Отговори на тема
 Молба за малко помощ и информация 
Автор Съобщение

Постове: 8
Автомобил: Subaru Impreza 2.0
Телефон: 0899739790
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,колеги.Нов съм във форума.От месец съм собственик на импреза комби 2.0 2000год.Много съм доволен от нея.Сега посъщество-търсих из форума,но неможах да намеря как се сваля таблото на колата че имам изгоря крушки за осветлението и много ме дразни.Ще съм благодарен на всички отзовали се и ако може някои линк за ръководство.
Благодаря предварително

Нед Мар 03, 2013 9:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега , правилен избор с SUBARU :good: честито и дълго да и се радваш, та на въпроса, ако сваляш там дето са километража и оборотомера е по лесно, над километража има два болта отвиваш ги а отдолу е на щипки (черната пластмаса дето е около таблото) издърпваш внимателно и остава таблото с уредите, то се държи на четири болта във всеки ъгъл по един отвиваш ги и леко изваждаш таблото като едновременно откачваш и буксите от него една по една, крушките са 12V-3W за осветлението (като за габарита само че 3 вата), за часовника е една малка мисля че е 12V-1.5W (фасонката е в малка дупчица и с пинцета ще трябва да я свалиш) сменяваш и по обратния ред сглобяваш! ;) Ако искаш централната конзола да свалиш е малко по сложно, сваляш касетофон, CD или кво там имаш, махаш врътките на парното, отваряш жабката над въздуховодите в центъра на таблото, в двата края има малки пластмасови капачета махаш ги и развиваш болчетата под тях и дърпаш напред към теб, защото се държи и на 2 щипки те са в двата края на въздуховодите (жабката се сваля заедно с въздуховодите) вадиш всички букси от копчетата, запалка, пепелник и вадиш черната пластмаса около касетофона и около врътките за парното тя се държи на четири щипки сменяваш там квото искаш и сглобяваш, лампите за копчето за регулиране на фаровете са едни малки не помня как се водеха можеш да ги смениш и тях, но на другите копчета (аварийни, пръскалки фарове, нагревател задно стъкло) и аз не знам кви са а и няма никъде по копчетата, та и при мен не светят ако научиш нещо сподели, на снимката с червено съм отбелязал болчетата а с жълто щипките, успех в начинанието, и не бързай до като го разглобяваш! Да не вземеш 5 ватови за таблото щото светят много силно и дразнят, а пък и мисля че ще стопят нещо! :pardon: Това е от мен :beer:

Прикачени файлове:
impreza-2000.jpg
impreza-2000.jpg [ 131.69 KiB | Прегледано 443 пъти ]

Нед Мар 03, 2013 11:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 8
Автомобил: Subaru Impreza 2.0
Телефон: 0899739790
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Със малко закуснение искренно благодаря на колега за супер точната информация :bow:

Пет Мар 08, 2013 10:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За нищо колега :beer:

Пет Мар 08, 2013 10:59 pm
Върнете се в началото