Отговори на тема стр 1, 2  >
 Задържане на обороти на празен ход 
Автор Съобщение

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Има нещо което се случва с тая кола от доста време, компютъра не засича проблем обаче...
работата е следната: записал съм 4 видеа, като първите две са при добре загрял двигател на бензин и газ, а вторите две са на мн студен мотор на бензин и на не толкова студен на газ. Случката става след като се отпусне педала на газта и оборотите почнат да падат до нормалните за празен ход. Просто не се случва методично тая работа. Накратко при студен мотор на бензин и газ, но не всеки път има проблем със задържането на оборотите на празния ход след като се пусне педала на газта, като падат почти до 400 и после се самофорсира мотора и се нормализират, преди спада на оборотите примигват всички светлини на колата, вкл. и фаровете, таблото и т.н. Случва се и на топъл мотор но доста по рядко същото нещо. Естествено на газ е доста по ясно изразено. Ако колата работи само на празен ход, без да се дава газ, оборотите си стоят нормални. Сега при сериозните студове от миналите дни, сутринта като я запаля се дави супер много и се нормализира след 3-4 секунди работа, даже угасва по някой път и при второто запалване всичко е ок.

Забелязал съм даже че като паркирам в гаража и съм на задна, при подаване на газ бялата светлина за задната светва доста по силно отколкото като е на празен ход само двигателя. Същото е и с фаровете по светофарите, като е на празен ход са по слаби и като дам газ светват по силно.

Първите три филмчета може да не ги гледате, за да не си губите времето, там всичко е ок, в последното успях да заснема случката с пропадането на оборотите и премигването.

бензин загряла

газ загряла

студен бензин

студена газ
след 15 сек се случва на два три пъти описаната случка с оборотите и премигването на таблото. Пуснете на фулскриин с HD, тогава още по ясно се вижда.

сори за саундтрака, късно се усетих :).

Пон Дек 24, 2012 12:43 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Свещи NGK двойно иридиеви сложени преди около 40 000 км заедно с кабели NGK.

Пон Дек 24, 2012 12:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз записах час при митака с подобен проблем, за 27ми сутринта.

Рядко се случва, но е същия, макар и в по-ранен стадий - няма гаснене и давене. Поне по описаното съдя че е същото, защото видеото не мога да отворя - казва, че е "private". Като изключа от скорост и оборотите падат под обичайното, компа пуска корекция, стрелката се вдига на около 1000 и после застава на 750.

Почна когато застудя.

Пон Дек 24, 2012 1:59 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Сори, оправих видеото. Ами да проблема звучи доста идентичен! Моля те сподели информация след това какво е казал.

Пон Дек 24, 2012 5:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това ми прилича на замърсено моторче за празен ход. Сложи една снимка на дросела да видя кой модел е твоето.

Сря Дек 26, 2012 8:37 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
bad_dog написа:
Това ми прилича на замърсено моторче за празен ход. Сложи една снимка на дросела да видя кой модел е твоето.

Ок. Но аз съм го чистил безброй пъти. И моето и това ккоето купих. Миро от сервиза казва че според него точно тва моторче се е скапало. Ново струва толкова мн че не е вариант да се купи ново.

Чет Дек 27, 2012 8:31 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
bad_dog написа:

Ок. Но аз съм го чистил безброй пъти. И моето и това ккоето купих. Миро от сервиза казва че според него точно тва моторче се е скапало. Ново струва толкова мн че не е вариант да се купи ново.

Чет Дек 27, 2012 8:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Снимай го, моля, за да видя точно кой модел е. Аз имах подобен проблем и се оказа, че оста е леко крива. Смених го с друго (втора ръка от УК) и заспа.

Иначе принципно, ако имаш повечко картерни газове може и по-бързо да се зацапа пак.

Може да пръснеш малко със спрей за почистване на такива неща и да видиш дали има подобрение. Ако има - пак сваляш и чистиш.

Чет Дек 27, 2012 9:35 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Изображение

KN филтър няма. Като сложих другото моторче, като че ли работеше добре известно време и после пак се скапа. Като върна газта в движение и се забива отвреме на време, липсва плавното намаляване. По някой път обаче работи мн плавно.

Чет Дек 27, 2012 9:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Според мен правиш следното:

1. Махаш пластмасовата кутия преди дросела и пръскаш със спрей за почистване на карбуратори на работещ двигател и затворен дросел;
2. Ако има голям ефект спираш до тук и караш докато пак се наложи да пръснеш. Ако няма ефект минаваш нататък:
3. Демонтираш моторчето като пипаш нежно;
4. Пръскаш със спрея и чистиш нагар. Същото важи и за леглото му (даже в по-голяма степен).
5. Внимателно монтираш (ако се налага сменяш уплътнение).
6. Проверяваш дали симптомите стоят още;

Работата е за около час.

Чет Дек 27, 2012 10:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 674
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Спрея върши работа,е и бяло парцалче за бърсане да не забравите.На буксата почиствани и преглед на крачетата да не забравите. :hello:

Чет Дек 27, 2012 2:22 pm
Върнете се в началото
Профил YIM

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Тия процедури мисля че са правени на старото моторче. Като се прибера във варна ще го пробвам. Марка спрей да ми кажетв?

Може ли от алтернатора да иде проблема?

Чет Дек 27, 2012 5:01 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Тия процедури мисля че са правени на старото моторче. Като се прибера във варна ще го пробвам. Марка спрей да ми кажетв?

Чет Дек 27, 2012 5:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Kenshin написа:

Малко вероятно. Въпреки това можеш профилактично да си премериш волтажа.

Чет Дек 27, 2012 5:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 674
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Аз ползвам спрей за карбуратори на Мотип,след почистването смазвам оста със спрей грес. :hello:

Пет Дек 28, 2012 11:42 am
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Kenshin написа:
Сори, оправих видеото. Ами да проблема звучи доста идентичен! Моля те сподели информация след това какво е казал.
Засега съм на изходна позиция. Направихме корекции по газта, защото откак е монтирана не беше преглеждана. Но не е от нея. И на бензин го прави. Може би трябва да опитам почистването на моторчето.

Пет Дек 28, 2012 12:20 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Бутнах една мантинела с колата #-o :-~ :facepalm: майка му и недозавиване и ще се позабавя с резултатите от почистването.

bad_dog написа:
Според мен правиш следното:
1. Махаш пластмасовата кутия преди дросела и пръскаш със спрей за почистване на карбуратори на работещ двигател и затворен дросел;

След пръскането бърша ли с парцали нещо или да отварям дросела или просто си пръскам, оставям го напръскано и слагам кутията?

Чет Яну 10, 2013 10:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 51
Автомобил: Субару Leone '84
Телефон: Nokia3310
Рейтинг: -5
Кофти...
Отговори с цитат
Kenshin написа:
Бутнах една мантинела с колата #-o :-~ :facepalm: майка му и недозавиване и ще се позабавя с резултатите от почистването.

колега мисля че ти писах ЛС, 99% съм сигурен че оборотите ти няма да се оправят с чистене, поне не и на посочените компоненти.
Колата МТ или АТ е?

Чет Яну 10, 2013 1:37 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Уф :-? верно, даже съм го прочел ама сигурно е било около времето когато... както и да е.

Ръчка е колата. Ти имаш ли друга идея за ситуацията?

Чет Яну 10, 2013 1:53 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Не мога да ти отговарям на лични заради "Някой от потребителите не могат да бъдат добавени, защото са изключили личните си съобщения." Явно си си ги спрял личните.

Като давам газ всичко е наред. Кво имаш на ум?

Чет Яну 10, 2013 3:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >