газта в движение и се забива отвреме на време, липсва плавното намаляване. По някой път обаче работи мн плавно.
1. Махаш пластмасовата кутия преди дросела и пръскаш със спрей за почистване на карбуратори на работещ двигател и затворен дросел; 2. Ако има голям ефект спираш до тук и караш докато пак се наложи да пръснеш. Ако няма ефект минаваш нататък: 3. Демонтираш моторчето като пипаш нежно; 4. Пръскаш със спрея и чистиш нагар. Същото важи и за леглото му (даже в по-голяма степен). 5. Внимателно монтираш (ако се налага сменяш уплътнение). 6. Проверяваш дали симптомите стоят още;
Сори, оправих видеото. Ами да проблема звучи доста идентичен! Моля те сподели информация след това какво е казал.
Засега съм на изходна позиция. Направихме корекции по газта, защото откак е монтирана не беше преглеждана. Но не е от нея. И на бензин го прави. Може би трябва да опитам почистването на моторчето.
Пет Дек 28, 2012 12:20 pm
Kenshin
Бутнах една мантинела с колата майка му и недозавиване и ще се позабавя с резултатите от почистването.
bad_dog написа:
Според мен правиш следното: 1. Махаш пластмасовата кутия преди дросела и пръскаш със спрей за почистване на карбуратори на работещ двигател и затворен дросел;
След пръскането бърша ли с парцали нещо или да отварям дросела или просто си пръскам, оставям го напръскано и слагам кутията?
Чет Яну 10, 2013 10:35 am
mal40
Регистриран на: Чет Сеп 06, 2012 10:33 am Постове: 51 Местоположение: Морско
Автомобил: Субару Leone '84
Телефон: Nokia3310
Рейтинг: -5
Не мога да ти отговарям на лични заради "Някой от потребителите не могат да бъдат добавени, защото са изключили личните си съобщения." Явно си си ги спрял личните.