Отговори на тема
 Нужда от помощ при закупуване на Субару Импреа илиХонда Сиви 
Автор Съобщение

Постове: 3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

Решил съм евентуално този уикенд да закупя Субару Импреза или Хонда Сивик (бюджет до около 16 000 лв. , Хечбек над 140 коня) и се нуждая от помощ от някой, запознат с тези две коли, някой, който ги "чува", както се казва :) ,защото честно казано не разбирам много от японски коли, но съм решил този път да е японка.

Разбира се, готов съм да си заплатя за услугата и отделеното време, като идеята ми е да обикаляме по обяви, които съм харесал (тази Събота - 20 Декември). По-долу сложих няколко линка на коли, които съм харесал.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8atgtu
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8atgtu
http://www.cars.bg/c862931
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=865vcy

Има ли някой майстор или познавач, който е свободен тази Събота, става въпрос за София (има и няколко коли в Пловдив) ?

Благодаря предварително на отзовалите се !

Поздрави на всички,

Ники

Вто Дек 16, 2014 10:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 161
Автомобил: Forester
Рейтинг: -23
Кофти...
Отговори с цитат
Не знам дали осъзнаваш колко е драснична разликата в вървенето дори и на по слабата хонда пред субаруто(2l без турбо).

Сря Дек 17, 2014 11:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега вчера се върнах от София с един приятел, който до скоро караше Хонда, а от вчера кара Аутбек :D :D

Щото хондата е много хубавва ROFL

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Чет Дек 18, 2014 8:33 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Кофти...
Отговори с цитат
И аз до не отдавна карах хонда сивик 91г(от ръбестите) и не си давам форестера за хонда. Макар сивика да беше с доста по слаб двигател и с огромни гуми(при 120 реалните бяха 130) което изяждаше ускорението след един месец не го бях продал още и го покарах малко то такъв кеф аз дето карам като бабичка не можех да се удържа да не го юркам като тинейджър. А седалките нямат нищо общо с тия табуретки на форестера и макар да съм 193см си изпъвах краката като карам и седалките бяха почти на пода и изобщо беше много по широко.
За България си трябва окачване с доста сериозен ресурс, тук субарото отвява хондата и не само нея и въпреки че хондата е здрава субарото е по надежно. Хондата слагат по тънки сегменти което е добре за блока но по лесно спичат и са консуматив :)(трябва да е на по малко километри за да има достатъчно останал ресурс) но най дразнещия проблем е че ниска.
Хондата силата и е на асфалта може би единственото с което може да се излезе извън пътя е Honda Passport / Isuzu Rodeo като близнаци саи донора и оригинала е исузото. Но това не означава че субарото не се справя перфекно и на асфалт особено ако е WRC или STI.

Чет Дек 18, 2014 11:26 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега.Принципно двата автомобила са много различни.Ти сам трябва да избереш за себе си какво ти трябва съобразено с твоите потребности.Иначе съвета който мога да ти дам(с условието че говорим конкретно за автомобилите които си посочил в линка,иначе трябва да изпишем 2страници) е следния:
Както са посочили колегите по-горе хондата е много ниска,но е по-бързият от двата автомобила,но пък субаруто е по-практично(поне според моите виждания).
Возията на хондата е ...все едно си в картинг.Субаруто определено е с по-добра возия.
Конкретно субарутата от линка които си посочил са внос от Италия и са газифицирани,което автоматично означава,че играеш на руска рулетка с тази разлка,че при руската рулетка си с по-голям шанс ;) ,(надявам се ,че ме разбираш правилно какво се опитвам да ти кажа).
Хондата е по-непретенциозна от към поддръжка и обслужване(което обаче не означава,че може да се отнасяш мърляво с нея и да не и вдигаш капака въобще).
Това със спичането на сегментите,за което говори колегата,не мисля че е често срещан проблем.Той говори за автомобил 91г,а там вече всичко му е спечено,не само сегментите :D .
Сивика от линка който си посочил е американка,ако си се спрял на него обърни внимание дали наистина е американка или канадка(има и такива) и има разлика между двете.Също така канадките са много орязани от към екстри,доста спартанско е обурудването вътре(тази като гледам май не е такава),но все пак я провери.
Каквото и да избереш,няма да съжаляваш и двете коли са здрави и надеждни,ако ги вземеш в добро състояние.Успех :good: .

P.S.Шест години съм карал Хонда.

Чет Дек 18, 2014 1:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Моята хонда беше канадска и имаше кожен салон и климатик но ел. стъкла нямаше. Не знам как е сега но за моята баба хонда откъм ръжда беше много по-добре от колкото европейските. За сегментите хубаво е колегата да си има едно наум и да бръкне в аспуха с пръст за всеки случай. Возията на хондата за мен е по скоро стегната и ми харесваше но субарото определено вози доста добре. Но колегата търси човек за професионален оглед, дано да е намерил.

Чет Дек 18, 2014 6:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

Днес успях да направя тест драйв и с Хонда и със Субару. Много ми харесаха и двете, но Импрезата определено е по-мощна. За Импрезите, които се предлагат в България с фабрична газ днес ми казаха, че появи ли се някаква повреда в двигателя, направо трябва да ги хвърлям. Това наистина ли е така и защо, не може ли да се поправи ?

Отделно частите на Импрезата били много по-скъпи. Някой, който кара такава кола, може ли да сподели какви са най-големите разходи по колата (освен каското) ? И последно доволни ли сте от сервиз Митака на Климент Охридски ?

Съб Дек 20, 2014 6:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 96
Телефон: 0884522179
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
"Chamelеon123" изобщо не се връзвай на тези приказки за трошенето и скъпите части. Оная приказка за Вейрона (става и за други редки коли) нали я знаеш: сигурно много се трошат щом не ги карат много, много.
Аз дори се радвам, че масата от хора разсъждават така, само си представете, всички карат субарута и минават навсякъде и при всякакви метео условия, тогава общините нямаше да чистят пътищата зимата, не, че сега ги чистят, де.
А за цените на частите си прав до някъде, то и за Фалвето има италиански и турски аналогови части и оригинални немски и са на много различни цени, ама много различни, и тук е въпроса ти кои части би си сложил в любимата кола в която си качил детето си.
Би трябвало да погорват малко повече от коли с "едно" предаване, ама си представи момента, навалял мноооого сняг и половината паркинг пред блока пълен с коли, комшиите предпочитат да заложат на сигурното и тръгват, я пеша, я с градския транспорт и така да спестят някой лев от гориво, а пък ти палиш Субсруто и газ на където си поискаш.
Моите пет цента.
Поздрави.
П.П. и хич не очаквай в този форум някой да те подкрепи за друга марка кола :giggle: , ще е светотатство.

Съб Дек 20, 2014 9:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Има един сервиз кадета гледат с стробоскоп през свещите при "малък градски театър-зад канала" . Който е минал от хонда на субару най-често се оплаква от по бавното развъртане на двигателя но явно този проблем е решен при по-новите. Старата кола си е на късмет(и новата също) така че след обстоен преглед от специалист си слагаш главата в торбата и се молиш, ако дявола те е погледнал на криво каквато и марка да вземеш може да те накара да си скубеш косите и да се проклинаш.

Нед Дек 21, 2014 1:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема