| Автор |
Съобщение |
|
p_tanev
|
Здравейте понеже не можах да намеря информация дали могат да се свалят главите без да се сваля мотора реших, че е удачно да пробвам се пак е по-лесния вариант според мен. При положение, че го правя в моя гараж и нямам с какво да извадя мотора от коша. Ето го и отговора:   Вярно е малко тесничко, но нямаше проблем с ваденето на главите. Надявам се това да помогне на някой. 
|
|
10
|
|
| Сря Юни 29, 2016 8:45 pm |
|
|
|
stefataaaa
Автомобил: Subaru Impreza GT
Рейтинг: 15
|
|
Евала, полезна информация, че тази операция е възможна. Някакъв по специфичен инструмент самоделка беше ли нужен или?
|
|
|
|
| Сря Юни 29, 2016 8:57 pm |
|
|
|
p_tanev
|
|
Стандартно гидоре и комплект ключове и естествено 14мм 12 точкова вложка за болтовете на главата.
|
|
|
|
| Сря Юни 29, 2016 9:13 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
И как ще се шлайфа блока преди монтажа на главите?
Субару не е Голф...
|
|
|
|
| Сря Юни 29, 2016 9:14 pm |
|
|
|
p_tanev
|
Предполагах, че ще има такъв въпрос и мерим и правим сметка. Никъде не споменавам какво правим с блока. А дали може да се свалят главите...  ПС: Бързо въпросче ако блока е прав какъв е смисъла в шлайфането?
|
|
|
|
| Сря Юни 29, 2016 9:22 pm |
|
|
|
TurboManiak
Регистриран на: Сря Мар 24, 2010 11:51 am Постове: 273 Местоположение: София
Автомобил: 2005 Impreza STI на 1.5бар газ
Рейтинг: 188    
|
Полезно е от гледна точка, че става! Аз примерно, дори за гарнитурите на капаците на главите махам двигател. Мисля, че е супер неудобно да се мушиш там. 100% дереш боята на роговете, и няма да можеш да виждаш хубаво когато сглобяваш. То и до там до където си го докарал според мен само още няколко болта и си го вадиш целия мотор да си работиш на спокойствие. 
_________________ The only way to be 100% certain that work has been done properly is to do it yourself.
|
|
|
|
| Сря Юни 29, 2016 9:39 pm |
|
|
|
petko 69
|
p_tanev написа: Предполагах, че ще има такъв въпрос и мерим и правим сметка. Никъде не споменавам какво правим с блока. А дали може да се свалят главите...  ПС: Бързо въпросче ако блока е прав какъв е смисъла в шлайфането? Вчера ходих до сервиза на Субару Пловдив ,няма такъв ремонт на глави при който двг да остава в коша , затова е боксер.Не знам чрез този въпрос какъв отговор очакваш.Ето доказа ,че може да се свалят главите ,какво правим после ,нови гарнитури и газ.  Субару не е направи си сам.Всички рано или късно стигат до,, Бял сервиз от Форума,, и колкото по-рано ,толкова по-евтино. 
|
|
|
|
| Сря Юни 29, 2016 10:19 pm |
|
|
|
1040
|
|
Така би направил някой търговец за да го затвори час по - скоро с минимално пари, които се е овътрил. Бутало може ли да свалиш да му премериш ключа на сегментите или да ги изчистиш от нагара? Това с челосването на блока няма да го коментирам. Всеки сам решава как да си прави двигателя. Ако го погледнеш пък от добрата страна като им свикнеш може и да сваляш главите за 30 мин и двете на място. Изпускателния колектор как отиде надолу при несвалена турбина? Или шпилките ги разви от главата?
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Чет Юни 30, 2016 12:14 am |
|
|
|
p_tanev
|
|
Колектора е разкачен от ъп пайпа и свален, а шпилките са си на мястото.
|
|
|
|
| Чет Юни 30, 2016 12:34 am |
|
|
|
askeless
|
|
Колега, ъп пайпа катализаторния ли е и може ли да премериш Ф вход/изход , че ми е любопитно. Ако не е проблем да видиш и Ф на хедърите при главите и на изхода преди ъп пайпа. Поздрави
|
|
|
|
| Чет Юни 30, 2016 8:33 am |
|
|
|
p_tanev
|
|
Пайпа е сменян без катализатор е. За размерите ще премеря и ще ти кажа.
|
|
|
|
| Чет Юни 30, 2016 10:22 am |
|
|
|